Weekendplanner Kaartjes

Een weekend naar Versailles.

De Franse stad Versailles ligt ongeveer 20 km van Parijs. Hier ligt het beroemde Kasteel van Versailles, het paleis van de Franse koningen. Tegenwoordig kunt u het paleis en de tuinen bezoeken.

Er is meer op het landgoed in Versailles te zien dan alleen het paleis. Versailles is dan ook een prima bestemming voor een weekend weg.

De hotels in Versailles: de aanraders.

Het Paleis van Versailles.

Paleis van Versailles

De attracties van het paleis van Versailles.

Het kasteel van Versailles is sinds 1792 een nationaal museum, het Musée des châteaux de Versailles et de Trianon. Er is op het domein van het kasteel veel meer te zien dan de vele kamers in het paleis. Het is meer dan wat u op een dag zou kunnen zien.

  1. Het kasteel van Versailles: het paleis en de tuinen van Lodewijk XIV.
  2. De Franse Tuin
  3. Le Hameau de la Reine, het dorpje van de koningin
  4. Het grote en het kleine Trianon, met tuinen.
  5. De grote en kleine stallen met koetsen en sleden.

Zoek een overnachting in Versailles.

Overnachten

Een bezoek aan het kasteel van Versailles.

Het paleis was de officiële residentie van de koninklijke families tussen 1682 tot 1789. Als u het paleis bezoekt krijgt u een indruk van het leven aan het hof van de Zonnekoning, Lodewijk V en tenslotte Lodewijk VI en Marie-Antoinette.

In het paleis ziet u o.a. de schitterende Spiegelzaal. Ook de slaapkamer van Zonnekoning en de vele gangen, kamers en zalen met goud en schilderingen zijn overweldigend. In totaal 700 kamers en alleen de koninklijke familie hebben in de tijd van de Zonnekoning toiletstoelen.

Als u met een gids door het paleis en de tuinen gaat komt u meer te weten hoe men leefde op het kasteel.

Adres: Versailles, Place d'Armes, 78000 Versailles

De tuinen van Versailles.

Bij het paleis liggen enorme tuinen met fonteinen, beelden, verscholen grotten, watervallen, waterpartijen en paviljoenen.

Bezoek zeker ook het kleine Trianon, het lusthof van Madame de Pompadour, Madame du Barry en Marie Antoinette.

Marie Antoinette liet een klein dorpje aanleggen met huizen en gebouwen in Normandische stijl. Hier kon ze zich af en toe terugtrekken uit het hofleven. Uiteraard waren de kamers en de inrichting van de huizen een koningin waardig.

Naar het paleis van Versailles.

Versailles

Bron: Magdebuerger via Pixabay

Kaartjes voor het paleis en de tuinen.

Koop uw tickets overigens wel online. Er staan over het algemeen lange rijen bezoekers voor de kassa's en voor de ingang. Om de rij voor de ingang te omzeilen kunt u een rondleiding met gids boeken.

U kunt ééndaagse en tweedaagse tickets kopen voor het paleis, de tuinen, het Trianon en Marie-Antoinettes landgoed met haar eigen dorpje.

Let op: De toegang tot het paleis en de tuinen is voor EU-burgers onder de 26 jaar gratis. U moet wel een ticket met tijdslot en een geldig legitimatiebewijs hebben.

Het dorpje van de koningin.

dorpje Versailles

Marie Antoinette liet in de tuinen een dorpje bouwen om van het dorpsleven te genieten. Uiteraard wel met alle luxe.

De hotels van Versailles.

Om de paleizen en de tuinen te zien heeft u meer tijd nodig dan een dag. In Versailles zijn dan ook veel hotels en appartementen waar u kunt overnachten.

Hôtel Le Versailles ligt naast het paleis. Als u vroeg in het paleis wil zijn om de menigte toeristen oor te zijn is dit hotel een goede keuze. Onder het hotel is een parkeergarage dus u kunt er parkeren. Reserveer wel van tevoren want er zijn 20 parkeerplaatsen voor 47 hotelkamers.

Binnen 10 minuten lopen liggen meer hotels. Zo zijn de driesterrenhotels Royal Hotel Versailles en Hotel des Lys en het luxe Waldorf Astoria aanraders als u een hotel dichtbij het Paleis van Versailles zoekt.

De hotels in Versailles: de aanraders.

Vervoer naar Versailles

Versailles ligt aan de rand van Parijs Als je met het openbaar vervoer gaat moet je met de RER C5, de gele lijn, naar station Versailles-Rive Gauche. De reis duurt ongeveer een uur en er gaat iedere 15 minuten een trein.

De rit vanuit het centrum van Parijs duurt ongeveer 40 minuten. Vanaf het RER station Versailles-Rive Gauche is het ongeveer vijftien minuten lopen naar het kasteel van Versailles. Volg de bruine borden Chateau Versailles.
OV: RER C, Versailles-Rive Gauche.

Versailles

Bron: Liz McVoy via Pixabay