Weekendplanner Kaartjes

De attracties in Parijs, de Eiffeltoren.

De Eiffeltoren van Parijs is één van de meest bekende bezienswaardigheden van Parijs. De Eiffeltoren is in bijna het hele centrum van Parijs te zien.

Behalve van het een mooie uitzicht kunt u in de Eiffeltoren ook genieten van een heerlijk diner in het sterren restaurant of in de brasserie. Er zijn een paar hotels met uitzicht op de Eiffeltoren.

Eiffeltoren

In de vier poten van de Eiffeltoren vindt u de kassa's, liften en trappen.

De Eiffeltoren in Parijs bezoeken.

De 19de-eeuwse Eiffeltoren is ongeveer 300 meter hoog en heeft drie verdiepingen. U kunt met de lift of met de trap naar boven. U kunt deze drie verdiepingen met één kaartje bezoeken als u de lift neemt. Met een kaartje voor de trap kunt u maar twee verdiepingen bezoeken. Vanaf de Eiffeltoren heeft u een prachtig uitzicht over het centrum van Parijs.

Ieder jaar beklimmen meer dan 7 miljoen mensen de toren. Er staan dan ook lange rijen voor de kassa's.

Koop uw kaartjes voor de Eiffeltoren online
Kijk ook bij de voordelige combi tickets.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren staat op de Champ de Mars.

Het restaurant 58 Tour Eiffel op de eerste verdieping.

Op de eerste verdieping ligt 58 Tour Eiffel. Dit restaurant is een soort luxe brasserie op 125 meter hoogte. Vanuit dit restaurant heeft u een prachtig uitzicht over Parijs.

Een diner in de avond is hier ongeveer vanaf € 85,- inclusief kaartjes voor de Eiffeltoren. Een lunch kost ongeveer € 45,-

Reserveer een lunch of diner bij restaurant 58 Tour Eiffel
incl. kaartjes voor de Eiffeltoren.

tickets voor attracties en vervoer in Parijs.

boottocht Seine

Vanaf de Seine heeft u in de avond een prachtig uitzicht op Parijs.

Lift Eiffeltoren

De lift naar de derde verdieping in de Eiffeltoren.

Eiffeltoren Parijs

De Eiffeltoren ligt in het 7de arr.

Het gastronomische restaurant op de tweede verdieping.

Op de tweede verdieping ligt het gastronomisch restaurant Jules Verne. Restaurant Jules Verne is ooit bekroond met één Michelin ster Het restaurant beschikt over een eigen lift vanaf de zuidelijke poot van de Eiffeltoren.

U kunt voor restaurant Jules Verne online reserveren maar een plaats bij het raam is niet gegarandeerd. Door de bijzondere inrichting van het restaurant zit u eigenlijk overal goed.

Reserveer een lunch of diner.

Eiffeltoren

De lange rij voor de kassa in de oostelijke pilaar van de Eiffeltoren.

Uw bezoek aan de Eiffeltoren

De kassa's voor de Eiffeltoren zijn in de pilaren. Er staan altijd lange rijen voor een kaartje. Koop dus uw kaartje online zodat u in ieder geval deze rij kunt overslaan.

Bij de kassa's in de pilaren moet u aangeven naar welke verdieping u wilt en of u met de trap of de lift wilt. Met een ticket voor de trap kunt u niet hoger dan de tweede verdieping.

De lift stopt ook op de tweede verdieping maar als u een kaartje voor de derde verdieping heeft kunt u met een andere lift verder.

Eiffeltoren

U kunt ook de trap nemen tot de tweede verdieping.

Het adres van de Eiffeltoren

De Eiffeltoren staat in het zevende arrondissement aan de Seine in een groene strook met de naam Champ de Mars.

Dichtstbijzijnde metro stations: Champ de Mars-Tour Eiffel en École Militaire.

Andere attracties bij de Eiffeltoren.

De openingstijden van de Eiffeltoren.

De kassa van de Eiffeltoren is het hele jaar zeven dagen per week geopend van 9.30 uur tot 23.00 uur. De toegang tot de trap wordt eerder gesloten.

Van 13 juni tot 31 augustus is de toren geopend van 9.00 uur tot middernacht. De sluitingstijden houden in dat de laatste lift naar beneden 45 minuten later vertrekt.

U kunt tot 23.00 uur in ieder geval met de lift naar de tweede verdieping, de toegang tot de derde verdieping sluit een half uur eerder.

Eiffeltoren Seine
ingang Eiffeltoren

De rij voor de kassa in een pilaar van de Eiffeltoren.

De hotels in de buurt van de Eiffeltoren.

Als u in een film iemand op een hotelkamer in Parijs ziet dan heeft hij waarschijnlijk uitzicht op de Eiffeltoren. In werkelijkheid hebben slechts enkele van de meest luxe hotels dit uitzicht.

Zo is er het viersterrenhotel Pullman Paris Tour Eiffel naast de Eiffeltoren. Vanuit veel kamers en balkons heeft u een mooi uitzicht op de Eiffeltoren.

Ook vanuit het 18de-eeuwse viersterrenhotel Les Jardins Du Trocadero heeft u een mooi uitzicht op de Eiffeltoren. Het is weliswaar een oud hotel maar het heeft wel stijl.