Weekendplanner Kaartjes

De hotels en appartementen bij de attracties van Parijs.

In Parijs zijn in het 1ste arrondissement (rond het Louvre en de Seine), het 7e (bij de Eiffeltoren) en het 8e (bij het Champs Elysees) veel dure hotels. In het Quartier Latin (5e en 6e arrondissement) zijn hotels goedkoper en toch centraal gelegen.

Tip: Rond het 10e arrondissement (met o.a. Gare du Nord en Gare de l'Est) zijn zelfs de vier sterren hotels en appartementen goedkoper.

De hotels in Parijs: de aanraders.

Parijs

De arrondissementen van Parijs.

De hotels in de buurt van het Louvre en Les Halles.

De meeste bezienswaardigheden van Parijs liggen in de arrondissementen 1, 2, 3, 4 en 8.

De hotels in de buurt van het Louvre, arrondissement 1, liggen dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs. Het Louvre, Les Halles, de Eiffeltoren, Pont Neuf oer de Seine en de Notre Dame liggen vanaf hier op loopafstand.

Het driesterrenhotel Relais du Louvre en Hotel de la Place du Louvre liggen een paar minuten lopen van het Louvre. In Hotel de la Place du Louvre was vroeger zelfs via de kelder verbonden met het Louvre

Overnachten in Parijs.

Overnachten

De hotels met uitzicht op de Eiffeltoren.

Met één blik door het raam of vanaf uw balkon zien dat u in Parijs bent. In de film lijkt het alsof iedere hotelkamer in Parijs uitzicht heeft op de Eiffeltoren. Er zijn echter maar een paar hotels die over kamers beschikken met uitzicht op de Eiffeltoren.

Zo is er het viersterrenhotel Pullman Paris Tour Eiffel. Vanaf het balkon van veel kamers heeft u uitzicht op de Eiffeltoren of de Seine.

Hoewel driesterrenhotel Eiffel Seine er vlakbij ligt hebben maar weinig kamers uitzicht op de Eiffeltoren. Het is echter wel een uitstekend hotel in een populair deel van Parijs. Op de zesde verdieping zijn aan de achterkant van het hotel enkele kamers met balkon waar u uitzicht heeft op de Eiffeltoren.

parijs hotel

Het viersterrenhotel Intercontinental Paris Le Grand ligt tegenover de Opera.

De hotels in de wijk Montmartre.

De Place du Tetre, de kathedraal de Sacré-Coeur en de nachtclubs en restaurants op de Boulevard de Clitchy behoren tot de grote attracties van Parijs.

Met de metro bent u vanuit Montmartre snel in het eerste arrondissement. Er zijn dan ook veel hotels in Montmartre maar het kan lastig zijn om hier op het laatste moment nog een vrije hotelkamer te vinden.

Overnachten in Montmartre.

Overnachten in Montmartre.

In Résidence Blanche kunt u vlakbij de Moulin Rouge een studio of appartement huren. De appartementen zijn ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Het romantische driesterrenhotel Hotel Le Relais Montmartre is centraal gelegen in Montmartre. Het hotel heeft veel goede beoordelingen.

Overnachten in Montmartre.

Een hotel in Serris.

Hotel in Serris

Hotel l'Elysee Val d'Europe in Serris ligt vlakbij Disneyland Resort Paris.

Overnachten bij Disneyland Parijs

Disneyland Parijs ligt buiten Parijs. Met de RER rijdt u echter in een half uur naar Disneyland. Bij Disneyland liggen enkele hotels. Vlakbij Disneyland ligt het plaatsje Serris. In Serris zijn betaalbare hotels bij het RER-station voor de trein naar Disneyland. Deze hotels liggen ook nog bij een groot winkelcentrum en een Factory Outlet Centrum.

Enkele populaire hotels in de buurt van Disneyland Resort Paris zijn het Magic Circus Hotel, Hotel l'Elysee Val d'Europe, het Dream Castle Hotel en Park & Suites Prestige Val d'Europe. Vanuit de meeste hotels rijden er gratis pendelbussen naar Disneyland.

Overnachten in de buurt van Disneyland Parijs.