Weekendplanner Kaartjes

Hier moet u zijn in Montmartre, Parijs.

De wijk Montmartre ligt tegen een heuvel in het 18e arrondissement van Parijs. De Sacré-Coeur ligt op de heuvel Montmartre naast de schildersmarkt op Place du Tertre.

Montmartre is bekend geworden als de wijk met de shows in nachtclubs als de Moulin Rouge, de cafés op Quartier Pigalle en om de vele theaters, restaurants en hotels.

De hotels in Montmartre.

Montmartre (ook wel La Butte genoemd) is een wijk met sfeer. Er zijn in Montmartre kleine straatjes, pleinen met bomen en trappen die naar andere straatjes leiden. Het lijkt af en toe meer op een dorp dan aan een wijk in Parijs.

Als u in één van de hotels in Montmarte overnacht bent u dichtbij de belangrijkste attracties van Montmartre.

De beste driesterrenhotels in Montmartre zijn: hotel Le Chat Noir aan de Boulevard de Clitchy en Hotel Relais Montmartre. Het enige viersterrenhotel is het Terrass Hotel. Dit mooie hotel is in Art Deco stijl ingericht.

De hotels bij Montmartre met 8+ reviews.

Zoek een overnachting in Montmartre.

Overnachten

Uitgaan in Montmartre.

In Montmartre, op de heuvels boven Parijs in het 18e arrondissement, waant u zich in het begin van de vorige eeuw. Hier vindt u veel cafés, idyllische architectuur en helaas heel veel andere toeristen.

Op het plein Place du Tertre in Montmartre kunt u kunstschilders aan het werk zien en er zijn wervelende shows in nachtclubs zoals de Moulin Rouge (82 Boulevard de Clichy).

Aan de Boulevard de Clitchy liggen veel theaters, restaurants, nachtclubs en bioscopen. De boulevard is dan ook een belangrijk uitgaanscentrum van Parijs.

Metro: Place de Clichy.

Kaartjes voor theaters, nachtclubs en shows in Parijs.

De kathedraal Sacré-Coeur

attracties Montmartre

De Sacré-Coeur ligt op de heuvel Montmartre.

Montmartre

Achter de Place Du Tertre ligt het "oude" Montmartre.

antiekmarkt Parijs

Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen is een rommelmarkt en antiekmarkt met 2000 kraampjes.

Place Pigalle.

Rond Place Pigalle ligt het "red light district" van Montmartre. Quartier Pigalle is bekend van kunstenaars als Henri Toulouse-Lautrec, Pablo Picasso en Vincent van Gogh en is het decor geweest van vele Hollywoodfilms.

Tegenwoordig trekt Pigalle veel toeristen die het nachtleven van Parijs willen beleven.

Metrostation: Pigalle

De Moulin Rouge ligt bij Place Pigalle.
Adres: de Boulevard de Clichy, Metrostation: Blanche.

De Moulin Rouge.

brasserie

De Moulin Rouge is één van de bekendste theaters in Montmartre.

De restaurants in de buurt van Montmartre.

In Montmartre zijn hotels en restaurants relatief duur. Voor goedkope buitenlandse restaurants moet u in het 19e arrondissement zijn.

In Montmartre zijn in de zijstraten, onderaan de trappen van de Sacre Coeur goedkope restaurants te vinden.

Op Place Monge zijn in de straten Rue Tournefort, Rue du Pot de Fer en Rue Mouffetard veel goede en betaalbare restaurants.

Leuke restaurants en cafés in Montmartre.

schildersmarkt Montmartre

De Sacré Coeur in Montmartre.

Montmartre

Naast de kathedraal Sacré Coeur zijn de smalle straatjes van het oude Montmartre.

De kathedraal Sacré-Coeur.

De Sacré-Coeur ligt op de heuvel Montmartre. De Sacré-Coeur is een opvallend wit gebouw en zelfs vanaf een grote afstand is de kathedraal op de heuvel gemakkelijk herkenbaar. Op de trappen van Montmartre is het overdag erg druk met toeristen.

Boven op de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over Parijs. Als u niet wilt traplopen kunt u met de kabeltrein, de Funiculaire de Montmartre, naar boven. De kabeltrein ligt naast de trappen. U kunt uw metrokaartje of Paris Pass als toegangsbewijs gebruiken.

Metro: station Abbesses (lijn 12) of station Anvers (lijn 2).

tickets Rondleidingen en rondritten door Montmartre.

De kunstmarkt op de Place du Tertre.

Place du Tetre is het plein in Montmartre waar al die kunstenaars schilderen en silhouetknippen voor toeristen. Misschien is het niet allemaal echte kunst maar het is wel leuk om naar te kijken. Place du Tertre is het oude dorpsplein van Montmartre toen het nog geen deel uitmaakte van Parijs.

Metro: station Abbesses (lijn 12) of station Anvers (lijn 2).

Meer over Place du Tertre.

Montmartre.

Montmartre

Foto's van Montmartre.

In de buurt van Montmartre.

In het 16e arrondissement ligt het beroemde park Bois de Boulogne. Dit is een prachtig groot park met een openluchttheater waar regelmatig stukken van Shakespeare worden vertoond.

In de Bois de Boulogne kunt u roeiboten huren op de vijver, er is een camping en zijn er enkele romantische restaurants.

In de buurt van Montmartre.

Door Montmartre rijden open gele dubbeldekkers. Met een dagkaart voor de Hop-On Hop-Off bussen kunt onbeperkt instappen en uitstappen.

De vlooienmarkten van Parijs.

brasserie

Een antiekmarkten van Saint-Ouen

De rommelmarkt van Saint Ouen.

De rommelmarkten van Le Marché aux Puces de Saint-Ouen, kortweg Saint Ouen, beslaat meer dan 6 hectare aan kraampjes. De markt vindt in het weekend plaats aan de rand van het 18e arrondissement (bij Montmartre). Het is een uitgebreide (antiek)markt die eigenlijk bestaat uit twaalf deelmarkten.

In totaal zijn op de rommelmarkt meer dan 2000 kramen. De markt wordt gehouden op pleinen en in kleine straten. Langs de markt zijn veel kleine winkels, restaurants en zelfs live jazz.

Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen wordt gehouden op zaterdag, zondag en maandag tussen 10.00 uur en 19.00 uur.
Metrostation Garibaldi, Porte de Clignancourt.

De rommelmarkten van Parijs.