Weekendplanner Kaartjes

Shoppen in Parijs.

Als u houdt van winkelen dan is Parijs de stad voor u. In het centrum van Parijs vindt u kilometers lange winkelstraten.

Of het nu gaat om designkleren of antiek, oude boeken of lekkernijen uit de bekende Franse keuken. U zult uw ogen uitkijken naar al die mooie en lekkere spulletjes.

Quartier Latin.

metro

Een drukke winkelstraat bij Boulevard Saint Michel.

De openingstijden van winkels in Parijs.

Van maandag t/m zaterdag gaan de meeste winkels om 10.00 uur open en sluiten weer om 19.00 uur. Veel kleine winkels buiten het centrum zijn rond de middag een uur of langer dicht.

Op zondag zijn veel winkels in het centrum van Parijs gesloten. De grote warenhuizen en vestigingen van grote modeketens in het centrum van Parijs zijn op zondag echter wel open.

In de wijk La Défense is een groot winkelcentrum met 200 winkels die op zondag wel open zijn. In het 4de arrondissement zijn op zondag de winkels in Le Marais (de joodse wijk) en Île Saint-Louis geopend.

Rue Rivoli

Shoppen in Rue de Rivoli, metrostation Hotel de Ville.

De warenhuizen in Parijs.

De bekendste warenhuizen in Parijs zijn Galeries Lafayette, La Samaritaine , Au Bon Marché , Marks & Spencer en Printemps. Hier kunt u alles vinden wat u zou willen hebben.

Het warenhuis Le Bon Marché is het oudste warenhuis ter wereld. Gustave Eiffel is één van de architecten geweest.
Metrostation: Sèvres-Babylone. Arrondissement 7.

Het warenhuis Tati is een warenhuis met vooral goedkope spullen. Een bij backpackers populaire vestiging van Tati ligt in Montmartre (arr. 18).
Metrostation: Barbès-Rochechouart. Adres: 2-30 boulevard Rochechouart, een buurt met veel bewoners van Afrikaanse en Arabisch origine.

Winkelen in Le Marais.

Er zijn leuke winkeltjes met trendy kleding rond het plein Place de la Bastille en in de wijk Le Marais. In de smalle winkelstraten in deze buurt zijn ontelbare kledingwinkels maar ook winkels met tweedehands kleding.

De wijk La Marais ligt in het 3de en 4de arrondissement. De Place de la Bastille ligt op de grens van de arrondissementen 4, 11 en 12.

Shoppen in de wijk Le Marais.

winkelstraat

Rue de Chaumartin, een winkelstraat bij Boulevard Haussmannn.

Het warenhuis Galeries Lafayette.

U vindt vestigingen van het warenhuis Galerie Lafayette in heel Frankrijk en zelfs in Berlijn is een vestiging. Het grootste en mooiste warenhuis van Galerie Lafayette staat in de Boulevard Haussmannn in het 8e arrondissement.

In dit enorme luxe winkelparadijs zult u niet alleen genieten van uiteenlopende luxeartikelen, maar tevens kunt u de architectuur bewonderen van het hoofdgebouw, Lafayette Coupole, met van binnen prachtige balkons, de grote koepel en een dakterras waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over Parijs.

Boulevard Haussmannn

De winkelstraat Boulevard Haussmann bij het warenhuis Galeries Lafayette.

De lange winkelstraat Boulevard Haussmann.

De lange winkelstraat Boulevard Haussmann is meer dan 2 km lang en met 430.000 voetgangers op een dag erg druk. Er zijn veel kledingwinkels en warenhuizen aan de Boulevard Haussmann.

U vindt aan de Boulevard Haussmann veel winkels en hotels. Niet ver van Galeries Lafayette ligt ook het grote warenhuis Le Printemps aan de Boulevard Haussmann.

Metro stations: Chaussée d'Antin en Chaussée d'Antin - La Fayette.

Er is een halte van de rode Hop-on Hop-off bussen bij Galeries Lafayette.

De modewinkels in Parijs.

De meest bekende winkelstraten van Parijs zijn Champs-Élysées, Boulevard Haussmannn, Boulevard des Italiens, Boulevard des Capucines, Boulevard de la Madeleine, Rue de Rivoli en Rue du Faubourg-Saint Honoré.

Tip: Ga eens naar het reusachtige winkelcentrum Les Quatre Temps in La Défence. Metro: Lijn 1 vanaf de Champs-Élysées.

rommelmarkt

De beroemde antiekmarkt Marché aux Puces bestaat uit markthallen en open markten met kleine winkeltjes.

Enkele leuke markten in Parijs.

Marché Mouffetard is een markt met multiculturele delicatessen. Adres: Quartier Latin (arr. 5). Metrostation: Censier-Daubenton. Openingstijden: Open: dinsdag t/m zondag van 08.00 uur t/m 13.00 uur.

Marché St Quentin is een groente- en fruitmarkt. Metro Gare de l'Est. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 08.00 uur -13.00 uur en 14.30 uur -19.30 uur, zondag van 08.00 uur -13.00 uur

Montmartre

De dagelijkse kunstmarkt op Place du Tertre in Montmartre.

De beroemde vlooienmarkt van Saint-Ouen.

De Marché aux Puces in de wijk Saint-Quen is de beroemdste en grootste vlooienmarkt ter wereld met o.a. antiek, curiosa en boeken. Eigenlijk zijn het meer dan vijftien markten met antiek, curiosa, verzamelingen en rasechte rommel.

Open: Alleen op zaterdag, zondag en maandag van 10.00 uur t/m 18.00 uur.

Metrostation: Porte de Clignancourt. Adres: Rue des Rosiers

De beroemde vlooienmarkt van Saint-Ouen.