Weekendplanner Kaartjes

Shoppen in Galeries Lafayette in Parijs.

Galeries Lafayette is een keten van warenhuizen van Frankrijk. U vindt het meest luxe warenhuis van Galeries Lafayette in Parijs aan de bekende winkelstraat Boulevard Haussmann.

In dit warenhuis koopt u luxe artikelen en exclusieve merken in o.a. parfum en mode. Op het gratis toegankelijke dak van Lafayette Coupole heeft u een prachtig uitzicht over Parijs.

Het warenhuis Galeries Lafayette.

warenhuis Lafayette

In het hoofdgebouw van Galeries Lafayette vindt u de parfum afdeling. Alle grote merken zijn aanwezig en er zijn presentaties van nieuwe geurtjes

Het warenhuis Galeries Lafayette.

In Parijs heeft Galerie Haussmann drie vestigingen. Alle drie staan bij elkaar aan twee zijden van de lange winkelstraat Boulevard Haussmann.

U kunt Galeries Lafayette bereiken via metro lijn 7 en 9 (Chaussee d'Antin-la-Fayette). Ook RER A (Auber) en RER E (Eole) zijn mogelijkheden.

De Hop-on Hop-off bussen van Parijs stoppen er bij het operagebouw, dus ook voor de deur van het warenhuis.

Er is een parkeergarage onder Lafayette Homme. Toegang op de hoek Boulevard Haussmann en Rue Magador.

Het adres van Galerie Lafayette: 40 Boulevard Haussmann, Arr. 9, 750009 Parijs.

warenhuis Parijs

De koepel van Lafayette Coupole in Parijs.

De winkelstraat Boulevard Haussmann.

Boulevard Haussmann is een lange winkelstraat in het 9de arrondissement van Parijs. Hier staan onder andere de reusachtige luxueuze warenhuizen Printemps en Galerie Lafayette.

De openingstijden van Galerie Lafayette.

De warenhuizen Galerie Lafayette en Printemps zijn zeven dagen per week geopend. Door de week en op zaterdag zijn de openingstijden van 9.30 uur tot 20.30 uur. Op zondag zijn de winkels open van 11.00 uur tot 19.00 uur.

tickets voor een modeshow in Galeries Lafayette.

Dakterras

Het dakterras is gratis toegankelijk.

Galeries Lafayette

De prachtige ingang van Lafayette Coupole.

De drie gebouwen van Galeries Lafayette.

Het hoofdgebouw is Lafayette Coupole. Dit is een prachtig gebouw met een grote koepel, veel balkons en een dakterras met een prachtig uitzicht over Parijs. Hier kunt u o.a. parfum en cosmetica, sieraden, damesmode, mode, kindermode en speelgoed en elektronica vinden.

De andere twee gebouwen van Galeries Lafayette zijn minder indrukwekkend dan Lafayette Coupole. In het gebouw Lafayette Homme vindt u vooral herenkleding, schoenen en er is een wijnkelder. In Lafayette Maison tenslotte vindt u bijna alles voor uw huis.

Galeries Lafayette

Boulevard Haussmann bij Galeries Lafayette in Parijs.

Het dakterras van Galeries Lafayette.

Het dakterras van Lafayette Coupole is gratis toegankelijk via de roltrappen in het warenhuis.

Hier kunt u gratis op het dak genieten van het prachtige uitzicht over Parijs. Vanaf het dak ziet u o.a. de Eiffeltoren, Montmartre en de Sacre Coeur.

Er is op het dak een brasserie waar u kunt drinken en er is gebak. Ach, de bediening, het drinken en het eten is allemaal niet zo bijzonder maar wat krijg je daarbij een uitzicht.

brasserie

Op het dakterras van Lafayette Coupole is een restaurant. Het uitzicht is gratis.

De attracties en hotels in de buurt van Galeries Lafayette.

Boulevard Haussmann is een lange winkelstraat met luxe warenhuizen en winkelketens als Cartier, Zara en H&M. Ook de zijstraten zijn populaire winkelstraten.

Galeries Lafayette staat in het achtste arr. tegenover het operagebouw en het Musée de l'Opéra. Als u langs de opera richt de Seine loopt komt u door drukke winkelstraten.

Er liggen rond Galeries Lafayette enkele luxueuze hotels. Zo zijn hier het Hélios Opéra Hotel, Hotel Touraine Opera, InterContinental Paris - Le Grand en het eenvoudiger Hôtel Antin-Trinité.

De hotels in het achtste arrondissement.