Weekendplanner Kaartjes

Naar de wolkenkrabbers van La Défense.

De wijk La Défense is de grootste kantorenwijk van Europa. Hier werken overdag 150.000 mensen. In het congrescentrum CNIT worden conferenties gehouden en er zijn natuurlijk veel restaurants en hotels.

Er is een groot winkelcentrum dat ook op zondag open is. Hier is een grote bioscoop en veel restaurants.

La Défense.

metro

Links op de foto ziet u het CNIT, rechts het winkelcentrum.

De wijk La Défense.

Vanaf de Arc de Triomphe ziet u aan het eind van de Avenue de la Grande-Armée de wijk met de wolkenkrabbers, La Défense. Deze reusachtige zakenwijk ligt net buiten het 17de arrondissement.

Als u van moderne architectuur houdt moet u hier zijn. In La Défense staan 70 kunstwerken van kunstenaars als Miro en César. Ook heeft u vanaf het plein van La Défense een prachtig uitzicht op de Arc de Triomphe.

Ieder jaar bezoeken meer dan 8.000.000 toeristen La Défense.

CNIT Parijs

Beneden in het CNIT ligt het congrescentrum.
De ramen boven de ingang zijn van het Hilton Hotel.

Het winkelcentrum van La Défense.

In het winkelcentrum "Les Quatre Temps" zijn meer dan tweehonderd winkels en restaurants die zeven dagen per week open zijn. Ook is er een groot bioscoopcentrum waar veel Engelstalige films met Franse ondertiteling getoond worden. De restaurants en de bioscoop zijn ook 's avonds open.

Onder het winkelcentrum is een grote parkeergarage.

Adres: Parvis de la Défense, Paris La Défense, Frankrijk. Metrolijn 1.

Shoppen in Parijs.

La Defense

La Défense met op de achtergrond de Grande Arche.

La Defense auto

La Défense is vanaf de ringweg om Parijs met de auto gemakkelijk te bereiken.

Het congrescentrum CNIT

Het bekende congrescentrum CNIT ligt aan het eind van metrolijn 1. Voor conferenties en congressen gaat u naar de benedenverdieping.

Boven ligt een klein winkelcentrum, enkele restaurants en cafés en een groot hotel van Hilton.

Met de metro naar het CNIT

La Défense heeft twee metrostations. Als u voor het CNIT, de Grande Arche of het winkelcentrum komt neemt u het eindstation van metrolijn 1, station La Grande Arche.

parijs

La Défense is gebouwd op een heuvel. U heeft hier een prachtig uitzicht op de Arc de Triomphe.

Vervoer naar La Défense

La Défense is met de auto gemakkelijk te bereiken. Er is een parkeergarage onder het congrescentrum CNIT en één onder het winkelcentrum Les Quatre Temps.

Met metrolijn 1 reist u vanuit La Défense rechtstreeks naar de Arc de Triomphe, de Champs-Élysées, het Louvre en Bastille.

Er is een busstation onder het CNIT. Hier stopt o.a. bus 73 die haltes heeft over de volle lengte van Avenue Champs-Élysées.

La Defense winkelcentrum

In de Food-Corner van het winkelcentrum zijn veel restaurants.

La Defense bioscoop

Het winkelcentrum en de bioscoop van La Défense. De bioscoop is in de koepel.

La Defense

Overnachten in La Défense.

La Défense ligt gunstig als u het centrum van Parijs wilt verkennen. La Défense is met de auto gemakkelijk te bereiken en met de metro of de bus reist u gemakkelijk naar de belangrijkste attracties van Parijs.

Een mooi hotel in La Défense is het Hilton Hotel in het CNIT. Als u voor een congres komt of als u dichtbij het metrostation wilt overnachten dan moet u hier zijn.

Andere goede hotels zijn o.a. het Novotel Paris La Défense, het goedkope Ibis Paris La Défense en het viersterrenhotel Melia Paris La Defense.

De hotels van La Défense.