Weekendplanner Kaartjes

Tips en ideeën voor als u wilt uitgaan in Parijs.

Parijs heeft een prachtige opera, er zijn hippe concertzalen en bijzondere restaurants en cafés. Veel toeristen gaan in Parijs in ieder geval naar een cabaret.

Van diep in de nacht tot vroeg in de ochtend kunt u naar in van de vele clubs in La Bastille, Le Marais of Oberkampf.

Waddeneilanden

Een groep cancan dansers door Henri Toulouse-Lautrec (1896).

1. Ga naar een cabaretshow in Parijs.

Wat de musical is voor Londen zijn de wervelende dansshows in de variététheaters van Parijs. De shows in de Moulin Rouge in Montmartre, in het Lido aan de Champs-Élysées, in het Paradis Latin Cabaret in Quartier Latin en in het Cabaret Le Crazy Horse aan de Avenue George V zijn wereldberoemd.

In de avond kunt u in deze theaters voorafgaand aan de show dineren.

De Moulin Rouge, Lido en Paradis Latin.

2. Ga naar de bioscoop in Parijs

In Parijs is een kaartje voor de bioscoop goedkoper dan in Nederland en op maandag krijgt u vaak ook nog korting. De tijd dat er in Parijs alleen Fans nagesynchroniseerde films te zien waren is allang voorbij. In veel bioscopen worden films ook in de originele taal met Franse ondertitels getoond. U herkent deze films aan de toevoeging (VO) of (VF) achter de titel.

(VF) staat voor Version Originale en is dus meestal Engelstalig. (VF) staat voor Version Française en is dus nagesynchroniseerd.

Een leuke bioscoop voor de meest recente films is die bij het winkelcentrum in La Défense. Met de metro (Lijn 1) is deze bioscoop vanaf de Champs-Élysées gemakkelijk te bereiken.

Ga naar een bioscoop in dertiger jaren stijl.

In de wijken Saint Germain en Quartier Latin zijn enkele historische bioscopen waar nog uitsluitend gerestaureerde klassieke Amerikaanse films en cult films getoond worden. Hier waant u zich in de dertiger jaren.

  • Grand Action, Rue des Écoles, 5.
    Quartier Latin (5 arr.).
  • Christine 21, Rue Christine, 4.
    Saint Germain (6 arr.).
bioscoope

In het winkelcentrum in de wijk La Défense is een grote bioscoop met veel films.

3. Ga naar de opera of het ballet.

Als u naar een balletvoorstelling wilt in Parijs gaat u naar Opéra Garnier, ook wel Palais Garnier genoemd. Dit voormalige operagebouw ligt in het negende arrondissement naast het beroemde warenhuis Galeries Lafayette.

In dit prachtige operagebouw werd het verhaal Het Spook van de Opera, The Phantom of the Opera, gesitueerd. U kunt het theater buiten de voorstellingen bezoeken met een gids.

4. De bijzondere restaurants van Parijs.

In Parijs zijn heel veel restaurants en cafés. Naast veel culinaire restaurants zijn er ook restaurants waar u op een bijzondere plaats kunt dineren.

Zo zijn er varende restaurants op de Seine, er is een restaurant in de Eiffeltoren, er is een rijdende restaurantbus en u kunt dineren in de Moulin Rouge voor de dansshow begint.

De meest bijzondere restaurants en cafés in Parijs.

5. Uitgaan in de wijk La Marais.

In de wijk Le Marais (arr. 3 en 4) zijn er veel leuke restaurants bij het sfeervolle plein Place Sainte-Catherine en aan de beroemde Place des Vosges.

In Le Marais zijn ook veel Gay Bars en Holebi clubs.

6. Het nachtleven in Montmartre en Pigalle

In de wijk Montmartre en Pigalle is de Moulin Rouge natuurlijk het meest bekend. U kunt echter ook naar de nightclub Divan du Monde. Deze nightclub heette vroeger Divan Japonais en de schilder Henri Toulouse de Lautrec was hier vaste klant.

Aan de Boulevard de Clitchy in Montmartre liggen veel nightclubs, stripclubs en bioscopen. Ook de Moulin Rouge ligt hier aan de Boulevard.

Aan het begin van de twintigste eeuw was Au Lapin Agile een plek waar ook de bekende kunstenaars en schrijvers kwamen. Picasso schilderde het cabaret in 1905. In het cabaret zit u aan houten tafels en luistert naar Franse chansons. U moet weken van tevoren reserveren voor een plaats in dit kleine cabaret.

Adres: cabaret Au Lapin Agile aan de Rue des Saules in Montmartre. Metrostation: Lamarck - Caulaincourt.

Uitgaan in Montartre.

cancan

Een affiche (1891) voor de Moulin Rouge door Henri Toulouse-Lautrec.

Uitgaan in de wijken Quartier Latin en Saint Germain
(5de en 6de arr.)
.

In de wijken Quartier Latin en Saint Germain (5de en 6de arr.) kunt u goedkoop eten en drinken. Straten met veel restaurants en cafés zijn Rue de Buci, Rue de Mouffetard en Rue de la Huchette.

Tip: Voor een vleugje Franse Revolutie gaat u naar het straatje Cour du Commerce Saint André. Hier gingen Napoleon, Marat en Robespierre ook naar de kroeg.

Als u terug wilt naar de jaren vijftig moet u naar het jazzcafé dat in een donker keldertje in de Rue de la Huchette 5 gevestigd is.

De bistro's met live muziek in Latin Quartier.

Uitgaan in Quartier Latin en Saint Germain.

brasserie Parijs

Een terrasje aan de Place Saint Michel.

London Bridge

In de wijk Le Marais zijn veel pleintjes en straatjes met restaurants en bars.

St. Germain

In de Rue Saint-André des Arts in Saint Germain zijn veel goedkope restaurants.

Opera

De Opéra Bastille aan het plein Place de Bastille.

Quartier Latin

Boulevard de Clitchy in Montmartre Hier zijn veel nightclubs en stripclubs.

Uitgaan rond metrostation La Bastille.

Als u wilt uitgaan is de omgeving van metrostation La Bastille een goede plek om te beginnen. Ga eens naar straten als Rue de Lappe en Rue de la Roquette. Een bekende nachtclub is Le Sans Sanz in de 49 Rue du Fauburg-St. Antoine, La Bastille. Ook clubs als La Mécanique Ondulatoire, Le Motel en Tape Bar zijn bekende clubs in deze buurt.

Een andere hippe wijk is de omgeving van Oberkampf. In de concertzalen Bataclan, aan de Boulevard Voltaire, en Nouveau Casino, aan de Rue Oberkampf, spelen populaire bands.

Ook de cafés, Gay Bars en Holebi clubs van La Marais (arr. 3 en 4) liggen op loopafstand van metrostation La Bastille.

Het nachtleven van Parijs.

In Parijs zijn de meeste cafés open tot ongeveer 2.00 uur. Daarna is er een speciale vergunning nodig. Veel clubs hebben die vergunning en sluiten om 5.00 uur.

Dat komt goed uit dat clubs tot vijf uur open zijn. Tussen 1.00 uur en 5.00 uur rijden er namelijk geen metro's. Hou daar rekening mee als u wilt uitgaan in Parijs en geen hotel op loopafstand heeft.

Quartier Latin

In dit kleine straatje in Saint Germain, Cour du Commerce Saint André, is rond de Franse revolutie veel gebeurd.

Goedkoop lekker eten in Parijs.

Rond het station Gare du Nord, het station waar u in Parijs aankomt als u met de trein vanuit Nederland of België reist, zijn veel hotels en restaurants. Goedkoop en lekker Indiaas eten kunt u in de vele Indiase restaurants in de Rue Perdonnet en de Rue Louis Blanc naast het station.

In Parijs zijn veel 19de-eeuwse markthallen waar nog steeds markten gehouden worden. In en rond de markthallen zijn veel restaurants waar u in de middag goedkoop kunt lunchen.