Weekendplanner Kaartjes

Shoppen in Oxford Street.

Als u van winkelen houdt gaat u bij een bezoek aan Londen zeker naar Oxford Street. In Oxford Street zijn de grote warenhuizen Selfridges, John Lewis en Debenhams.

Vanuit Oxford Street loopt u naar Hyde Park, Marble Arch of naar de winkelstraat Regent Street. Als u een weekend naar Londen gaat dan beperkt u zich waarschijnlijk tot een bezoek aan het warenhuis Selfridges.

Oxford Street.

shoppen

Winkelen in Londen.

De winkelstraat Oxford Street.

Oxford Street is voor inwoners van Londen een van de meest populaire winkelstraten. Oxford Street is ongeveer anderhalve kilometer lang met aan beide zijden winkels.

De bekende warenhuizen Selfridges, John Lewis en Debenhams zijn al sinds mensenheugenis in Oxford Street gevestigd.

Oxford Street is niet echt mooi te noemen. Behalve Selfridges is er geen bijzonder gebouw te bekennen. Het is er echter wel druk. Iedere week stappen er in Oxford Street meer dan 4 miljoen winkelende voetgangers uit de metro stations en de bussen.

Overnachten in Londen.

Overnachten

De hotels en appartementen in de buurt van Oxford Street.

Als u overnacht in een hotel of appartement rond Oxford Street hoeft u niet de metro te nemen om in de populaire winkelstraten van Londen te komen. Ook de theaters van West End, de bars van Soho, Hyde Park en St James liggen vlakbij.

Vlakbij Oxford Street zijn meerdere luxueuze hotels en er zijn heel veel appartementen die u voor een weekend kunt huren.

Een aanrader is het Amba Hotel Marble Arch. Dit viersterrenhotel ligt vlakbij Hyde park in Oxford Street.

De hotels en appartementen rond Oxford Street.

Het historische warenhuis Selfridges

In 1909 opende Harry Gordon Selfridge het toen chique en vernieuwende warenhuis Selfridge's. Welgestelden in Londen deden hier hun inkopen. Selfridges was het evenbeeld van het gigantische warenhuis Harrods. Aan de buitenkant is Selfridges nog hetzelfde. Een prachtige voorgevel en tijdens kerst mooie etalages.

Binnen is Selfridges minder bijzonder dan het warenhuis Harrods maar het blijft één van de mooiste warenhuizen van Londen.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 9.30 uur- 20.00 uur. Donderdag koopavond tot 21.00 uur. Op zondag open van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Adres: Selfridges London 400 Oxford Street. Metro Station: Bond Street.

De warenhuizen in Oxford Street.

In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw beleefde de populariteit van de warenhuizen in Londen hun hoogtepunt. Ze waren vooral gericht op welgestelde vrouwen en er was van alles voor deze doelgroep te beleven. De warenhuizen gaven concerten, er waren modeshows en vanuit Selfridges werden radiouitzendingen verzorgd. Een aantal warenhuizen hadden daktuinen waar je in de middag kon theedrinken tussen de rozen.

De warenhuizen John Lewis en Selfridges zijn na bijna honderd jaar nog steeds in Oxford Street gevestigd.

Alle warenhuizen hebben een uitgebreide parfumerie afdeling bij de ingang zodat u ook uw neus kunt gebruiken om de uitgang te vinden.

Tower Hill

Metro Station Oxford Circus

London Bridge

U kunt uw dagkaart voor de metro of uw Londen Pass ook in de bus gebruiken.

bus Londen

In Oxford Street rijden de bussen meestal in file. Eigenlijk is lopen vaak sneller.

Met de ondergrondse of bus naar Oxford Street.

In Londen rijden bussen van verschillende busmaatschappijen. Deze maatschappijen kiezen de meest winstgevende routes. Vandaar dat in Oxford Street veel bussen rijden. Er rijden zoveel bussen dat in Oxford Street alleen stapvoets rijden mogelijk is. Bij de grote warenhuizen zijn de bushaltes.

Het metrostation Oxford Circus Station ligt op de kruising Oxford Street en Regent Street. Het is op Oxford Circus vaak erg druk door het winkelende publiek dat van Oxford Street naar Regent Street loopt.

Een ander metrostation in Oxford Street is Bond Street Station. Bond Street Station ligt vlakbij Selfridges.