Weekendplanner Kaartjes

Hoe reserveer je de beste stoel in een musical, toneelstuk of komedie?

Als u online een ticket koopt kunt u bij reservering op de plattegrond van het theater een stoel kiezen. De niet gekleurde stoelen zijn al bezet.

De stoelen in de zaal zijn de Stalls. Dit zijn de beste stoelen want u bent hier dichtbij het toneel. Vaak zijn dit ook de duurdere stoelen.

Het balkon wordt de Royal Circle genoemd. De eerste rijen van de Royal Circle zijn perfect voor dansvoorstellingen en musicals. U ziet hier de choreografie het beste.

Tickets kopen en online reserveren.

De zitplaatsen in een theater.

Theater

Tip: U kunt hier bij alle shows in Londen op uw mobiel zien welke stoelen nog vrij zijn.

Dus welke stoelen zijn het beste?

Alle theaters zijn anders maar je kunt stellen dat de stoelen in de zaal (Stalls) en die van het balkon (de Royal Circle) het beste zicht hebben.

De eerste rijen in de zaal zijn duur maar als u niet zo lang bent heeft u kans dat u tegen het podium aankijkt. Op de balkons is vaak een railing die het zicht vanaf de eerste rij voor korte personen kan belemmert. Let daar dus op als u met kinderen naar het theater gaat.

Reserveer een show.

De balkons en boxes.

Sommige theaters hebben meerdere balkons. Ook zijn er aan beide zijden van de zaal boxes met twee of vier stoelen die u kunt huren. U heeft dan meer privacy.

De Grand Circle is een stijl en hoog balkon. De stoelen zijn hier vaak goedkoper dan in de zaal (Stalls) en de Royal Circle. Het zicht in het midden is hier goed. Ga echter niet aan de zijkant van een rij zitten.

Over het algemeen geldt hoe verder van het toneel, des te goedkoper het kaartje.

Let wel op. In sommige theaters zijn stoelen die goedkoop zijn maar waar u een beperkt uitzicht zult hebben op het podium. Dit wordt aangegeven met de term Restricted View.

Palace Theatre

Het beroemde Palace Theatre uit 1891 ligt op de kruising Charing Cross Road en Shaftesbury Avenue.

Betrouwbare aanbieders van theatertickets in Londen.

Veel betrouwbare verkopers van theaterkaartjes in Londen zijn aangesloten bij branchevereniging Star.

Leden van Star volgen strikte richtlijnen bij de verkoop van kaartjes. Deze richtlijnen zijn opgesteld door de Office of Fair Trading, de London Tourist Board en de Society of London Theatre.

Grote ticketverkopers als Encore Tickets, LOVEtheatre en London Theatre Direct zijn hierbij aangesloten.

Op de websites van deze verkoopkantoren vind je veel informatie over de concerten, voorstellingen en shows van dit moment in Londen.

Theater in Londen

Het Phoenix Theatre op Charing Cross Road.

De 50 theaters in Londen.

Als u theatertickets besteld heeft..

Als u online een kaartje voor het theater bestelt en een stoel reserveert krijgt u direct een bevestiging gemaild. Hiermee kunt u de kaartjes met plaatsreservering een uur van te voren bij de kassa van het theater afhalen. Uw stoelen zijn dus gegarandeerd.

Als u twee weken van te voren reserveert kunt u de kaartjes ook per post thuis ontvangen.

Kiosk tickets in Londen

Dit is één van de vele kiosken in West End waar u kaartjes kunt kopen voor het theater.

Tip: Wacht niet tot de laatste dag om zitplaatsen te reserveren.

De kiosken voor theatertickets in Londen.

Rond Leicester Square en Piccadilly Circus zijn veel kiosken waar u kaartjes voor het theater kunt kopen. Geloof niet de posters die kaartjes voor de halve prijs beloven.

Encore Tickets heeft diverse kiosken in Londen waar u tickets kunt kopen en zitplaatsen kunt reserveren. Zo zijn er kiosken van Encore Tickets in de metrostations van Leicester Square en Piccadilly Circus, in The Criterion Theatre op Piccadilly Circus, in Charing Cross Road, bij Madame Tussauds en in Oxford Street (op nr 458).

Waar u uw ticket ook koopt, vergeet niet de "Booking Fee" als u de prijzen wilt vergelijken.

De TKTS kiosk op Leicester Square.

Tip: Als u flexibel bent in het tijdstip en in de voorstelling die u wilt bijwonen kunt u proberen een goedkoper last minute kaartje te kopen bij de TKTS kiosk op Leicester Square.

Op een groot bord zie je de shows die aangeboden worden.

Naar het theater op zondag.

Op zondag zijn de meeste theaters in Londen gesloten. Enkele populaire shows die wel op zondag gehouden worden zijn Stomp en The Lion King.

Mousetrap Londen

Het toneelstuk The Mousetrap van Agatha Christie draait al meer dan 60 jaar in West End.

Kinderen en theater.

Kinderen zijn in de meeste theaters toegestaan maar moeten wel de volle prijs betalen voor een kaartje. Als vuistregel voor toelating wordt vijf jaar en ouder aangehouden.

Sommige voorstellingen zijn volgens de Engelse regels minder geschikt voor kinderen en pubers tot 16 jaar. Meestal is dat bij ruw taalgebruik of bloot het geval. Bij het boeken van de kaartjes wordt aangegeven of er een leeftijdsbeperking geldt.

Prince Edward Theatre

Het Prince Edward Theatre in Soho, West End.

Wanneer moet u bij het theater zijn?

U moet in Londen ongeveer een half uur voor aanvang van de voorstelling bij het theater zijn. Als u online een kaartje gekocht heeft en die nog moet afhalen kunt u dat een uur van tevoren doen.

Wanneer moet u bij het theater zijn?

Het Prince Edward Theatre is één van de theaters in West End. Het theater ligt in de uitgaansbuurt Soho. In Soho kunt u na afloop van de show uitgaan.

Als u voor een show in West End wilt eten kunt u naar de restaurants in Chinatown gaan. Dit is ongeveer 5 minuten lopen.

Criterion Theater op Piccadilly Circus

Het Victoriaanse theater Criterion Theatre op Piccadilly Circus.

London Palladium

Het London Palladium is één van de meest bekende theaters in West End, Londen.

Les Miserables in Londen

Les Miserables in Londen.

Theater in Londen

De theaters van Londen.

West End

Soho, Chinatown en West End.

Centrum Londen