Weekendplanner Kaartjes

De attracties in Londen: de comedy shows.

Buiten valt er misschien een druilerige regen maar toch valt er altijd veel te lachen in Londen. Vooral in de winter draaien de comedy theaters op volle toeren.

Bij Leicester Square, in Soho en in Ealing vindt u uitstekende comedy theaters.

The Comedy Store.

Comedy

The Comedy Store ligt vlakbij Leicester Square.

Comedy shows en theaters in het centrum van Londen.

Tussen Piccadilly Circus en Leicester Square liggen rond Exendon Street drie bekende comedy theaters dicht bijelkaar: The Comedy Store, the Comedy Upstairs Downstairs en Comedy Theatre The Misanthrope.

Als u elders in Londen een comedy-show wilt bijwonen zijn de theaters The Amused Moose in Soho en de Ha Bloody Ha in Ealing uitstekende keuzes.

Tickets voor een show.

Comedy in Londen.

Comedy

The Comedy Upstairs Downstairs

The Comedy Store.

The Comedy Store is één van de eerste clubs in Londen die zich volledig op comedy richtte. Het is nog steeds één van de beste comedy clubs van Londen. Er is op bijna iedere dag van de week een show. Alleen op de maandagavond zijn er meestal geen shows.

Op donderdag, vrijdag en zaterdag treden hier stand-up comedians op. Op woensdag- en zondagavond wordt er geimproviseerd op de wensen van het publiek. In de zaal is plaats voor 400 mensen maar toch is de zaal regelmatig uitverkocht. Vooraf reserveren is aan te raden..

Adres: The Comedy Store: Exendon Street 1a, Haymarket House. Metro: Piccadilly Circus of Leicester Square.

Tickets voor een show.

The Comedy Upstairs Downstairs.

Als u zich gemakkelijk gekwetst voel moet u niet naar The Comedy Upstairs Downstairs gaan. De humor kan scherp en soms ruw zijn maar is meestal wel erg leuk.

Als uw kleding, gedrag of snor erg opvalt kunt u in de show betrokken worden maar over het algemeen blijven de artiesten in dit theater vrij mild over het publiek. Vooraf reserveren is aan te raden.

Adres: The Comedy Upstairs Downstairs, Oxendon Street 7, London. Tel. + (44) 2078397261.
Metro: Leicester Square.

Comedy shows in Londen.

The Comedy Theatre

The Comedy Theatre (1881)

The Comedy Theatre.

The Comedy Theatre bestaat al sinds 1881. In het theater worden regelmatig musical comedies opgevoerd maar u kunt hier ook experimentele theaterstukken zien.

De Rocky Horror Show had hier de West End Premiere.

Adres: Comedy Theatre, Panton Street 6, Londen, Tel. + (44) 20 73215300.
Metro: Leicester Square en Piccadilly Circus.

Comedy

The Comedy Theatre heeft een breder aanbod aan shows dan alleen komedie.

The Amused Moose Comedy Clubs.

The Amused Moose Comedy Clubs behoren tot de eerste comedy clubs van Londen en zijn publieksvriendelijk. Ze noemen het zelf "first date-friendly". Dus zelfs als u op de eerste rij zit met een hoed als een fruitmand hoeft u niet bang te zijn voor grappen in uw richting.

Adressen van Amused Moose Comedy Clubs:

  1. The Amused Moose Soho, 17 Greek Street, Soho. Metro: Leicester Square en Piccadilly Circus. tel. + (44) 2072873727.
  2. Amused Moose Covent Garden, Walkabout's DownUnder Bar, 11 Henrietta Street, London. Metro: Covent Garden en Charing Cross. tel. + (44) 2072873727

Ha Bloody Ha in Ealing.

In de oude film studio van Ealing is tegenwoordig de comedy club Ha Bloody Ha gevestigd. Alleen de filmstudio is een bezoek al meer dan waard. In de studio zijn enkele van Engelands beste comedies gefilmd. De club staat bekend om de stand up comedians die hier op vrijdag- en zaterdagavond optreden.

Adres: Ealing Studios, Ealing Green, St Mary's Road, Londen. Tel. +(44) 2085664067.
Metro: Ealing Broadway.

shows in Londen