Weekendplanner Kaartjes

Tips: Kies de juiste plek voor een overnachting.

Als u maar een weekend in Londen bent zult u waarschijnlijk een hotel zoeken in de buurt van het doel van uw reis.

In uw weekendje weg heeft u immers weinig tijd om op zaterdag en zondag een uur in de metro te zitten als dat te voorkomen is.

De theaterwijk West End is een populair deel van Londen om te overnachten en er zijn dan ook veel hotels.

Het Leicester Square Hotel.

hotel Leicester Square

Meer centraal kan een hotel niet in Londen liggen.

De hotels van West End.

Het meest luxe hotel van West End is het vijfsterrenhotel The Waldorf Hilton. Het prachtige luxe hotel bestaat al sinds 1908. In het hotel kunt u in de middag genieten van de beroemde Waldorf Afternoon Tea.

Een ander centraal gelegen hotel in West End is het viersterrenhotel Radisson Edwardian Leicester Square. Dit luxe boetiekhotel ligt in een rustige straat tussen Leicester Square en Trafalgar Square.

Het vijfsterrenhotel Radisson Edwardian Hampshire staat zelfs aan het Leicester Square. Meer centraal kan een hotel niet liggen.

De hotels in West End en Soho met een 8+ review.

Overnachten in Londen.

Overnachten

Leuke straten in West End.

West End is een belangrijke uitgaanscentrum van Londen. In West End zijn veel theaters en hier draaien de meeste musicals. De belangrijkste straten in West End zijn Shaftesbury Avenue, Charing Cross Road en Leicester Square. Ook de bekende uitgaanswijk Soho met haar vele pubs en restaurants ligt in West End.

Via het dichtbij gelegen Piccadilly Circus loopt u in een paar minuten naar de winkelstraten Regent Street en het chique Piccadilly.

De gratis toegankelijke musea National Gallery en National Portrait Gallery liggen een paar minuten lopen van Leicester Square.

Leicester Square

Het vijfsterrenhotel Radisson Blu Edwardian Hampshire staat aan het Leicester Square.

Overnachten als u wilt shoppen in Londen.

In het centrum van Londen zijn de winkels ook op zondag open en u kunt dus het hele weekend shoppen. De meest bekende winkelstraten in Londen zijn Oxford Street en Regent Street. Deze straten liggen dichtbij West End.

Het beroemde warenhuis Harrods ligt wat buiten de route in de winkelstraat Brompton Road in de wijk Kensington. Er zijn in het weekend enkele markten in Londen maar u kunt het beste de metro nemen om daarnaar toe te gaan.

Overnachten bij de vliegvelden van Londen.

brasserie

De hotels in Docklands en Canary Wharf.

Canary Wharf in Docklands is een zakenwijk in East-London waar u ook goed kunt uitgaan en shoppen. Hier vindt u mooie moderne architectuur en maar liefst drie winkelcentra. Vanuit Docklands kunt u met het openbaar vervoer in 15 minuten in het centrum van Londen zijn.

Docklands ligt vlakbij het vliegveld London City Airport en de beurshallen van ExCeL.

De hotels en appartementen in Docklands

brasserie

Het Hilton London Tower Bridge Hotel ligt aan Tooley Street in de wijk Southwark, vlakbij de Tower Bridge.

Overnachten in de buurt van de bezienswaardigheden van Londen.

Als u graag de vele bezienswaardigheden van Londen wilt zien kunt u het beste een hotel in de wijk Westminster zoeken. Het meest beroemde hotel van Londen is het luxe Savoy Hotel. Het onlangs vernieuwde hotel is in art deco stijl ingericht. In het hotel vindt u een restaurant dat door Gordon Ramsey wordt beheerd. Sommige kamers hebben uitzicht op de Theems.

Een iets minder luxe maar toch uitstekend hotel is het driesterrenhotel Sanctuary House Hotel. Dit hotel ligt vlakbij het Westminster Abbey en de Houses of Parliament.

De hotels in Westminster