Weekendplanner Kaartjes

Richmond aan de Theems in Greater London.

Richmond is een plaats aan de Theems maakt deel uit van Greater London. Het mooiste gedeelte van Richmond is het pad langs de Theems. Bij de Theems lijkt Richmond op een kleine stad maar u bent hier toch echt in Londen.

Met de metro rijdt u snel en gemakkelijk van Richmond naar het centrum van Londen. In Richmond zijn zo'n 15 hotels en Guest Houses.

De hotels in Richmond.

Het Richmond Park Hotel.

metro

Overnachten in Richmond Upon Thames.

Als u een paar dagen in Londen wilt zijn maar niet in het drukke centrum van de stad wilt overnachten kunt u kiezen voor een hotel in Richmond. Via de metrolijn District Line bent u snel in het centrum van Londen. In Richmond zijn zo'n 15 hotels en Guest Houses te vinden.

De Riverside Hotel, Hobart Hall Guest House en het Richmond Park Hotel liggen aan de Theems. Vanuit veel kamers heeft u uitzicht op de Theems.

Het driesterrenhotel The Bingham is een hotel dat als uitstekend beoordeeld wordt door haar gasten. De kamers zijn mooi ingericht in een soort Art Deco stijl. Sommige kamers hebben uitzicht op de rivier en hebben een jacuzzi..

kaartjes OV Londen

Bij de Richmond Bridge over de Theems kunt u boten huren.

Fietstochten en boottochten.

Voor de meeste mensen is de ligging van Richmond bij de Theems de belangrijkste attractie. Hier kunt u bij de brug een boot huren om het water op te gaan. Bij de brug vindt u ook een fietsverhuurder waar u fietsen kunt huren om ermee langs de Theems fietsen.

Bij de rivier vertrekt er ieder uur een rondvaartboot naar Hampton Court Palace, het vroegere paleis van o.a. Hendrik VIII en Willem III van Oranje.

tickets Fietstours en boottochten in Richmond Park.
Richmond botenverhuur

Botenverhuur bij de brug.

Richmond Park

In het oosten en zuiden van Richmond ligt het mooie Richmond Park, het grootste koninklijke park van Londen.

Het park is drie keer zo groot als Central Park in New York, er leven zo'n 600 herten en er zijn twee golfbanen. Hier kunt u uren fietsen en wandelen.

Richmond en Kew Gardens

kaart van de Theems

Het pad langs de Theems

Langs het pad langs de Theems wandelen veel mensen. Het pad maakt deel uit van het langeafstandspad Thames Path.

Ten zuiden van de brug begint het pad naar Richmond Hill. Vanaf deze heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de Theems en bij helder weer tot aan de stad Windsor.

Kew Gardens

Vanuit Richmond loopt u langs de Thames in ongeveer 30 minuten naar de tuinen van Kew Gardens. In de tuinen van Kew Gardens zijn prachtige Victoriaanse kassen.

Het is een mooie wandeling maar u kunt vanuit het centrum van Richmond natuurlijk ook de metro nemen naar Kew Gardens Station.

Hampton Court Palace

U kunt het Hampton Court Palace van Hendrik VIII en Willem III van Oranje bezoeken.

tickets Kew Gardens en het paleis.

De golfbanen in de buurt

Binnen een straal van 15 minuten van het centrum van Richmond zijn maar liefst zes golfbanen.

De golfbanen in de buurt

Richmond ligt vlakbij de rugby velden Twickenham en de tennisbanen van Wimbledon.

brasserie

Het theater van Richmond.

In Richmond staat een prachtig Victoriaans Theater. De grote zaal van het Richmond Theatre is nog steeds volledig 19de-eeuws en het wordt dan ook vaak als decor gebruikt in films. In het theater kunt u een musical of concert bijwonen. Rond de kerst wordt ook hier in Richmond natuurlijk de traditionele pantomime opgevoerd.

Naar het theater in Richmond.

Richmond

Richmond Park ligt aan de Theems.

Het openbaar vervoer.

Met de metro van de District Line reist u snel van Richmond naar het centrum van Londen.

Er rijdt een trein vanaf het treinstation van Richmond naar Victoria en Waterloo Station.

Richmond verhuur

Fietsenverhuur bij de brug over de Theems.