Weekendplanner Kaartjes

Een dagje naar Windsor en Eton vanuit Londen.

Windsor en Eton liggen naast elkaar. Als u Windsor bezoekt gaat u ook naar Eton. Het oude centrum is met Windsor Castle een bezoek waard.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Eton is Eton College. Wandelen langs de Theems over het Thames Path is prachtig.

tickets voor Windsor Castle en boottochten.

kaart Windsor

Zuid-Engeland

Windsor: een dagtrip vanuit Londen.

Een bezoek aan Windsor en Eton is een populaire dagtrip vanuit Londen. De beide plaatsen zijn vanuit Paddington Station met de trein gemakkelijk te bereiken. De reis duurt ongeveer 40 minuten.

U moet dan in Slough overstappen op de trein naar Windsor en Eton.

U kunt in Londen ook een tour per bus naar Windsor boeken. Vaak wordt een dagtrip naar Windsor gecombineerd met een bezoek aan Stonehenge of Bath.

Dagtrips naar Windsor vanuit Londen.

Overnachten

Shoppen in Windsor.

Als u met de trein vanuit Londen naar Windsor gaat komt u aan op het honderd jaar oude station van Windsor. Op het station vindt u een stijlvol overdekt winkelcentrum, Windsor Royal Shopping. Hier vindt u naast modewinkels en warenhuizen ook veel kleine winkels.

Het geheel is overdekt dus mocht het een keer regenen tijdens uw bezoek aan Windsor dan kunt u hier toch nog droog op een terrasje zitten en shoppen.

De belangrijkste winkelstraten van Windsor, Peascod Street, King Edward Court, liggen naast het station.

Shoppen in Windsor.

Het station van Windsor.

Het station ligt maar 5 minuten lopen van Windsor Castle, het oude centrum op Castle Hill en de winkelstraten Peascod Street, King Edward Court en Windsor Royal Shopping.

Eton ligt ongeveer 10 minuten lopen van het station van Windsor.

tickets voor Hop-on Hop-off bussen en boottochten.

Eton en Eton College.

Als u naar Eton wilt moet u de brug over de Theems over. Hier aan de andere kant van de Theems is Eton. Als u tien minuten doorloopt komt u bij het beroemde Eton College. Eton College stamt uit 1440. Het is een middelbare school voor jongens.

De kinderen dragen nog steeds de traditionele schoolkleding uit 1850 bestaande uit een pandjesjas, stijve kraag, witte das en een pantalon met grijze streep.

Het historische centrum van Windsor, The Old Town.

Naast de ingang van Windsor Castle vindt u het oude centrum van Windsor. De meeste huizen en straatjes zijn hier 17de eeuws. Het kan hier druk zijn met toeristen en u zult hier weinig inwoners van Windsor tegenkomen. De oude stad is echter een bezienswaardigheid die u moet bezoeken.

The Old Town is maar klein en in een half uur heeft u alles wel gezien. Veel panden hebben echter een interessante geschiedenis. Er zijn in Old Town tegenwoordig veel pubs en restaurants gevestigd.

Het Mercure Castle Hotel Windsor aan High Street ligt tegenover de Guildhall in het historische centrum van Windsor.

Een boottocht bij Windsor.

 • Rondvaarten over de Theems.
  Er zijn ook lunch-cruises. De opstapplaats is bij de brug naast Sir Christopher Wren's Hotel in Thames Street.
 • Botenverhuur aan de Theems. U kunt zowel roeiboten als motorboten huren naast het Sir Christopher Wren's House Hotel in Thames Street. Dat is dus bij de brug tussen Windsor en Eton.

Het attractiepark Legoland Windsor.

Dit attractiepark met 50 attracties en 55 miljoen steentjes is bestemd voor kinderen tussen de 3 en de 12 jaar. Het attractiepark ligt enkele kilometers buiten Windsor. Vanaf het station van Windsor en vanaf Windsor Castle vertrekt er een bus naar Legoland Windsor.

Vanuit Londen kunt u met de directe bus naar Legoland Windsor via station London Victoria. Het pretpark is vanaf 10.00 uur open van Pasen tot eind oktober.

Kaartjes voor Legoland Windsor.

Theatre Royal Windsor.

Windsor theater

Naar het theater in Windsor.

Andere attracties van Windsor.

 • Fietsenverhuur in Alexander Garden aan de Theems.
 • Theatre Royal Windsor. Op zondag is het theater gesloten maar verder kunt u iedere avond een voorstelling bijwonen. U kunt kaartjes kopen in het theater.
  Op vrijdag en zaterdagmiddag zijn er de matinee voorstellingen.
 • Wandelen langs het Thames Path bij Windsor en Eton.
 • Hight Tea op Monkey Island. Ongeveer 10 km van Windsor ligt het eiland Monkey Island in de Theems.
  Op een eilandje in de Theems bij het plaatsje Maidenhead is een 18de-eeuws hotel, een restaurant en een prachtige Engelse theetuin met zitjes.