Weekendplanner Kaartjes

Lekker eten in Groot Brittannië.

De tijd dat de Britse keuken berucht was op het Europese continent ligt al ver achter ons. Op de televisie laten koks als Gordon Ramsay en Jamie Oliver zien dat je ook in Engeland lekker kunt eten.

Als u goedkoop en lekker wilt eten kiest u voor een Indiaas, Italiaans of Chinees restaurant.

Zoek een restaurant in Groot-Brittannië.

Op de site Opentable kunt u informatie vinden over de restaurants in de meeste Britse steden. De vele objectieve beoordelingen van gasten op deze site geven u een indruk over het restaurant, de bediening, de prijs en natuurlijk de kwaliteit van het eten.

Tip: Gebruik deze site voor uw vakantie in Groot-Brittannië om een lijstje te maken met restaurants waar u zou willen eten.

Handig: U kunt via deze site ook een tafel reserveren of zien of er nog een tafel vrij is.

Vind informatie over restaurants en reserveer een tafel.

Pub Food.

Pub Food

Traditionele Engelse gerechten zijn o.a. pies en pasty. U koopt het in de pub, echte Pub Food dus.

De restaurants van Groot-Brittannië.

Ooit waren de restaurants van Groot Brittannië buiten de landsgrenzen berucht. Lekker eten en vakantie in Groot-Brittannië gingen niet samen. Dat is gelukkig veranderd.

Immigranten uit Azië en Europa brachten hun keukengerei mee en openden hun restaurant en er waren ook Engelse koks die leerden koken. De televisiekok Gordon Ramsay kookte zelfs drie Michelin sterren bij elkaar voor Restaurant Gordon Ramsay in Londen.

Tip: In het culinaire dorpje Bray, net buiten Londen, zijn maar liefst twee restaurants met drie Michelin sterren te vinden.

Tussen 18.00 uur en 20.00 uur is het in Britse restaurants het drukst. In populaire restaurants moet u dan zeker reserveren.

Pub Food

De befaamde Jacket Potato

hotel Eastbourne

Het Garden Restaurant van het Grand Hotel in Eastbourne.

Over Afternoon Tea.

Tussen 15.00 uur en 17.00 uur neemt u een Afternoon Tea met sandwiches, koekjes, cakes en scones.

In ieder goed hotel in Engeland kunt u in de middag een Afternoon Tea krijgen.

U kunt voor een Afternoon Tea natuurlijk ook naar een goed restaurant.

Noem een Afternoon Tea in Groot-Brittannië overigens nooit een High Tea. Een High Tea was meer een maaltijd voor arbeiders en u zult dat in een Brits restaurant niet op het menu zien.

Boek een Afternoon Tea

Boek een Afternoon Tea.

Afternoon Tea

Pub Food

Als u goedkoop van de Engelse keuken wilt genieten kunt u het beste voor de lunch of het diner naar een pub of een Inn gaan.

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer pubs met een apart eetgedeelte. U kunt hier net als in een restaurant heel goed lunchen of dineren. Een enkele pub heeft zich inmiddels toegelegd op dineren, de zogenaamde Gastropub.

Populaire gerechten in pubs zijn Pies, Fish & Chips, Pasty en Bangers & Mash. Ook meer internationale snacks als Lasagne, Chicken Wings en Chili Con Carne staan vaak op het menu.

Over Britse pubs en Pub Food.

Leuke steden.

stedetrips

Stedentrips in Engeland.

De Indiase restaurants in Engeland.

Nergens buiten India kunt u zo lekker Indiaas eten als in Engeland. Overal zult u Indiase restaurants tegen komen. In veel restaurants komt de kok echter niet uit India of Pakistan maar uit Bangladesh. Dat is te proeven.

Het beroemde gerecht Chicken Tikka Masala is waarschijnlijk in een Indiaas restaurant in Groot-Brittannië uitgevonden. U vindt het gerecht in veel wegrestaurants en eethuisjes op het menu staan.

Als u lekker en goedkoop Indiaas wilt eten kunt u het beste naar de buitenwijken gaan waar veel bewoners afkomstig zijn uit India. In Londen zijn dat de wijken Wembley, Southall en East Ham.

Tip: Food tours met gids

Chinatown en Chinese restaurants.

De grotere Britse steden hebben een Chinatown maar ook in kleinere steden kunt u lekker Chinees eten. Vooral het Chinese buffet, waarbij u voor ongeveer 9 pond onbeperkt kunt eten, is in Engeland erg populair.

In Engeland is de Peking Eend erg populair. Er wordt in de Chinese restaurants zelfs een Engelse variant aangeboden, de gemarineerde Crispy Aromatic Duck.

Indiaas eten

De Jacket Potato

De Jacket Potato of Baked Potato is een gezonde snack die ook op straat verkocht wordt. De restaurantketen Spudulike is hierin gespecialiseerd en heeft veel soorten.

tickets Proeverijen en rondleidingen.