Weekendplanner Kaartjes

De badplaatsen van East Sussex.

In East Sussex zijn witte krijtrotsen en populaire badplaatsen Brighton, Eastbourne en Hastings.

De mooiste Victoriaanse hotels in Engelse badplaatsen liggen vaak aan één zijde van de pier aan de promenade.

De badplaatsen van East Sussex.

De mooiste badplaatsen van East Sussex zijn Brighton, Eastbourne en Hastings.

Deze drie badplaatsen zijn al sinds de Victoriaanse periode populaire badplaatsen. Veel gebouwen stammen dus uit deze periode. In iedere badplaats plaats is dus een pier met restaurants en amusement, er zijn theaters en langs de promenade staan prachtige Victoriaanse gebouwen die dienst doen als hotels, B&B's en restaurants.

De mooiste krijtrotsen van Zuid-Engeland liggen vlakbij Eastbourne.

Overnachten in East Sussex.

Overnachten

De stranden van East Sussex.

De kust van East Sussex bestaat uit krijtrotsen en kiezelstranden. De steentjes op het strand van Brighton zijn klein terwijl die op de stranden van Eastbourne en Hastings groter zijn. De steentjes op de Engelse stranden zijn echter niet scherp.

Bij laag water vallen er rotsen bloot waar u zeedieren kunt vinden. Op het strand liggen fossielen en het is leuk om daarnaar te zoeken.

Alle badplaatsen hebben een promenade en strandpaviljoens. Er is in zowel Brighton, Hastings als in Eastbourne een klein pretparkje op het strand.

Met de trein reizen in East Sussex.

Er rijdt een trein van Brighton, Hastings en Eastbourne naar Gatwick Airport en London Victoria Station. De rit van Brighton naar Londen via deze route duurt ongeveer 75 minuten.

De rit tussen Eastbourne en de badplaats Hastings duurt ongeveer een half uur. De treinrit van Eastbourne naar Brighton duurt ongeveer 45 minuten.

Voordelige treinkaartjes voor Britse treinen
(alleen voor buitenlandse toeristen).

Met de bus reizen in Zuid-Engeland.

Tussen Brighton en Eastbourne en tussen Eastbourne en Hastings rijden ook bussen.

De bus tussen Brighton en Eastbourne stopt ook in Birling Gap bij de Seven Sisters en bij het bezoekerscentrum van Beachy Head.

Reizen met de bus in Engeland.

tickets voor attracties in Sussex.

De krijtrotsen van East Sussex.

Iedereen kent wel de White Cliffs of Dover maar de witte krijtrotsen die u in films ziet zijn waarschijnlijk in East Sussex opgenomen.

Nergens aan de kust van Zuid-Engeland zijn de krijtrotsen zo hoog en zo wit als langs de kust van Sussex. De mooiste en hoogste krijtrotsen van East Sussex liggen tussen Eastbourne en Brighton.

Tip: Aan de voet van de rotsen kunt u na een regenbui of storm fossielen vinden.

De witte klippen bij Beachy Head.

Wandelen over de klippen van East-Sussex.

Er loopt een wandelpad van National Trails van Eastbourne over de krijtrotsen van Beachy Head en de Seven Sisters richting Brighton.

Ook het mooiste gedeelte van het langeafstandspad South Downs Way loopt hier.

De witte klippen van Zuid-Engeland.

overnachten Sussex Kent

Overnachten aan de kust van East Sussex.

East Sussex is door zijn prachtige landschap, fijne stranden en hoge klippen een populaire vakantiebestemming in Engeland. Er zijn dan ook veel vakantiehuizen, vakantieparken en campings waar u ook voor één nacht kunt overnachten.

De meest centraal gelegen badplaats van East-Sussex is Eastbourne. Vanuit Eastbourne is East-Sussex gemakkelijk te verkennen.