Weekendplanner Kaartjes

De attracties van Eastbourne: het strand, de boulevard, de pier en de krijtrotsen.

De badplaats Eastbourne ligt ten oosten van de hoge krijtrotsen van Beachy Head. Eastbourne is één van de zonnigste plaatsen van Engeland.

De stad is een typische Victoriaanse badplaats met een mooie pier en Victoriaanse hotels en pensions langs de boulevard.

De Engelse badplaats Eastbourne.

Eastbourne strand

Het strand van Eastbourne bij laagwater.

Het goudgele strand van Eastbourne.

Er gaat een trein van Victoria Station in Londen naar Eastbourne. Vandaar dat in het weekend veel inwoners van Londen in Eastbourne aan het strand liggen.

Eastbourne heeft een mooi goudgeel strand van kiezelstenen. De stenen op het strand zijn niet scherp. Als u bij vloed dieper in het water gaat liggen op de bodem begroeide rotsen die wel scherp kunnen zijn.

Bij laagwater vormen deze rotsen overigens rotspoelen met interessante dieren en planten. Zo kunt u er bij eb sponzen, zeeanemonen en visjes vinden. Op het strand kunt u tussen de stenen fossielen vinden.

pier van Eastbourne

Vanaf de pier van Eastbourne heeft u een prachtig uitzicht.

lopen strand Eastbourne

Bij laag water kunt u langs de klippen lopen.

De promenade van Eastbourne.

Langs het strand loopt een lange promenade. Ten westen van de pier staan de wat duurdere hotels en restaurants. Hier is een strook groen met veel bloemen langs de promenade. In het weekend vinden hier regelmatige evenementen plaats. Vanaf de promenade heeft u een goed uitzicht over het strand en de zee.

De promenade maakt deel uit van het langeafstandspad South Downs Way dat over de kalkrotsen Seven Sisters door East Sussex naar Winchester loopt.

Langs de boulevard staan de prachtige Victoriaanse hotels die je bij een Engelse badplaats van stand mag verwachten.

Het mooiste Victoriaanse hotel aan de promenade.

Het mooiste hotel van Eastbourne is The Grand. In de avond moet u eens binnen kijken. In het Garden Restaurant van het hotel lijkt het alsof u in de 19de eeuw terecht bent gekomen. Een stropdas is in het restaurant overigens voor mannen verplicht.

The Grand heeft een binnenzwembad en een buitenzwembad.

Hotel The Grand in Eastbourne.

Beachy Head

De promenade van Eastbourne met op de achtergrond de krijtrotsen van Beachy Head.

De krijtrotsen bij Eastbourne.

Als u over het strand langs de boulevard Grand Parade loopt komt u uiteindelijk bij de krijtrotsen aan de rand van Eastbourne. Bij laag water kunt u verder langs het klif lopen. In het weekend worden er soms tochten georganiseerd met gids. Zo kunt u er onder begeleiding fossielen zoeken.

Bij vloed slaan de golven tegen de rotsen. Als u bij laag water langs de rotsen loopt moet u dus wel oppassen dat u niet verrast wordt door het opkomende water.

kust van Kent
zee bij Eastbourne

Naar de witte klippen van Beachy Head.

Ongeveer 6 km van het centrum van Eastbourne ligt de kaap Beachy Head met de hoogste kalkrotsen van Engeland. Er is een café met terras.

Als u niet wilt lopen kunt u vanaf het treinstation van Eastbourne de bus naar Brighton nemen. Deze bus stopt bij het café de Beachy Head, een paar honderd meter van de klippen.

U kunt van Beachy Head in twintig minuten naar de krijtrotsen van de Seven Sisters lopen.

Naar de kaap Beachy Head.

De klippen van Seven Sisters.