Weekendplanner Kaartjes

Beachy Head bij de badplaats Eastbourne.

Dichtbij de badplaats Eastbourne liggen de meer dan 160 meter hoge krijtrotsen van Beachy Head. Deze krijtrotsen zijn de hoogste krijtrotsen van Engeland.

Bij Beachy Head ligt een mooie pub, The Beachy Head, met een informatiecentrum. De dichtstbijzijnde hotels en de jeugdherberg van YHA liggen aan de rand van de badplaats Eastbourne.

Beachy Head.

Bath

Beachy Head is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Eastbourne.

De krijtrotsen van Beachy Head.

Beachy Head is een prachtige baai met hoge witte krijtrotsen, ongeveer 6 km van de badplaats Eastbourne.

De krijtrotsen van Beachy Head zijn prachtig wit door de erosie. Ieder jaar slijt er door water en wind tussen de halve en hele meter krijt van de rotsen.

Hierdoor blijven de rotsen helder wit maar moet de vuurtoren op Beachy Head af en toe verplaatst worden.

restaurant pub Beachy Head

The Beachy Head is een pub en restaurant bij de krijtrotsen.

East-Sussex.

kaart Sussex

Beachy Head en de Seven Sisters

Bus Brighton-Eastbourne

De bus tussen Brighton en Eastbourne passeert Beachy Head en de Seven Sisters.

De pub en restaurant The Beachy Head.

Aan de weg Beachy Head Road ligt de pub The Beachy Head. Het is een prachtige oude pub met veel sfeervolle ruimtes, een open haard en een prachtig terras. Vanuit het restaurant heeft u een prachtig uitzicht over het mooie landschap van East Sussex.

Naast The Beachy Head is een informatiecentrum voor de krijtrotsen. The Beachy Head ligt maar een paar minuten lopen van de rand van de krijtrotsen van Beachy Head.

Er is een ruime parkeerplaats voor als u met de auto komt. De 13X bus rijdt vanaf het station van Eastbourne via Beachy Head en de Seven Sisters naar de badplaats Brighton.

Er is een halte bij de pub The Beachy Head. Ook de Hop-on Hop-off bus uit Eastbourne heeft hier een halte.

Wandelen en hiken bij Beachy Head.

Op Beachy Head lopen smalle paden waarover u langs de randen van de krijtrotsen kunt lopen. Deze paden maken deel uit van het langeafstandspad South Downs Way.

De South Downs Way loopt langs het strand van Eastbourne over Beachy Head en de Seven Sisters naar de stad Winchester, zo'n 160 km verder.

Tip: Loop van Beachy Head naar Birling Gap met de beroemde krijtrotsen Seven Sisters. Het is een gemakkelijk te belopen pad en onderweg ziet u het mooiste gedeelte van de krijtrotsen in dit deel van Zuid-Engeland. U loopt het in ongeveer 20 minuten.

De bushalte bij Beachy Head.

Hop-on Hop-off bus

De Hop-on Hop-off bus van Eastbourne.

Vervoer van Eastbourne of Brighton naar Beachy Head.

Het mooiste is natuurlijk als u vanaf de promenade van Eastbourne naar Beachy Head loopt. Het is maar 6 km maar natuurlijk moet u wel naar boven lopen.

U kunt ook met het openbaar vervoer naar Beachy Head. De bus van Brighton naar Eastbourne passeert Beachy Head en heeft er ook een halte.

Deze bus van lijn 13X vertrekt vanaf de treinstations van zowel Brighton als Eastbourne. De rit duurt vanuit Eastbourne ongeveer 20 minuten.

hiken Beachy Head

Van Beachy Head loopt u in 20 minuten naar de Seven Sisters in Birling Gap.

Overnachten bij Beachy Head.

Op Beachy Head kunt u natuurlijk overnachten in de oude vuurtoren Belle Tout maar dat is erg prijzig. De dichtstbijzijnde hotels liggen aan de promenade van Eastbourne. In de prachtige Victoriaanse gebouwen aan zee zijn naast hotels ook B&B's en pensions gevestigd.

Er ligt een jeugdherberg van YHA aan de rand van Eastbourne aan East Dean Road, ongeveer een kilometer van Beachy Head.

Een mooi hotel vlakbij het strand en de krijtrotsen van Eastbourne is het Victoriaanse Grand Hotel.

De hotels, hostels en vakantiehuizen in Eastbourne.

De vuurtorens van Beachy Head.

In 1834 werd de vuurtoren op de rotsen geopend maar de vuurtoren, Belle Tout genoemd, bleek bij lage bewolking en mist vanaf het water niet te zien te zijn.

Later, in 1902, werd er een tweede vuurtoren beneden bij de kust gebouwd.

De oude vuurtoren op de klippen van Beachy Head wordt tegenwoordig gebruikt als luxueus B&B.

Beachy Head
Overnachten