Weekendplanner Kaartjes

De attracties in Brighton.

De belangrijkste attractie van de Engelse badplaats Brighton is natuurlijk het strand en de zee. Zoals in iedere Britse badplaats zijn rondom het strand kermisattracties opgesteld en is er een pier waar u kunt uitgaan.

Shoppen en eten kunt u in Brighton in de historisch smalle winkelstraten van The Lanes.

De badplaats Brighton.

Brighton

Enkele hotels aan de boulevard.

De badplaats Brighton.

Ooit was Brighton een vissersplaats maar tussen 1800 en1830 werd het dorp verbouwd tot een sjieke badplaats voor de Beau Monde.

In korte tijd werden er aan de kust van Brighton veel huizen en hotels in Regency stijl gebouwd. Brighton werd een mondain kuuroord dat bekend stond om haar gezonde zeelucht en zeewater.

In het Victoriaanse tijdperk groeide Brighton uit. Veel huizen, hotels en Guest Houses in het centrum van Brighton zijn dan ook in Victoriaanse stijl. Ook de Brighton Pier is Victoriaans.

1. Waterfront van Brighton.

Langs de kustlijn van Brighton ziet u de grote hotels en luxe huizen uit de 19de eeuw toen Brighton nog een sjieke badplaats en kuuroord was. Op en aan het kiezelstrand is vooral in de zomermaanden veel te doen. Uiteraard vindt u hier restaurants en veel terrasjes maar er is ook veel amusement.

Op de Victoriaanse pier zijn restaurants, bars en kermisattracties. De toegang tot de Brighton Pier is gratis en het gehele jaar tot 22.00 uur geopend. In de zomer zelfs tot middernacht.

Een populaire attractie is de hoge uitkijktoren

De attracties aan het strand van Brighton.

attracties

Het vroegere vissersdorp heet nu The Lanes.

2. The Lanes.

In Brighton vindt u veel winkels. Er zijn brede winkelstraten en pleinen met alle grote merken en Britse warenhuizen. Tussen North Street en het luxe hotel Jurys Inn Brighton aan de boulevard vindt u een doolhof aan smalle straatjes met leuke kleine winkels, pubs en eethuizen.

Dit gebied wordt The Lanes genoemd. Aan het eind van de 18de eeuw maakte The Lanes deel uit van het vissersdorp dat Brighton ooit was.

Shoppen in Brighton.

overnachten

The Lanes zijn de smalle straatjes uit de tijd dat Brighton nog een vissersdorp was.

3. Uitgaan in Brighton

Brighton staat bekend om haar vele mogelijkheden om uit te gaan. Overal vindt u gezellige bars, heerlijke restaurants en trendy clubs.

In de Brighton Dome worden concerten gegeven die bezoekers uit heel Engeland trekken. De Brighton Dome is de concert, conferentie en entertainment hal van Brighton in Church Street. In de Brighton Dome zijn het Concert Hall, Corn Exchange en het Pavilion Theatre gevestigd.

Uitgaan in Brighton.

Theatre Royal in Brighton.

Brighton centrum

Het centrum van Brighton.

Hop-on Hop-off bus

Het Royal Pavilion.

foto's Brighton

Het Royal Pavilion in het Cultural Quarter.

4. Het Royal Pavilion en het Cultural Quarter.

Het Royal Pavilion is het bekendste gebouw van Brighton. Het Royal Pavilion is een paleis dat gebouwd werd voor prins George 1V. Het gebouw oogt exotisch met haar vele minaretten en koepels. Het is een bijzonder gebouw dat zeker opvalt.

Het Royal Pavilion staat te midden van grote tuinen in het centrum van Brighton. Naast het paleis vindt u het VVV kantoor. Aan de rand van het park van het Royal Pavilion ligt de concertzaal Brighton Dome.

tickets voor de attracties van Brighton

5. Tip voor een dagtrip

Aan de kust van East Sussex liggen mooie badplaatsen en hoge witte krijtrotsen. Deze krijtrotsen zijn witter en hoger dan de White Cliffs of Dover. Vanaf het station van Brighton kunt u met de bus naar de krijtrotsen bij Eastbourne.

De krijtrotsen van Beachy Head en de Seven Sisters liggen ongeveer een half uur met de bus vanaf Brighton. U kunt ook de trein naar Eastbourne nemen. Daar neemt u de bus of gaat verder lopen (6 km).

De attracties in East-Sussex.

attracties East Sussex

Enkele plaatsen in de omgeving.

6. Leuke dingen doen in Brighton.

  • Met de Hop-on Hop-off bussen zijn de attracties van Brighton gemakkelijk te vinden.
  • De hoge uitkijktoren i360 is in korte tijd één van de populairste attracties van Brighton geworden.
  • Huur een Ebike of fiets en fiets naar de krijtrotsen bij Eastbourne.

Kaartjes voor deze attracties.