Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen naar de badplaats Hastings.

Hastings is één van die Victoriaanse Engelse badplaatsen aan de kust van East Sussex.

In Hastings zijn redelijk veel budgethotels en B&B's met uitzicht op zee. De duurdere hotels liggen aan de andere kant van Hastings richting het plaatsje Battle.

De hotels en vakantiehuizen in Hastings.

East-Sussex en Kent.

Kent East-Sussex

De Engelse badplaats Hastings.

In de 19de-eeuw werd de vissersdorp Hastings een populaire badplaats in Zuid-Engeland. Hastings heeft dan ook een mooi 19de en begin 20ste-eeuws centrum met een brede promenade en Victoriaanse hotels, B&B's en restaurants langs de kust. Het voormalige vissersdorp is tegenwoordig de Old Town en ligt rond George Street.

Hastings heeft een mooi strand met gladde kiezels. Net zoals iedere echte Engelse badplaats heeft ook Hastings aan zee een promenade met attracties. U kunt op de parkeerplaats aan het strand parkeren.

Overnachten in Hastings en Battle.

Overnachten

Overnachten in Hastings en Battle.

Vroeger waren er in Hastings meer hotels dan tegenwoordig maar er zijn nog steeds genoeg hotels te vinden. De meeste hotels in Hastings staan aan de promenade langs het strand.

Als u een goed B&B in het centrum van Hastings zoekt moet u eens kijken naar B&B The Laindons in High Street. Het B&B is mooi ingericht en erg schoon. De bedden zijn heel goed en u krijgt er lakens van Egyptisch katoen. Er zijn maar drie kamers en in de zomer is het B&B meestal vol. Boek dus op tijd een kamer als u hier wilt overnachten.

In het centrum van Hastings zijn vier goede pensions (Guest Houses) in de Victoriaanse straat Cambridge Gardens.

Hastings Castle

In High Street ziet u Hastings Castle op West Hill. U kunt met een kabelbaan naar boven.

Old Town Hastings

De Old Town van Hastings ligt rond George Street.

Hastings George Street

De winkelstraat George Street.

Hastings George Street

Het centrum van Hastings.

De attracties van Hastings.

  • Eén van de mooiste straten in Hastings is George Street in Old Town. Hier vindt u ook het station van de kabelbaan naar de top van West Hill.
  • Op West Hill liggen de ruïnes van Hastings Castle en de ingang van de attractie Smugglers Adventure in de smokkelaars grotten St Clements Caves.
  • Hastings heeft geen vissershaven maar de schepen worden op het strand, The Stade, getrokken. Hier bij The Stade staan schepen in het zand naast zwarte schuurtjes voor de netten.
Castle Street Hastings

De winkelstraat Castle Street ligt in het centrum van Hastings vlakbij de zee.

De slag bij Hastings.

Hastings staat bekend om de slag bij Hastings (1066) waar de Franse hertog Willem de Veroveraar de Engelse Koning Harold versloeg. Het Engelse koningshuis stamt af van Willem de Veroveraar.

De slag bij Hastings werd een paar kilometer van Hastings gevoerd bij het plaatsje Battle. In het weekend dat het dichtst bij 14 oktober ligt wordt de slag bij Battle nagespeeld.

winkelcentrum Hastings

Priory Meadow Shopping Centre, Queens Road.

Hastings

Priory Meadow Shopping Centre, Queens Road.

Queens Arcade Hastings

In de Queens Arcade zijn leuke winkeltjes.

Hastings George Street

De Smugglers Adventure is een smokkelaarsroute door tunnels met geluidseffecten en acteurs.

strand Hastings

Hastings heeft een mooi kiezelstrand. De steentjes zijn glad dus je kunt er op blote voeten lopen.

The Stade

Aan de kust van Hastings ligt The Stade. Dit is een gebied met zwarte schuurtjes, de Net Shops. Tussen deze historische zwarte schuurtjes staan de kleine vissersboten van Hastings op het strand.

In sommige Net Spots in The Stade zijn tegenwoordig restaurants en winkeltjes gevestigd.

Het strand van Hastings

Bij het strand van Hastings is een grote midgetgolfbaan, de Hastings Adventure Golf. Ook zijn er diverse attracties voor kinderen.

Parkeren kan op de grote parkeerplaats naast de golfbaan.