Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Folkestone.

De Engelse badplaats Folkestone is vooral bekend om de Kanaaltunnel.

Langs de promenade van Folkestone zijn veel hotels met uitzicht op zee. In een uur rijdt u van het centrum van Folkestone naar Londen.

De hotels en appartementen in Folkestone.

De kanaaltunnel en de veerboten.

Kanaaltunnel Folkestone

Overnachten in Folkestone.

Een deel van Folkestone is gebouwd op enkele hoge klippen, The Leas. De promenade van Folkestone loopt langs de rand van The Leas en biedt een mooi uitzicht op zee. Hier vindt u veel hotels in gebouwen uit de 19de en begin twintigste eeuw.

Uiteraard kunt u ook overnachten in het centrum van Folkestone. De meeste hotels in het centrum zijn gemakkelijk met de auto te bereiken en beschikken over eigen parkeerplaatsen.

Zoek een hotel of appartement.

Overnachten in Folkestone

Overnachten

Overnachten bij de Kanaaltunnel

Als u dichtbij de Kanaaltunnel wilt overnachten zijn het driesterrenhotel Premier Inn Folkestone en het hotel Holiday Inn Express Folkestone Channel Tunnel een goede keus.

Deze hotels zijn vanaf de snelweg M20 gemakkelijk te bereiken. De hotels liggen met de auto ongeveer vijf minuten rijden van de Channel Tunnel Terminal.

Een mooi hotel bij The Leas is het driesterrenhotel Burlington Hotel. Het hotel beschikt over kamers met uitzicht op zee, luxe hotelkamers met een eigen jacuzzi en enkele ruime familiekamers. Parkeren is gratis. De Channel Tunnel Terminal ligt ongeveer 6 km van het hotel.

Leas Folkestone
Hotel Folkestone

Het driesterrenhotel The Best Western Clifton Hotel ligt aan The Leas.

attracties Folkestone

Het strand van Folkestone

Kent

De Kanaaltunnel van Folkestone.

Aan de rand van Folkestone ligt de Channel Tunnel Terminal waar u moet inchecken als u met de trein naar Calais wilt.

Adres: UK Terminal, Ashford Road, Folkestone CT18 8XX, Verenigd Koninkrijk

De Channel Tunnel Terminal bij Folkestone.

overnachten

Het centrum van Folkestone

Het strand van Folkestone.

Bij Folkestone liggen een paar leuke stranden. Zo is er het kleine zandstrand Sunny Sands. Vlakbij het The Warren Country Park ligt het strand Warren Beach. Op het strand liggen ook rotsen en er zijn rotspoelen. U kunt er fossielen vinden.

De promenade op The Leas is een goede locatie voor een hotel. Hier heeft u een mooi uitzicht op zee, met de lift bent u snel op het strand.

Leas

The Leas in Folkestone.

uitzicht strand Folkestone

Uitzicht op het strand van Folkestone

hotel Clifton Folkestone

Het Clifton Hotel bij de promenade van Folkestone.

The Leas en de promenade van Folkestone.

De klippen van Folkestone zijn anders dan de Witte krijtrotsen van het naburige Dover. In Folkestone bestaan de klippen uit zandsteen. Het strand van Folkestone ligt tegen de klippen aan.

Vanaf de klippen, The Leas, heeft u een prachtig uitzicht over het kanaal. U kunt via een lift op The Leas naar het strand.

Langs de promenade op The Leas staan veel hotels. The Leas ligt het centrum van Folkestone en er zijn veel winkels, cafés en restaurants in de buurt. Vanaf uw hotel aan The Leas liggen de winkels op loopafstand.