Weekendplanner Kaartjes

De krijtrotsen van St Margaret's Bay bij Dover.

Ongeveer 3 km van Dover liggen de krijtrotsen van St. Margret's Bay. Bij de krijtrotsen vindt u een strand en een restaurant met terras.

U kunt in het nabijgelegen dorp St Margaret's-at-Cliffe overnachten in een hotel en in een bungalowpark.

St Margaret's-at-Cliffe.

Kliffen

Foto's van de witte kliffen en het strand.

St Margaret's Bay aan de kust van Kent.

De mooiste plek bij de White Cliffs of Dover ligt bij St Margaret's Bay, niet ver van Dover. St. Margrets Bay ligt aan de voet van de White Cliffs, ongeveer twee kilometer van het dorp St Margaret's-at-Cliffe.

Bij St. Margaret's Bay ligt een strand, een rotsige bodem waar u bij laag water zeedieren kunt vinden en natuurlijk de beroemde White Cliffs waar u langs kunt lopen en fossielen kunt zoeken.

De mooiste kliffen van Engeland.

Overnachten bij St Margaret's Bay.

Vlakbij de kust van Kent ligt het dorp St. Margret's-At-Cliffe met het driesterrenhotel St. Margret's Hotel. Het hotel ligt in het St. Margaret's Bay Holiday Park.

Als u hier overnacht kunt u gebruik maken van het indoor zwembad en de vele wellness faciliteiten en fitness ruimte. In ongeveer een half uur loopt u naar het strand en de klippen van St Margaret's Bay.

Met de auto bent u vanuit het hotel in een paar minuten bij de krijtrotsen en het strand.

De hotels en B&B's in St. Margret's-At-Cliffe.

Tower Hill

Bij laag water kunt u met de kinderen naar krabben en schelpen zoeken.

 fossielen

In de krijtrotsen zitten fossielen. Na een storm is er altijd wel wat te vinden.

Het strand

U kunt langs de rotsen lopen voor een wandeling langs de zee.

Het restaurant bij het strand.

In St Margaret's Bay ligt een restaurant met terras aan het strand. Hier in Pub & restaurant The Coastguard kunt u heerlijk ontbijten, lunchen of dineren in de zon en genieten van het uitzicht.

Bij het restaurant liggen twee parkeerterreinen. Om zonnige dagen kan het er in de middag erg druk zijn dus misschien moet u in het nabijgelegen dorp St Margaret's-at-Cliffe parkeren.

het strand

Pub & restaurant The Coastguard met terras en parkeerplaats in St Margaret's Bay.

Kaart van Kent

Kent
parkeren

Het parkeerterrein van St. Margaret's Bay ligt tussen de krijtrotsen en het strand.

De wandelroute Frontline Britain Trail.

Als u van wandelen houdt en de witte klippen zowel van boven als van beneden wilt zien kunt u het 7 km lange Frontline Britain Trail lopen.

Het startpunt van deze prachtige wandeling is het parkeerterrein in het dorp St Margaret's-at-Cliffe. U kunt ook beneden bij zee beginnen bij het parkeerterrein in St Margaret's Bay.

Als u in St Margaret's Bay begint loopt u over het strand en langs de klippen en keert dan via de wandelpaden over de White Cliffs terug. Op het terras van het café-restaurant in St Margaret's Bay kunt u bijkomen van uw tocht.

Pas wel op als u op de rand van de rotsen wilt gaat staan voor een selfie. Per jaar slijten de kliffen ongeveer een halve meter. Af en toe valt er dus steen van de kliffen. Loop dus niet te dicht bij de rotsen en een selfie op de rand is geen goed idee.