Weekendplanner Kaartjes

Als u in Groot-Brittannië wilt overnachten heeft u de keus uit hotels, hostels, inns, Guest Houses, B&B's, cottages en appartementen.

In steden kunt u het beste een kamer in een hotel of hostel boeken. Vakantiehuizen zijn in Engeland en Schotland te vinden onder de naam Cottages of Holiday Homes.

Leuke steden in Groot-Brittannië.

Waddeneilanden

Een stedentrip in Groot-Brittannië

Engelse steden als Londen, Canterbury, Oxford, Cambridge, Liverpool en Newcastle trekken veel bezoekers. In Schotland zijn Edinburgh en Glasgow de meest bezochte steden.

Tip: Voor een weekendje weg met de auto zijn plaatsen in Kent in Zuid-Engeland heel geschikt. Met de veerboot of de Kanaaltunnel is Kent gemakkelijk te bereiken.

Overnachten in Engeland.

Overnachten

Vakantie in Schotland.

Vanuit Edinburgh, Inverness en Glasgow kunt u Schotland verkennen. Vooral Edinburgh is een prachtige stad waar veel te zien is en waar je goed kunt uitgaan.

Vanaf Schiphol vertrekken rechtstreekse vluchten van Easyjet en KLM naar Edinburgh Airport. Als u iets meer tijd heeft voor de reis of als u de auto mee wilt nemen kunt u de veerboot naar Hull of Newcastle nemen. In Newcastle is er ieder half uur een trein naar Edinburgh en Glasgow.

Met een veerboot naar Engeland.

Engeland

Vakantie in Kent.

Leuke bestemmingen voor een weekendje weg zijn de krijtrotsen van Dover, Folkestone en de historische stad Canterbury in Kent.

Bij Dover zijn stranden en er loopt een pad over de krijtrotsen. Bij de stranden onder de krijtrotsen kunt u fossielen zoeken. Niet ver van Dover ligt de middeleeuwse stad Canterbury.

Vakantie in Kent.

Leuke plaatsen in Kent.

Kent

Vakantie in Zuid-Engeland.

De rotsige kust van Zuid-Engeland is een ideale bestemming voor een vakantie in Engeland. Typische Engelse badplaatsen zijn o.a. Eastbourne, Hastings en Brighton. Ook Southampton, Portsmouth en Bournemouth trekken veel toeristen.

Vooral de kust van East-Sussex is met zijn witte krijtrotsen erg mooi.

Vakantie in East-Sussex.

Een stedentrip naar Londen.

Londen is het hele jaar door één van de meest populaire bestemmingen voor een lang weekend weg. Nergens kunt u zo goed winkelen en uitgaan als hier en er zijn meer bezienswaardigheden dan u zou kunnen zien. De meeste musea zijn zelfs gratis.

De hotels in Londen zijn over het algemeen duurder dan elders maar als u goed zoekt zijn er altijd wel aanbiedingen te vinden.

Het is in Londen helemaal geen probleem om een hotel buiten het centrum te nemen. Met de metro reist u gemakkelijk en snel naar het centrum.

De hotels en appartementen in Londen

Vervoer in Groot-Brittannië.

Als u met de auto naar Groot-Brittannië gaat rijdt u uiteraard aan de linker kant. Op zich went dat snel.

Als u met de trein door Engeland, Wales en Schotland wilt reizen kunt u het beste een Britrail Pas nemen. Deze pasjes zijn speciaal bedoeld voor toeristen en erg voordelig. U kunt een Britrail Pas online aanvragen bij het Brits toeristenbureau.

Het theater en musea in Groot-Brittannië.

In Engeland, Wales en Schotland zijn meeste musea gratis toegankelijk. Dat is handig op regenachtige dagen of als u met kinderen reist. Even een uurtje naar het museum gaan om de topstukken te zien is dus mogelijk.

Veel toeristen in Londen gaan een avondje naar een musical of naar het theater. Ook buiten Londen zijn de theaters populairder dan hier. Koop uw kaartjes wel online als u goede zitplaatsen wilt.

Naar het theater in Londen.