Weekendplanner Kaartjes

De attracties en de hotels van Bradford.

In Bradford zijn een aantal prachtige Victoriaanse hotels met de grandeur van vervlogen tijden. Deze hotels zijn ideaal voor een romantisch weekend weg.

Vanuit Bradford kunt u de regio Yorkshire gemakkelijk verkennen. De steden York, Leeds en Harrogate liggen vlakbij.

De hotels en appartementen van Bradford.

Bradford

Centenary Square is het centrum van Bradford

Het vliegveld Leeds Bradford International Airport.

Het vliegveld Leeds Bradford International Airport ligt ongeveer 13 km van het centrum van Bradford. Het dichtstbijzijnde dorp is Yeadon. U kunt in een hotel of herberg in Yeadon overnachten maar het centrum van Bradford is ook gemakkelijk te bereiken.

Vanuit het busstation bij Bradford Interchange rijdt bus 737 ieder uur naar het vliegveld en terug. U kunt vanaf Bradford Interchange ook bus 747 nemen. Deze bus rijdt van Bradford naar Harrogate en stopt ook bij het vliegveld. De busreis duurt ongeveer 40 minuten.

Overnachten in Bradford.

Overnachten

Overnachten in Bradford.

Het Midland Hotel is één van die stijlvolle Victoriaanse hotels in het centrum van Bradford. De winkelstraten, het winkelcentrum The Broadway en het centrale plein Centenary Square liggen vlakbij. Het hotel is in Victoriaanse stijl ingericht.

Ook het Great Victoria Hotel is gevestigd in een Victoriaans gebouw in het centrum van Bradford. Het hotel staat tegenover het centraal station van Bradford, station Bradford Interchange. De 73 kamers zijn in 2019 gerenoveerd maar de grandeur van vervlogen tijden is bewaard gebleven.

Er zijn veel studenten in Bradford dus u heeft ook een ruime keus aan goedkope appartementen en budgethotels.

De hotels en appartementen in Bradford.

The Braodway winkelcentrum

Winkelcentrum The Broadway.

Lekker eten in Bradford.

Er zijn in Bradford meer dan 200 Aziatische restaurants. Er zijn veel restaurants uit Kashmir, Pakistan en India.

Shoppen in Bradford.

Winkelcentrum The Broadway ligt in het centrum van de stad. In het nog vrij nieuwe winkelcentrum zijn 73 winkels van de bekende merken en er is een food court met een ruime keus.

bus in Bradford

Vervoer naar Bradford.

Vanaf treinstation Bradford Interchange, rijden treinen in de richting van York en Leeds. Er rijdt een trein via Leeds en Manchester naar Londen King’s Cross.

Naast het station ligt het busstation van Bradford. Hier vertrekken bussen naar o.a. Harrogate, Leeds en naar het vliegveld van Bradford.

Binnenstad Bradford

De binnenstad van Bradford.

station Bradford

Het station Bradford Interchange.

Victoria Shopping Centre

In dit Victoriaanse handelsgebouw is nu een boekwinkel van Waterstones.

De attracties van Bradford.

City park op Centenary Square is een plein met honderd fonteinen. Het is een leuke plek om te zitten maar je kunt ook het water in. Op het plein zijn in de zomer regelmatig evenementen.

Rond het plein liggen de gratis toegankelijke National Science en Media Museum en Impressions Gallery.

Sunbridge Wells is een historische tunnel City Park op Centenary Square. In de tunnel met een ondergronds winkelcentrum met winkels, bars en restaurants. In de gangen heerst nog steeds een Victoriaanse sfeer.

Het National Science en Media Museum.

Het National Science en Media Museum gaat over fotografie, film en televisie. Er zijn drie bioscoopschermen waaronder een IMAX scherm. Het museum is gratis toegankelijk.

Het museum is zeven dagen per week geopend tot 18.00 uur. De bioscoop is wel langer open.
Adres: The National Science and Media Museum
(tegenover Centenary Square in het centrum van de stad).

Het National Science en Media Museum

Het National Science en Media Museum (gratis).

De Impressions Gallery.

De Impressions Gallery is een tententoonstellingsruimte voor fotografie op Centenary Square. De toegang is gratis. Gesloten op zondag en maandag.

Het museum Cartwright Hall.

Het museum Cartwright Hall: Hier ziet u kunt uit de negentiende en twintigste eeuw. Op maandag gesloten. De toegang is gratis.
Adres: Lister Park, Bradford.