Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Harrogate.

De stad Harrogate was in de 18de en 19de eeuw een bekend kuuroord. Het kuurcentrum trok de rijke bovenlaag van de Britse bevolking.

In het centrum van Harrogate is de welvaart van de 19de eeuw nog steeds te zien in de winkelstraten, de hotels en restaurants en aan de parken.

De hotels en appartementen van Harrogate.

Harrogate

De winkelstraat John Street

Winkelen in Harrogate.

De belangrijkste winkelstraten van Harrogate zijn Oxford Road en Cambridge Street. Deze winkelstraten liggen naast het 19de eeuwse Montpellier Quarter.

In het winkelgebied Montpellier Quarter zijn de winkels gevestigd in gebouwen uit de negentiende eeuw. Montpellier Quarter is voetgangerszone.
Het Montpellier Quarter ligt tussen Crescent Road en Montpellier Hill.

Overnachten in Harrogate.

Overnachten

Overnachten in Harrogate.

In Harrogate zijn een aantal Victoriaanse hotels waar u kunt overnachten in de sfeer van toen. Een bijzonder hotel is de Old Swan Hotel (anno 1840). Toen de schrijfster Agatha Christie verdween werd ze in dit romantische hotel gevonden. Tegenwoordig is er iedere maand in dit hotel een Murder Mystery Event. U kunt in het hotel kaartjes kopen.

Ook het DoubleTree by Hilton Harrogate Majestic Hotel & Spa is zo’n prachtig Victoriaanse hotel. Het hotel uit de negentiende eeuw ligt voor een grote landschapstuin bij het conventie centrum van Harrogate. Alle attracties van Harrogate en het station liggen op loopafstand.

Overnachten in Harrogate.

Bettys Tea Rooms.

Bettys Tea Rooms (anno 1919) is een toeristische attractie op zich. U gaat naar dit café voor een traditionele Britse Afternoon Tea. Er is een winkel waar u klassieke Britse cakes, biscuits en andere zoetigheden kunt kopen.
Tip: U kunt er ook lekker ontbijten.

Adres: Bettys Café Tea Rooms, Parliament Street, Harrogate

Het Harrogate Theatre.

Het Harrogate is een mooi Victoriaanse theater in het centrum van Harrogate. Hier ziet u de musicals en toneelstukken te zien. In december kunt u er volgens de Britse traditie naar de pantomime gaan.
Adres: Harrogate Theatre, Oxford Street, Harrogate.

De shows in het Harrogate Theatre

Hooper warenhuis

Het chique warenhuis Hooper in James Street.

station Harrogate

Het station van Harrogate.

Victoria Shopping Centre

Bij het winkelcentrum Victoria Shopping Centre.

Het Royal Pump Room Museum .

Het Royal Pump Room Museum was vroeger de Pump Room waar in de 19de eeuw de kurende toeristen hun glaasje bronwater gingen halen om hun gezondheid te verbeteren.
In het bronwater van Harrogate zit zwavel dus het stinkende water mag tegenwoordig om gezondheidsredenen niet meer gedronken worden.

De Pump Room is nu een museum over Harrogate en het kuuroord dat het ooit was. Het museum is zeven dagen per week geopend tot 16.00 uur.
Adres: Royal Pump Room Museum, Crown Place, Harrogate.

De Turkish Baths.

De Turkish Baths zijn nog een overblijfsel van de Victoriaanse tijd toen Harrogate een mondain kuuroord was. In mooi gedecoreerde ruimtes van de Turkish Baths krijg je een goede indruk hoe het was in de Victoriaanse tijd.

De baden zijn zeven dagen per week geopend tot 20.30 uur.
Adres: Parliament Street, Harrogate.

In de omgeving: Nidderdale.

Het landschap van Nidderdale bestaat uit heidevelden en valleien waar u kunt fietsen en wandelen. Het gebied ligt ongeveer 10 minuten met de bus of de auto van het centrum van Harrogate. Eigenlijk hoort Nidderdale bij de regio Yorkshire Dales maar het is niet onderdeel van het nationale park.

Het enige stadje in Nidderdale is Pateley Bridge.

Rondreizen in North Yorkshire.

Harrogate

Winkels in het centrum van Harrogate

Een dagtrip naar Brimham Rocks.

Bezoek zeker Brimham Rocks in de buurt van het plaatsje Summerbridge. In dit gebied staan bijzondere rotsformaties. Ooit dacht men dat druïden deze rotsen bewerkt hadden maar nu weten we dat de rotsen door erosie hun bijzondere vorm kregen.

Bij het bezoekerscentrum van Brimham Rocks, het Brimham Rock House, is een parkeerplaats. Vanuit de parkeerplaats kunt u naar de rotsen wandelen.
Adres: Brimham Rock House, Brimham Moor Road, Summerbridge, Harrogate.

U kunt ook met de bus vanuit Harrogate reizen. Bus 24 naar Pateley Bridge komt langs Summerbridge. Het is dan nog wel 2 km lopen naar de rotsen.

Het stadje Knaresborough.

Knaresborough ligt bij een kloof en heeft een kasteel ruïne, een middeleeuws marktplein en een hoge spoorbrug over de kloof. U moet ook de grot en de verstenende waterval zien. De afstand vanaf Harrogate is maar 5 km.

Knaresborough is vanuit Harrogate binnen tien minuten met de trein te bereiken. Als u met de auto gaat kunt u in het stadje betaald parkeren.

De attracties van Knaresborough

busstation Harrogate

Het busstation van Harrogate.

Harrogate International Centre.

In het Convention Centre van Harrogate zijn de conferenties, concerten en festivals. Er ligt een hotel van Doubletree by Hilton naast het conventiecentrum.

Adres:  Harrogate Convention Centre, King's Road, Harrogate.