Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Leeds: de attracties, de winkels en de hotels.

De belangrijkste attractie van Leeds is het winkelgebied tussen de winkelstraat The Headrow en de rivier de Aire. Hier liggen de winkelcentra, historische winkelgalerijen en heel veel gezellige winkelstraten.

Als u een hotel of appartement in de buurt van The Headrow zoekt kunt u gemakkelijk parkeren en u bent op loopafstand van alle attracties van Leeds.

De hotels en appartementen van Leeds.

Overnachten in Leeds.

Briggate Leeds

De meest populaire winkelstraat in Leeds is Briggate.

Overnachten in Leeds.

Als u voor de bezienswaardigheden en winkels van Leeds komt kunt u een hotel in de buurt van de winkelstraten Briggate of Headrow zoeken. Alle winkelstraten en attracties van Leeds liggen dan op loopafstand.

Radisson Blu Hotel ligt in het winkelcentrum The Light. U kunt er gemakkelijk parkeren in de parkeergarage van Q Parks. Alle winkelstraten en attracties liggen op loopafstand.

U kunt in Leeds ook kiezen voor een overnachting in een appartement. Er zijn in het centrum veel appartementen te vinden. Een goed adres voor een appartement in Leeds is Quebecs Luxury Apartments.

Radisson Blu Hotel Leeds

Het Radisson Blu Hotel ligt in winkelcentrum The Light.

Kirkgate Market

Kirkgate Market

Corn Exchange

In de Corn Exchange koopt u antiek, curiosa, boeken en retro artikelen.

Overnachten in Leeds.

Overnachten

Winkelen in Leeds.

In het centrum van Leeds zijn meer dan duizend winkels. Veel winkels zijn gevestigd in prachtige historische winkelgalerijen en 18de en 19de eeuwse winkelstraten. De meeste winkels in het centrum van Leeds zijn zeven dagen per week geopend.

De winkelstraat The Headrow is een doorgaande weg door het centrum van Leeds met veel autoverkeer. Het winkelgebied van Leeds met de voetgangerszones en de winkelcentra liggen tussen Headrow en de rivier de Aire.

De winkelstraat Briggate is één van de meest populaire winkelstraten in het centrum van Leeds. In Briggate zijn veel historische gebouwen, 19de eeuwse winkelgalerijen, smalle steegjes met binnenplaatsen (de Yards) en er zijn twee theaters.

Queen Victoria Street

Queen Victoria Street is overdekt met een dak van glas.

Winkelen in Briggate.

In Briggate liggen het grote winkelcentrum Trinity Quarter en het mooie winkelgebied Victoria Quarter.

Het Victoria Quarter is een grotendeels overdekt winkelgebied met o.a. de winkelgalerij County Arcade (1903), de Cross Arcade, de overdekte winkelstraat Queen Victoria Street en de winkelstraat Edward Street.

In de stegen van Briggate, de Yards, zijn traditionele pubs waar u wat kunt eten en drinken.

winkelgalerijen Leeds

De 19de-eeuwse winkelgalerijen van Leeds zijn populaire attracties.

De winkelgalerijen van Victoria Quarter.

U gaat naar het prachtige Victoria Quarter voor de meer luxueuze winkels. Hier zijn de winkels van Vivienne Westwood, Louis Vuitton, Ted Baker, Harvey Nichols en The Kooples.

Het Victoria Quarter is een grotendeels overdekt winkelgebied met o.a. de winkelgalerij County Arcade (1903), de Cross Arcade, de overdekte winkelstraat Queen Victoria Street en de winkelstraat Edward Street.
Adres: Victoria Gate en George Street.

Trinity Centre

Het winkelcentrum Trinity Centre.

Victoria Gate

Het winkelcentrum Victoria Gate.

De Ship Inn Yard.

Yard in Leeds

In deze Yard ligt de Engelse pub The Ship Inn.

De Yards van Briggate.

In de winkelstraat Briggate zijn veel Yards. In de 18de en 19de eeuw waren hier pakhuizen en werkplaatsen. Net zoals vroeger zijn in deze yards ook pubs gevestigd. Deze Hidden Pubs zijn stuk voor stuk aanraders voor een glas bier en een lekkere pie met gravy.

 1. Angel Inn Yard (18de eeuw).
  In deze steeg is de oude pub Angel Inn . Het is een gezellige traditionele Engelse pub met vaste klanten en goedkoop bier. Als u een originele Engelse pub wilt bezoeken moet u hier zijn.
 2. Pack Horse Yard.
  Er is een pub The Pack Horse. Hier gaat u heen voor een glas ale en een Pie met Gravy.

De traditionele Engelse pubs en pub food.

 1. Turk's Head Yard.
  In deze steeg ligt de 19de eeuwse pub Whitelock's Ale House. Hier gaat u naar toe voor het typische Engelse pub food en een pint lager of ale. Op zondag is er natuurlijk de Sunday Roast. De pub heeft nog steeds een Victoriaans interieur.
 2. Ship Inn Yard.
  In deze steeg ligt de pub The Ship Inn. Het is een traditionele pub uit de 18de eeuw. Op zaterdagavond is er vaak live muziek. Het is een pub voor een pint met traditioneel pub food. U kunt er buiten zitten.
Briggate Leeds

In de winkelstraat Briggate zijn veel Yards

De winkelgalerijen van Briggate en het Victoria Quarter.

In de lange winkelstraat Briggate zijn veel mooie 19de-eeuwse winkelgalerijen.

 1. Grand Arcade (uit 1897)
 2. Thorntons Arcade (1878)
 3. Queens Arcade (1889)
 4. County Arcade (rond 1900)
 5. Central Arcade (2012)
 6. Queen Victoria Street is een met glas overdekte winkelstraat.

De winkelgalerij County Arcade.

County Arcade

De County Arcade ligt ook in het Victoria Quarter

Enkele winkelcentra in het centrum van Leeds.

 1. The Merrion Centre.
  Meer dan honderd 100 shops, restaurants, bars, cafes en één hotel.
  Adres: Merrion Centre, Merrion Way, Leeds. Er is een parkeergarage
 2. Winkelcentrum The Light.
 3. Trinity Quarter.
  Dit grote winkelcentrum ligt in de winkelstraten Albion Street en Briggate.

Kirkgate Market.

Kirkgate Market is een 19de eeuwse markthal met leuke kleine winkels, kraampjes en eethuizen. Er zijn zo'n 400 kraampjes binnen en 200 buiten de markthal. De markthal is open tot 17.30 uur. Op zondag gesloten.

Vervoer naar Leeds.

Er ligt een vliegveld vlakbij Leeds, het Leeds Bradford International Airport (LBA). KLM vliegt rechtstreeks van Schiphol naar dit vliegveld bij Leeds. De vlucht duurt iets meer dan een uur.
Het vliegveld ligt ongeveer 15 km van Leeds. U kunt met de bus of de taxi van het vliegveld naar het centrum van Leeds reizen.

Als u met de auto bent kunt u de veerboot van Rotterdam naar Hull nemen. De boot vaart in de nacht dus u bent in de ochtend in Hull. Hull ligt ongeveer 100 km van Leeds. Er rijden ook treinen tussen Hull en Leeds.

trein Leeds

Van het station van Leeds kunt u o.a. naar Hull, Londen of Liverpool reizen.

Leuke plaatsen in de buurt