Weekendplanner Kaartjes

De attracties van Liverpool.

Uitgaan was in Liverpool altijd al een populaire attractie. De Beatles werden er groot in de Cavern Club in Mathew Street. Er treden nog steeds bands op in de clubs in Mathew Street.

Er zijn in Liverpool veel attracties rond de Beatles. Andere leuke attracties in de binnenstad zijn de oude haven Albert Dock, de rivier de Mersey, Chinatown en de winkels en restaurants in de buurt Ropewalks.

1. De Royal Albert Dock.

Het Albert Dock werd in de negentiende eeuw geopend als haven waar schepen bij de pakhuizen konden in- en uitladen. Tegenwoordig is Albert Dock één van de populairste attracties van Liverpool.

In Albert Dock zijn populaire attracties als Merseyside Maritime Museum, Het museum over de Beatles The Beatles Story en  het museum voor moderne kunst, Tate Liverpool. Ook zijn er twee hotels. Tegenwoordig zijn er veel bars en restaurants in de haven.

Overnachten in Liverpool.

Overnachten

2. De Beatles in Liverpool.

De Beatles groeiden op in Liverpool. In het begin van de zestiger jaren was de Cavern Club de Rock and Roll Club van Liverpool en hier hadden de Beatles dan ook hun eerste grote optredens. Van de vroegere Cavern Club op 10 Mathew Street is niets meer over maar op dezelfde plek staat een nieuwe Cavern Club die nog steeds populair is bij toeristen en locals.

Tegenover de Cavern Club is een pub met de naam Cavern Pub. Het standbeeld van John Lennon staat er voor de deur en in het keldercafé treden bands op. Eigenlijk is het een leuke plek dat een beetje op een decor van een film lijkt.

Tip: Overnacht in het Hard Days Night Hotel.

3. De voetbalstadions Anfield Road en Goodison Park.

In Liverpool zijn twee grote voetbalclubs die in de  in de Engelse Premier League spelen, FC Liverpool en FC Everton.

Veel voetballiefhebbers nemen een rondleiding door het Anfield Road Stadion.

Er is ook een FC Liverpool museum.

tickets voor toegang en rondritten in Liverpool
Cavern Pub

In de Cavern Pub in Mathew Street lijkt het nog wel de zestiger jaren.

4. Een boottocht op de rivier de Mersey.

Er is een rondvaart van ongeveer 50 minuten op de rivier de Mersey.

Vanaf de boot ziet u de skyline van Liverpool met het Albert Dock, de 3 Graces en twee kathedralen van Liverpool. De boot legt aan in de veerhavens Seacomb en Woodside. U kunt hier van boord gaan en later weer opstappen.

Kaartjes voor boottochten door Liverpool.

De restaurants in Engeland.

Tate Museum

Het Tate Museum is gratis toegankelijk.

Mathew Street

Mathew Street is nog steeds de plek om uit te gaan in Liverpool.

Radiotoren Liverpool

5. Het Beatle Museum in het Albert Dock.

Behalve de Cavern Club in Mathew Street moet u als liefhebber van de Beatles ook de tentoonstelling The Beatles Story in het Albert Dock bezoeken.

De Yellow Submarine ligt in de haven.

5. De Magical Mystery Tour Bus.

Deze bustour rijdt langs alle plaatsen in de stad die belangrijk waren voor de Beatles. U rijdt dus langs de scholen en de huizen uit de jeugd van Ringo, Paul, John en George.

Ook passeert u Strawberry Fields en Penny Lane.

6. Chinatown.

In Nelson Street zijn veel Chinese restaurants en Chinese supermarkten. Hier staat de grote Chinese poort.

Overdag is er echter in Chinatown niet veel te beleven. In de avond is het er echter gezellig druk in de restaurants en karaoke bars.

tickets voor attracties en rondleidingen in Liverpool
Chinatown Liverpool
Engeland Leesds