Weekendplanner Kaartjes

De attracties van North Yorkshire.

North Yorkshire is een graafschap ten noorden van de steden York en Leeds. Een groot deel van North Yorkshire bestaat uit nationale parken.

Het is een mooi gebied voor een vakantie of lang weekend weg. Met de veerboot van Rotterdam naar Hull reist u er gemakkelijk naar toe.

De historische stad York.

York is een prachtige stad in Yorkshire. Door zijn middeleeuwse centrum is het een populaire bestemming voor een lang weekend weg.

Vanuit York zijn de natuurgebieden en andere steden in North Yorkshire gemakkelijk te bereiken. Ga bijvoorbeeld eens naar de Yorkshire Moors en de vissersplaats Whitby.

Een weekend in York.

Overnachten in York.

Overnachten in North Yorkshire.

Overnachten

Nationaal park North York Moors.

Als u vanuit Leeds of York naar Whitby rijdt komt u door het Nationaal park North York Moors. In het dorp Danby is het bezoekerscentrum van de North York Moors.

Het nationaal park North York Moors heeft een prachtig landschap van heuvels, hoogvlaktes, graslanden, heide, bos en kust. Het natuurgebied is dan ook populair voor wandelaars.

Een populaire wandelroute dwars door het natuurgebied is de Lyke Wake Walk. De afstand is 64 km en het is de bedoeling om de hele wandeling in 24 uur daglicht te lopen. De wandeling begint in Scarth Wood Moor, bij Osmotherley en eindigt in de bar van het Raven Hall Hotel in Ravenscar.

Tip: Tussen half augustus tot half september staat de heide in bloei.

North York Moors

De omgeving van North York Moors

Whitby

De kust bij Whitby

attracties

Bloeiende heide op de North York Moors

Bussen en treinen door de North York Moors.

Er rijdt een trein door het gebied van Whitby via Danby naar Middlesbrough. De trein stopt in alle dorpen in de Esk Valley. Er rijdt vanuit Whitby een stoomtrein door de Moors naar Goathland en Pickering.

Er rijden ook Moorsbussen door het North York Moors National Park . U kunt onderweg uitstappen waar u maar wilt. Een dagkaart voor de bus is dus handig als u zonder auto wilt reizen. Het treinstation van Danby is een goed beginpunt om met de bus door het natuurgebied te reizen.

Whitby en omgeving.

Het stadje Whitby ligt aan de rand van de North York Moors aan de kust. Bij kust bij Whitby liggen de hoogste klippen van Engeland. Op het strand en bij de klippen kunt u fossielen, amber en de halfedelsteen git vinden.

In Whitby kunt u o.a. boottochten op zee maken en de ruïne van Whitby Abbey bezoeken.

Tip: Als u in Whitby bent kunt u ook het naastgelegen strand bij Robin Hood's Bay bezoeken.

De attracties van Whitby.

Het kuuroord Harrogate.

De stad Harrogate ligt ten noorden van Leeds. De stad heeft zwavelhoudende bronnen en was in de 17de en 18de eeuw een populair kuuroord.

De stad staat bekend om zijn turkse baden en Cream Teas. U kunt er naar het wellness centrum Turkish Baths in Parliament Street. Voor een Cream Tea, ook wel Afternoon Tea genoemd, gaat u naar Bettys Tea Rooms.

Vanuit Harrogate zijn plaatsen als Knaresborough, Bradford, Leeds en York snel te bereiken. Ook het prachtige natuurgebied Yorkshire Dales National Park ligt vlakbij.

Zoek een hotel of appartement in Harrogate.

De attracties in Harrogate.

omgeving Leeds

De omgeving van Leeds

Het bijzondere stadje Knaresborough.

Het stadje Knaresborough ligt aan de rand van de Yorkshire Dales. Het stadje ligt grotendeels op een hoog klif bij de rivier de Nidd. U kunt bij de ruïne van Knaresborough Castle via trappen, of met de auto, vanuit het centrum van de stad naar de rivier in het dal afdalen.

Bijzonder is de hoge spoorbrug over het dal. Bij de rivier kunt u een bootje huren of op een terrasje aan het water zitten.

Andere attracties zijn o.a. de grot Mother Shipton's Cave en de naastgelegen waterval waarvan het water zoveel kalk bevat dat het alles versteend.

Overnachten in Knaresborough.

Knaresborough.

Knaresborough

Het stadje Knaresborough ligt aan de rand van de Yorkshire Dales.

De Yorkshire Dales.

Nationaal Park Yorkshire Dales ligt in de bergen en de heuvels van de bergketen The Pennines. Hier ligt een prachtig heuvelachtig landschap met riviertjes in dalen en mooie dorpjes en kleine stadjes. Toeristen komen er vaak hiken.

Er zijn meer dan 2500 grotten in het gebied. Bij de berg Ingleborough liggen een paar mooie grotten.
Het mooie dorp Clapham ligt vlakbij Ingleborough en bij de grot Ingleborough Cave. Vanuit het bezoekerscentrum Cave Visitor Centre in Clapham is het twee kilometer lopen naar de grotten.

De hotels en appartementen in Clapham.