Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Newcastle.

Vanuit IJmuiden vaart dagelijks een veerboot passagiers naar Newcastle vlakbij de grens van Schotland. U vaart in de nacht en overdag kunt u shoppen in Newcastle.

U kunt een lang weekend naar Newcastle waarbij u twee nachten in een luxe hut op de veerboot overnacht en één keer in een hotel in Newcastle.

De hotels en appartementen in Newcastle.

De binnenstad vlakbij de rivier.

Newcastle

Overnachten in Newcastle.

Overnachten in Newcastle.

Er zijn in het centrum van Newcastle veel appartementen te huur. Overnachten in een appartement is gemakkelijk als u kinderen heeft. In Newcastle zijn een aantal uitstekende hotels te vinden.

Gezien de vele hotels met goede beoordelingen (reviews) in Newcastle kunt u ook een driesterrenhotel of B&B nemen als u schoon en goed wilt overnachten.

Een goed beoordeeld en luxe hotel in Newcastle is het Hilton Newcastle Gateshead. Ook het Indigo Hotel is een aanrader. Het County Hotel By Thistle is een romantisch driesterrenhotel hotel in het centrum van Newcastle.

Overnachten in Newcastle upon Tyne.

Overnachten

De binnenstad van Newcastle

Newcastle en de stad Gateshead zijn gescheiden door de rivier de Tyne. De oude binnenstad van Newcastle ligt vlakbij de rivier.

De 19de-eeuwse binnenstad rond het plein Monument en de winkelstraat Grey Street wordt wel Grainger Town. De gebouwen zijn hier in dezelfde fraaie stijl gebouwd.

Leuke plaatsen om te bezoeken zijn: Grainger Market, het entertainmentcentrum The Gate, Theatre Royal, Grey Street, Grainger Street en Clayton Street.

attracties

Het MetroCentre is een groot winkelcentrum in de buurt van Newcastle.

De omgeving van Newcastle

Omgeving Newcastle

De Romeinse muur Hadrians Wall

Gateshead op de andere oever van de rivier.

U kunt via zeven bruggen de Tyne oversteken. De mooiste brug is de voetgangersbrug Gateshead Millennium Bridge die op een bijzondere manier schepen doorlaat.

Bij de voetgangersbrug ligt het grote museum BALTIC Centre For Contemporary Art. Dit museum met moderne kunst is gratis toegankelijk. Vanaf het dakterras van het museum heeft u een mooi uitzicht over de rivier de Tyne. Naast het museum ligt de grote eivormige concerthal van Gateshead.

Op de kades van de rivier zijn veel restaurants, leuke pubs en nightclubs. Dit uitgaansgebied wordt Quayside genoemd.

Newcastle Quayside.

overnachten

De voetgangersbrug Gateshead Millennium Bridge

Winkelen in Newcastle.

Veel bezoekers van Newcastle komen in weekend naar de stad om te shoppen. Vanuit de haven in Newcastle wordt u met de bus rechtstreeks naar het station gebracht en vandaar loopt u zo het centrum in.

Newcastle is een compacte stad en de winkelstraten en grote winkelcentra zijn gemakkelijk te bereiken. In de winkelstraten Northumberland Street en Grey Street vindt u de vestigingen van de grote Britse en Europese warenhuizen en winkelketens.

Andere bekende winkelparadijzen in het centrum van Newcastle zijn de traditionele Grainger Market en het Intu Square Shopping Centre.

Newcastle Grey Street

De winkelstraat Grey Street.

restaurant Newcastle

Restaurant Portofino in Mosley Street ziet er misschien duur uit maar is het niet.

Alnwick Castle

Alnwick Castle (55 km).

overnachten

Dit is Monument, het centrum van Newcastle. Er is een metrostation.

Winkelcentrum Intu Eldon Square Shopping Centre

In het Intu Eldon Square Shopping Centre in Newcastle zijn meer dan 100 winkels op het gebied van mode en accessoires. Het winkelcentrum is in het weekend een populaire bestemming van toeristen die met de veerboot Newcastle bezoeken voor een weekendje shoppen.

Het winkelcentrum is vanuit de veerboot terminal, het station en het vliegveld van Newcastle gemakkelijk te bereiken. Het Intu Eldon Square Shopping Centre heeft een eigen metrostation met de naam Monument Metro Station en een eigen busstation.

Openingstijden: Het winkelcentrum is iedere dag geopend van 9.00 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag tot 19.00 uur. Op zondag zijn de winkels geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Winkelcentrum MetroCentre in Gateshead.

Iets buiten Newcastle ligt het nog grotere MetroCentre, een winkelcentrum in Gateshead dat bestaat uit meer dan 360 winkels en restaurants.

Met de metro of bus 100 bent u vanaf het centraal station van Newcastle zo in het MetroCentre in Gateshead.

Openingstijden: Het winkelcentrum is iedere dag geopend van 9.00 uur tot 22.00.00 uur. Op zaterdag tot 20.00 uur. Op zondag zijn de winkels geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

overnachten

The Gate in Newgate Street is een entertainment complex in het centrum van Newcastle.

De veerboot tussen IJmuiden en Newcastle Upon Tyne.

Iedere dag vertrekt een veerboot vanuit de haven van IJmuiden naar Newcastle. Aan boord is entertainment. Overnachten kan in een luxe hut.

Vroeg in de ochtend bereikt de veerboot de haven van Newcastle en kunt u vanaf de haven met de transferbus naar het station van Newcastle in het centrum reizen.

U heeft dan nog de hele dag om te winkelen en rond te kijken. De reis is zo comfortabel dat het een minicruise genoemd wordt.