Weekendplanner Kaartjes

Met de veerboot van IJmuiden naar Newcastle upon Tyne.

Als u met de auto naar Schotland wilt is de veerboot van IJmuiden naar Newcastle de gemakkelijkste en waarschijnlijk ook de goedkoopste manier van reizen.

U vertrekt in de avond om 17.30 uur met de veerboot van rederij DFDS Seaways in IJmuiden en de volgende ochtend om 9.00 uur bent u in Newcastle.

Reserveren voor de veerboot naar Newcastle.

De overtocht.

De overtocht van Amsterdam (IJmuiden) naar Newcastle heeft een beetje het karakter van een mini-cruise. Tijdens de overtocht is er aan boord veel te doen. Tijdens de overtocht is er een entertainment programma met o.a. live muziek en een casino. Voor kinderen is er de Kidzclub met een speurtocht aan boord. Uiteraard zijn er ook restaurants en winkels.

De overtocht vanuit IJmuiden duurt de hele nacht en u zult dus aan boord overnachten. Het goedkoopst kunt u aan boord overnachten in een luxe stoel. U kunt echter ook overnachten in een hut zodat u goed uitgerust kunt beginnen met uw vakantie of weekendje weg.

De veerboten naar Engeland.

veerboten Engeland

De veerboten naar Engeland.

Een weekend in Newcastle upon Tyne.

U kunt een driedaagse overtocht maken waarbij u twee nachten op de veerboot overnacht en een dag in Newcastle gaat shoppen. Het entertainment programma aan boord zorgt ervoor dat ook de overtocht een aangenaam gedeelte van uw weekendje weg is.

Vandaar dat deze korte trips een minicruise genoemd wordt. Deze driedaagse cruises zijn in het voorjaar en najaar populair voor een weekendje weg.

U vertrekt op een vrijdag met de veerboot om 17.30 uur en u bent op zondagochtend om 9.30 uur weer terug in IJmuiden.

Een weekend in Newcastle.
attracties

De stad Edinburgh, Schotland, is met de trein in anderhalf uur te bereiken.

attracties

De bezienswaardigheden van Newcastle upon Tyne.

Het historische centrum van Newcastle is het mooie Grainger Town met prachtige 19de-eeuwse straten en pleinen als: Grainger Market, Grey Street, Grainger Street en Clayton Street.

In en rond Newcastle zijn verschillende Romeinse monumenten. Zo loopt de Romeinse muur Hadrian's Wall langs de stad.

Newcastle ligt ongeveer 90 km van Schotland dus met de auto bent u er in een uur. Zo loopt de Edinburgh ligt ongeveer twee uur rijden van Newcastle.

overnachten

Grey Street in Grainger Town, het centrum van Newcastle.

Shoppen in Newcastle upon Tyne.

Newcastle staat bekend om haar mogelijkheden om te shoppen. Het grootste winkelgebied is het Eldon Square Shopping Centre. De belangrijkste winkelstraat is Northumberland Street. Ook in het gebied rond Grey Street, Grainger Street en Grainger Market kunt u goed shoppen.

U kunt ook met het openbaar vervoer naar het gigantische winkelcentrum MetroCentre in Gateshead, vlakbij Newcastle. Het MetroCentre is het grootste winkelcentrum van Europa.

Shoppen in Newcastle upon Tyne.

Het treinstation van Newcastle.

overnachten
Met de trein naar Glasgow en Edinburgh

Uitgaan in Newcastle.

In Newcastle kunt u goed uitgaan. Newcastle is niet voor niks een populaire bestemming voor een vrijgezellenavond. Populaire bars, pubs en nightclubs vindt u rond Bigg Market en het gebied Quayside. In Newcastle staat een groot uitgaanscomplex, The Gate. In The Gate vindt u trendy bars, clubs en een bioscoop met een reusachtig scherm.

Voor een theater voorstelling gaat u naar het historische Theater Royal (uit 1837) in Grey Street. In het theater schijnt ook een geest te wonen van een vriendelijke dame die hier in de 19de eeuw gestorven is.

Grote concerten en evenementen zijn in de Metro Radio Arena. Adres: Arena Way, Newcastle upon Tyne.