Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen naar Edinburgh in Schotland.

In de Old Town zijn de mooie historische straten van Edinburgh terwijl u in het niet minder fraaie 18de-eeuwse New Town kunt shoppen en uitgaan.

In beide delen van de stad zijn goede en niet al te dure hotels te vinden.

De hotels en appartementen in Edinburgh.

Beds for Sleapy Heads.

Old Town

Dit is de Grassmarket Hotel in Old Town.

Overnachten in de binnenstad van Edinburgh.

In het centrum van Edinburgh zijn drie stadsdelen: Old Town, New Town en Haymarket. Als u voor de vele bezienswaardigheden, pubs en winkels naar Edinburgh gaat dan kunt u het beste een hotel of hostel in Old Town of New Town zoeken.

Haymarket ligt in het westen van de stad en is dus iets verder weg van de vele attracties in het centrum.

Als u in New Town een hotel boekt in de omgeving van de winkelstraat Princes Street of in Old Town in de omgeving van de Royal Mile of Grassmarket dan bent u dichtbij de vele attracties van Edinburgh.

Overnachten in Edinburgh.

Overnachten

Old Town en New Town

Edinburgh was oorspronkelijk een nederzetting bij het fort op Castle Rock. Toen in de 18de eeuw het oude centrum van Edinburgh met zijn smalle steegjes te smerig werd, heeft men voor wie het zich kon veroorloven aan de voet van Castle Rock een geheel nieuw stadsdeel gebouwd, New-Town.

Tegenwoordig bestaat het toeristische centrum van Newcastle nog steeds uit twee delen: Old-Town en het niet minder mooie Georgiaanse New Town. In Old Town ligt de bekende Royal Mile met zijn vele bezienswaardigheden en in New Town kunt u winkelen.

Het treinstation Waverley Station staat precies tussen Old Town en New Town is. Afhankelijk van de uitgang die u op het station neemt komt u uit in New Town of Old Town.

Royal British Hotel in New Town

Het Royal British Hotel in New Town, tegenover Waverley Station in Princes Street.

Overnachten in Old Town.

De meeste toeristen komen naar Edinburgh voor de vele bezienswaardigheden van Old Town. Vooral in de zogenaamde Royal Mile is veel te zien. De Royal Mile bestaat uit straten als Castlehill, Lawnmarket, High Street en Canongate. Ook de smalle zijstraten, de zogenaamde Closes, behoren bij de Royal Mile.

In de buurt van Grassmarket en High Street zijn leuke hotels en appartementen die niet al te duur zijn.

Vervoer naar Old Town.

De Royal Mile is vanaf Waverley Station gemakkelijk te voet te bereiken. Als u uit de trein komt slaat u aan het begin van het perron rechtsaf. Buiten het station steekt u Market Street over en als de trap van de smalle steeg Fleshmarket Close oploopt gaat u in de richting van High Street, het leukste stuk van de Royal Mile.

tickets voor de Hop-on Hop-off bussen en rondleidingen.

hotel Edinburgh

Het Royal British Hotel ligt in een winkelstraat in New Town.

Castle Rock Hostel Edinburgh

Het Castle Rock Hostel ligt vlakbij het kasteel in Old Town.

Overnachten in New Town.

In New Town vindt u brede straten en prachtige 18de-eeuwse gebouwen in Georgiaanse stijl. Hier woonden vroeger de rijken en tegenwoordig vindt u er de grote hotels en warenhuizen.

De omgeving van de winkelstraat Princes Street is waarschijnlijk de beste plek voor een hotel in Edinburgh. Hier staat naast Waverley Station het beste hotel van Edinburgh, het vijfsterrenhotel Balmoral Hotel.

Ook staan het Mercury Hotel, het driesterrenhotel Old Waverley Hotel, het Royal British Hotel en het goedkope Premier Inn aan Princess Street.

Met het vliegtuig naar Edinburgh.

Vanaf Schiphol vliegen Easyjet en KLM iedere dag naar Edinburgh. Ryanair vliegt vanaf Brussel Charleroi en Düsseldorf Airport naar Edinburgh.

U kunt dus goedkoop voor een weekendje naar Edinburgh vliegen. Bij de prijsvechters boekt u het goedkoopst als u op tijd uw tickets koopt en niet teveel bagage meeneemt.

Goedkope vluchten naar Edinburgh.

Vervoer vanaf het vliegveld naar Edinburgh.

Newcastle Veerboten GB

Met de veerboot naar Newcastle

Een tweede mogelijkheid om naar Edinburgh te gaan is de veerboot van IJmuiden naar Newcastle. U vaart in de nacht en u kunt uw auto meenemen.

Vanaf Newcastle is het ongeveer twee uur rijden naar Edinburgh. Er gaat een rechtstreekse trein naar Edinburgh vanaf het centraal station van Newcastle naar de stations Waverley Station en Haymarket Station in Edinburgh. Stap uit op Waverley Station als u naar Edinburgh gaat voor de attracties in New Town en Old Town.