Weekendplanner Kaartjes

Met de veerboot naar Engeland, Schotland en Ierland.

Als u met de auto naar Groot-Brittannië wilt kunt u kiezen voor een overtocht met de veerboot of een rit op een autotrein door de Kanaaltunnel. Als u met de veerboot of autotrein gaat betaalt u per auto.

Een overtocht met een veerboot is vergeleken met een vlucht naar Engeland per persoon veel goedkoper.

De veerboot naar Engeland reserveren.

De veerboten en de Kanaaltunnel.

metro

Met de veerboot naar Groot-Brittannië reizen.

1. De veerboot van Hoek van Holland naar Harwich.

Twee keer per dag vertrekt er een veerboot van de Stena Line vanuit de haven van Hoek van Holland naar Harwich. De veerboot vertrekt in Hoek van Holland om 14:30 en 22:00 uur. De overtocht duurt ongeveer zes-en-een-half uur.

Vanuit Harwich kunt u met de trein of de auto doorreizen naar het centrum van Londen. Ook steden als Cambridge en Birmingham zijn gemakkelijk te bereiken.

Van Hoek van Holland Haven naar Harwich.

2. De veerboot IJmuiden - Newcastle.

Iedere dag vertrekt er om 18:30 uur een veerboot van IJmuiden naar Newcastle upon Tyne, niet ver van de grens tussen Engeland en Schotland. Deze veerboot van rederij DFDS Seaways neemt zowel voetpassagiers als auto's mee.

Het is een luxe veerboot met veel voorzieningen en vermaak. De overtocht vanuit de haven van IJmuiden duurt zo'n negen uur dus u komt pas de volgende ochtend aan.

U reist terwijl u slaapt dus dat bespaart u per overtocht één overnachting in een hotel in Engeland.

Vanuit Newcastle kunt u met de trein of de auto doorreizen naar o.a. Edinburgh of Glasgow.

De veerboot IJmuiden-Newcastle.

3. De veerboot vanuit Rotterdam naar Hull.

Iedere avond vertrekt er een veerboot van rederij P&O Ferries vanuit Rotterdam naar Hull. De veerboot vertrekt in Rotterdam om 21:00 uur en komt rond 9:00 uur in de ochtend in Hull aan. De overtocht duurt ongeveer twaalf uur. U reist terwijl u slaapt dus u bespaart per overtocht één overnachting in een hotel in Engeland.

De haven van Kingston upon Hull ligt niet ver van populaire steden als York en Leeds.

Met de veerboot van Rotterdam naar Hull.

4. De veerboot van Zeebrugge naar Hull

Iedere dag vertrekt er een veerboot van Zeebrugge in België naar Hull. De overtocht duurt ongeveer twaalf uur en u komt rond 9:00 uur in Hull aan. Het is een veerboot van P&O Ferries.

De veerboot van Zeebrugge naar Rosyth in de buurt van Edinburgh vaart niet meer.

Met de veerboot van Zeebrugge naar Hull.

Overnachten in Hull

Veerdiensten vanuit Calais.

De meest bekende veerdienst naar Engeland is die van de haven van Calais naar Dover. Er vertrekken vanuit Calais en Dover veerboten van de rederijen DFDS Seaways en P&O Ferries. Er zijn geen veerdiensten meer van rederij Seafrance en Myferrylink.

Er vaart bijna ieder uur een veerboot van P&O Ferries van Calais naar Dover. Met een flexibele ticket kunt u dus altijd een boot eerder of later nemen als u de boot mist.

Andere veerdiensten naar Dover vertrekken vanuit Boulogne en Duinkerken.

Reserveer de veerboot naar Dover.

De autotrein door de Kanaaltunnel.

Tussen Calais in Frankrijk en de Engelse badplaats Folkestone kunt u met de auto door de Kanaaltunnel. U rijdt eenvoudig op de autotrein in Calais en laat u in 35 minuten naar Folkestone vervoeren.

De autotrein van Calais naar Folkestone.

Uw bagage en handbagage.

bagage

Op de autoveerboot.

autoveerboot

De veerboten naar Ierland.

Als u op weg bent naar Ierland kunt u vanuit de haven van Hull naar Liverpool rijden en daar de veerboot in Dublin nemen. U kunt ook naar Fleetwood of Heysham rijden om daar de veerboot naar Belfast te nemen.

Als u op weg bent naar Noord-Ierland kunt u vanuit IJmuiden naar Newcastle varen om vervolgens door Groot-Brittannië naar de veerhavens van Stranraer, Cairnryan of Troon te rijden. Hier zijn de veerboten naar Belfast en Larne.

De veerboten naar Ierland.