Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Rotterdam: hotels en attracties
   
Een weekend in Rotterdam: hotels, restaurants, winkels en cafés

Rotterdam biedt veel mogelijkheden voor een weekendje shoppen en uitgaan. Op zondag zijn de winkels in het centrum open.

Rotterdam heeft veel cafés, clubs, restaurants en discotheken en er zijn een groot aantal bijzondere hotels.

     
Eropuit > Nederland > Rotterdam
De Waterbus in Rotterdam Goedkope vluchten vanaf Rotterdam Airport Het Scheepvaartkwartier
Uitgaan, shoppen en overnachten in Rotterdam.
 
 
kaart met  badplaatsen Holland
 
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

Reserveringen

 
 
kaart met  badplaatsen Holland
 
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
De hotels in Rotterdam

Een bekend hotel in Rotterdam is Hotel New York. Dit luxe hotel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn. Vanuit dit bijzondere hotel heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam, de haven en de rivier.

Een ander mooi gelegen hotel is het Suitehotel Pincoffs. Dit hotel ligt op de Kop van Zuid en biedt uitzicht op de Erasmusbrug.

Ook driesterrenhotel H2otel is een bijzonder hotel. Het hotel drijft namelijk op de Wijnhaven. Het hotel beschikt over zogenaamde picknickboten zodat u op het water kunt ontbijten, lunchen of gewoon een kopje koffie kunt drinken.

De hotels en hostels van Rotterdam

Rotterdam
Foto: Het beroemde Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn aan de rivier.

Shoppen in Rotterdam

In het centrum van Rotterdam kunt u ieder weekend op zaterdag en zondag gaan winkelen. Die tijd zult u wel nodig hebben want Rotterdam is een winkelstad bij uitstek.

Modewinkels vindt u op en rond de Lijnbaan, op de Coolsingel, het Beursplein, Van Oldenbarneveltstraat, Karel Doormanstraat, Kruisplein, Plaza, Kruiskade, Nieuwemarkt, het chique Hillegersberg en natuurlijk op de promenade onder de Coolsingel, de Beurstraverse.

Kleine speciaalzaken en bijzondere winkels vindt u in de Van Oldebarneveltstraat, op de Westersingel en in de Oude en Nieuwe Binnenweg.

Tip: In oktober 2014 is in Rotterdam De Markthal geopend. Hier in dit bijzondere gebouw kunt u lekkere hapjes proeven en kopen bij meer dan 90 kraampjes, 15 winkels en 8 restaurants.

De Markthal is zeven dagen per week geopend. Adres: Ds. Jan Scharpstraat 298, Rotterdam. Er is hier een parkeergarage. De Markthal ligt naast Station Blaak. Vlakbij de 'Koopgoot', de Hoogstraat en buitenmarkt op de Binnenrotte.

Shoppen in Rotterdam
Foto: De 'Koopgoot'.

In het immense Winkelcentrum Alexandrium vindt u de megastores. Alexandrium bestaat uit drie winkelcentra. In Alexandrium 1 Shopping Center vindt u meer dan 130 speciaalzaken en grote winkels. Alexandrium II Megastores bestaat uit 16 (!) megastores. Het derde gedeelte van Alexandrium heeft de naam Woonmall Alexandrium en bestaat uit 60 winkels op het gebied van wooninrichting.

Alexandrium ligt bij metrostation en NS station Alexander.

De bezienswaardigheden en attracties

Rotterdam is een stad met veel mooie plekjes en waar altijd veel te doen is. Ga bijvoorbeeld eens naar het Scheepvaartskwartier, bezoek een museum in het Museumpark en ga eten in één van de vele restaurants en cafés in het centrum.

Met de snelle Waterbus vaart u met uw fiets naar de molens in de polder bij Kinderdijk of naar het natuurgebied de Biesbosch bij Dordrecht.

Zo ziet Rotterdam eruit.
Rotterdam
Rotterdam
Westelijk Handelsterrein Rotterdam
Foto: In het Westelijk Handels Terrein vindt u restaurants, bars en overdekte terrasjes waar het ook in de winter goed toeven is.

Uitgaan in Rotterdam

Rotterdam heeft een naam op het gebied van uitgaan. Uitgaan in Rotterdam kunt u onder meer rond de Witte de Withstraat, aan de Nieuwe Binnenweg en rond het Stadhuisplein. Roterdam heeft een aantal megabioscopen en een Holland Casino in het centrum bij het Centraal Station.

In Rotterdam Ahoy bij metrostation Zuidplein worden regelmatig grote (pop)concerten gehouden. Één van de hallen kan worden gebruikt als theater, het Ahoy Theater.

In het Nieuwe Luxor Theater bij de Erasmusbrug zijn voorstellingen op het gebied van musical, show & variété, cabaret, theater, concerten, opera en dans te zien.

Voor cafés en restaurants gaat u in Rotterdam naar het centrum, naar het Westelijk Handelsterrein of historisch Delfshaven. In Rotterdam kunt u het bekende restaurant Parkheuvel vinden. Het is een bekroond restaurant dus ideaal voor een culinair weekend in Rotterdam. Restaurant Parkheuvel: Heuvellaan 21. 3016GL Rotterdam. Reservering: 010 4360530.

Rotterdam
Foto: Tussen de Erasmusbrug en de oude Veerhaven vindt u de opstapplaats van de Waterbus: een snelle veerboot naar Dordrecht.

Tijdens de vaartocht passeert u o.a. de beroemde molens van Kinderdijk.

U mag op de waterbus een fiets meenemen op de boot voor een fietstocht rond Kinderdijk of in de Biesbosch bij Dordrecht.

Leuke dingen doen in Rotterdam

Overzicht van hotels in Rotterdam Evenementen in Rotterdam
Hostels en jeugdherbergen in Rotterdam Andere stedentrips
Varen met de Waterbus op de Maas Het Museumpark in Rotterdam
Diergaarde Blijdorp in Rotterdam De evenementen in Rotterdam Ahoy
De Oude Veerhaven  
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media