Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Dordrecht.

In de oude binnentrad van Dordrecht zijn veel bezienswaardigheden. Het centrum van Rotterdam is met de snelle veerboot of met de trein snel te bereiken.

In de binnenstad zijn leuke restaurants, prachtige uitzichten en leuke hotels. Kortom, Dordrecht is een bezoek meer dan waard.

De hotels en appartementen in Dordrecht.

De binnenstad van Dordrecht.

Dordrecht

De terrasjes op de Tolbrug op een zonnige dag.

Dordrecht en het water.

Dordrecht kreeg in 1220 al stadsrechten en is daarmee de oudste stad van Holland. Het was ooit één van de rijkste steden van Holland en dat is nog steeds te zien.

Water speelt een belangrijke rol in Dordrecht. Het centrum wordt doorsneden door water en de historische haven is nu een grote jachthaven.

Het mooiste plekje van Dordrecht vinden wij Het Groothoofd. Hier komen de rivieren Oude Maas, Noord en Merwede samen en dat biedt een prachtig uitzicht over het water. Vanaf het terras van café Groothoofd heeft u een mooi uitzicht over het drukst bevaren kruispunt van Europa.

Overnachten in Dordrecht.

Overnachten

Leuke hotels in Dordrecht.

  1. Het meest bijzondere hotel van Dordrecht is misschien wel het viersterrenhotel Villa Augustus. Dit mooie designhotel is gevestigd in een watertoren met een mooie tuin aan het water. Het is een romantisch hotel met sfeer en stijl. Het is een mooie locatie voor een romantisch weekendje weg.
  2. Bij het viersterrenhotel Bellevue Groothoofd Hotel stromen drie rivieren langs het terras van het hotel. Op de kade voor het hotel kijkt u uit over het water terwijl u in het centrum van Dordrecht staat.
  3. Het Innercity Hotel ligt vlakbij het centraal station van Dordrecht en parkeren is hier gratis. Het hotel is dus gemakkelijk te bereiken. Vanuit het hotel loopt u in ongeveer 10 minuten naar het centrum.
Overnachten

De jachthaven van Dordrecht ligt in het centrum.

Dordrecht

Een hotel aan de snelweg bij Dordrecht

Als u onderweg bent en een hotel aan de snelweg zoekt is het Postillion Hotel Dordrecht aan de E16 tussen Breda en Rotterdam een goede keuze.

Met de auto bent u vanuit dit hotel snel in het centrum van Dordrecht (in 10 min.), Rotterdam (in 25 min.) of Breda (in 20 min.). Het hotel is dan ook populair voor een zakelijke overnachting.

De waterbus naar Rotterdam.

Met de Waterbus vaart u van het centrum van Dordrecht in ongeveer 45 minuten naar het centrum van Rotterdam. U kunt onderweg uitstappen voor bijvoorbeeld een bezoekje aan de molens van de beroemde Kinderdijk. Uw fiets mag gratis mee aan boord.

U heeft gedurende de boottocht een prachtig uitzicht over het water en u vaart rechtstreeks en zonder files naar het centrum van Rotterdam.

De veerboot van Dordrecht naar Rotterdam.

De waterbus naar Rotterdam.

Waterbus Dordrecht

De snelle veerboot naar Rotterdam vaart o.a. langs de molens van Kinderdijk.

De winkelstraten van Dordrecht.

De belangrijkste winkelstraat van Dordrecht is de Voorstraat. Ooit was de Voorstraat een dijk maar nu vindt u er winkels, restaurants en heel veel historische gevels en mooie doorkijkjes op de haven.

Bij de Tolbrug aan de Voorstraat zijn de populaire terrasjes op het Scheffersplein. Het plein ligt boven één van de grachten en vooral op een zonnige dag in het weekend is het op de terrasjes gezellig druk.

Vlakbij het Scheffersplein en de Voorstraat ligt een andere belangrijke winkelstraat van Dordrecht, het Statenplein. Hier staan de grote warenhuizen, kledingzaken en een overdekt winkelcentrum. Op vrijdag en zaterdag is er bij de Sarisgang en op het Statenplein een markt.

Op zondag zijn de meeste winkels in Dordrecht in de middag gewoon open.

De antiekwinkels van Dordrecht.

Kunst en antiek zijn een specialiteit van Dordrecht. In het centrum van Dordrecht zijn meer dan 60 curiosa- en antiekwinkels. Een grote concentratie van antiekwinkels vindt u in de straten Voorstraat Noord, de Groenmarkt, de Spuiweg, de Grotekerksbuurt en in het Vleeshouwersstraatje.

Ook in de Wijnstraat, de Steegoversloot, Groenmarkt en de Vleeshouwersstraat zijn veel winkels met design, kunst, antiek en curiosa.

Uitgaan en uit eten in Dordrecht.

n de buurt van het Scheffersplein en Statenplein, in de Nieuwstraat en op de Groenmarkt vindt u veel restaurants, terrasjes en cafés.

Als u uitzicht over het water wilt hebben als u uit eten gaat kunt u op een mooi terrasje of in een restaurant in de buurt van de Grote Kerk en het Groothoofd gaan zitten.

Op de eerste zondag van de maanden mei, juni, augustus, september en oktober is er een kunst- en antiekmarkt op het Nieuwkerksplein.

Het natuurgebied de Biesbosch.

Biesbosch

De Biesbosch ligt vlakbij Dordrecht.

Nationaal Park de Biesbosch.

In Dordrecht ligt één van de drie bezoekerscentra van de Biesbosch. Vanuit het bezoekerscentrum kunt u gaan wandelen door de wilgenvloedbossen. U moet wel laarzen meenemen.
U kunt in het bezoekerscentrum kano's en roeiboten huren om daarmee door de Biesbosch te varen. U kunt uiteraard ook een fiets huren. Ook zijn er vanuit het bezoekerscentrum rondvaarten met fluisterboten.

Tussen 1 april en eind oktober vaart ieder half uur een voetveer van het bezoekerscentrum naar een wandelpad door de wilgenvloedbossen.

Adres: Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht.

Wandelen, fietsen en varen in de Biesbosch.