Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Breda.

Breda heeft een prachtige historische binnenstad met veel gezellige pleinen en monumenten. Hier kunt u nog echt bourgondisch genieten op een terrasje van één van de vele restaurants.

Vanaf de Grote Markt kunt u alle winkelstraten in het centrum lopend bereiken. Het is echt een stad voor een heerlijk weekendje weg in Noord-Brabant.

De gezellige binnenstad.

Breda Brabant

De Grote Markt is het centrum van Breda.

Shoppen in Breda.

De belangrijkste winkelstraten in het centrum van Breda liggen op loopafstand van elkaar. De Grote Markt is een goede plaats om te beginnen met een dagje shoppen. Bekende winkelstraten in Breda zijn de De Barones, de Ginnekenstraat, De Heksenwaag, de Karrestraat en de Eindstraat.

Vlakbij de Grote Markt vindt u de luxueuze winkelpassage de Barones en het winkelgebied ’t Sas vlakbij elkaar. In winkelpassage de Barones zijn meer dan vijftig winkels. In het luxe winkelgebied 'Sas vindt u veel lifestyle winkels. U kunt er ook een terrasje pakken.

Zoek een overnachting in Breda.

Overnachten

Uitgaan in Breda.

De binnenstad van Breda heeft nog een Bourgondische sfeer en u kunt hier op een terrasje of vanuit een restaurant genieten van de prachtige historische gebouwen en de gezellige drukte om u heen.

Als u een terrasje, café of restaurant in een historische sfeer zoekt moet u eens bij de Grote Kerk en de Grote Markt gaan kijken.

Als u wilt stappen is het plein De Havermarkt achter de Grote Kerk een goede plaats om te beginnen. Hier vindt u veel cafés en terrasjes. In zijstraten van de Havermarkt zoals de Nieuwmarktstraat en de Visserstraat vindt u nog meer cafés en restaurants.

Breda Brabant
Breda winkelen

De luxueuze winkelpassage de Barones

Havermarkt Breda

Rond de Havermarkt zijn veel cafés.

Bootverhuur Breda

Bij het Spanjaardsgat kunt u in het weekend een boot huren.

Poppodium Mezz

In het centrum van Breda ligt Poppodium Mezz. Ieder jaar vinden hier zo'n 250 optredens plaats in ieder genre in de popmuziek. Mezz heeft een zaal met ruimte voor 650 toeschouwers. Er is ook een kleiner podium. Bij Poppodium Mezz hoort ook het Mezz Café.

Poppodium Mezz ligt in het centrum van Breda, vlakbij het Chassé theater in Breda Centrum.
Adres Poppodium Mezz: Keizerstraat 101, 4811 HL Breda.

Poppodium Mezz

Poppodium Mezz

Overnachten in Breda.

In het centrum van Breda vindt u een paar leuke hotels en B&B's. U kunt ook iets buiten het centrum een hotel zoeken als u gemakkelijk wilt parkeren.

Tip: Als u goedkoop op een bijzondere plek wilt overnachten kunt u een kamer boeken in het voormalige klooster herberg Het Klooster.

Overnachten in Breda

Breda winkelen

De winkelstraat Karrestraat

Grote Kerk Breda

De Grote Kerk.

Bootverhuur Breda

Paviljoen T-Huis in Park Valkenberg.

De Grote Kerk.

Grote Kerk

Leuke dingen doen in Breda.

 1. Huur in het weekend een kajak of motorboot en vaar ermee over de singels. De opstapplaats in het centrum is bij het Spanjaardsgat.
  Bootverhuur tussen april en oktober op zaterdag en zondag.
 2. Het Begijnhofmuseum is gevestigd in huisje 29 op het hof. Adres: Begijnhof, Catharinastraat 29.
 3. Huur een fiets en rijd naar het Mastbos en naar het landgoed Bouvigne.
  Adres: Kasteel Bouvigne, Bouvignelaan 5, Breda.
 4. De megabioscoop in vrijetijdsgebied Breepark aan de rand van Breda is een laserprojectie-bioscoop. De grote schermen bieden een haarscherp beeld.
  Adres: Kinepolis Breda, Bavelseparklaan, Breda.
 5. Het paviljoen in Park Valkenberg.

Met de kinderen in Breda.

Als u met de kinderen een weekendje in Breda bent moet u eens naar Park Valkenberg in het centrum van Breda gaan. Dit was ooit de kasteeltuin van de Heren van Breda.

Tegenwoordig is er een gezellig paviljoen en kunnen uw kinderen er spelen. Er lopen in het park losgelaten tamme konijntjes en kippen rond.

Op zonnige dagen kunt u in het park zonnebaden en picknicken.

Picknicken in Breda.

Park Valkenberg

Park Valkenberg.