Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen naar Tilburg.

Tilburg is wat betreft het aantal inwoners de zesde stad van Nederland. Er wonen veel studenten en dat ziet u terug in de ruime keuze aan winkels en in het aantal cafés en terrasjes.

Tilburg ligt vlakbij attracties als de Efteling, de Beekse Bergen en de Drunense Duinen. Jaarlijkse evenementen als de Tilburgse Kermis, Festival Mundial en Tilburg Ten Miles trekken veel bezoekers.

Uitgaan in de binnenstad.

overnachten

Tilburg is een echte studentenstad.

Overnachten in Tilburg.

Tilburg is een stad met veel evenementen en de Efteling en de Beekse Bergen zijn vanuit Tilburg gemakkelijk bereikbaar.

In het centrum van het Tilburg liggen een aantal redelijke hotels. Aanraders zijn het Mercure Hotel Tilburg, het City Hotel Tilburg en Herberg het Wapen van Tilburg.

Het beste hotel van Tilburg is misschien wel Auberge Du Bonheur aan de rand van Tilburg. Achter hotel is een mooi bos waar u kunt wandelen en fietsen.

De hotels en appartementen in Tilburg.

Overnachten in Tilburg.

Overnachten

Uitgaan en shoppen in Tilburg.

De Heuvelstraat en het Pieter Vreedeplein met haar zijstraten zijn de belangrijkste winkelstraten van Tilburg. Op vrijdagochtend en zaterdag is er een markt op het Koningsplein.

De winkelstraat Heuvelstraat komt uit op het grote plein, de Heuvel. De Heuvel is een belangrijk uitgaanscentrum van Tilburg, de Korte Heuvel. De Korte Heuvel is een klein straatje met veel cafés. Aan het plein de Heuvel vindt u ook het City Hotel, veel restaurants, cafés en leuke terrasjes.

Andere plaatsen in Tilburg waar u kunt uitgaan zijn het Piusplein, het Stadhuisplein en de Oude Markt en het Pieter Vreedeplein.

winkelstraat Tilburg

Winkelen in de Heuvelstraat

attracties Tilburg

In Tilburg zijn veel restaurants en cafés.

Hotel Tilburg

Het station van Tilburg.

Efteling

De Efteling ligt maar 13 km van Tilburg.

De binnenstad van Tilburg.

Tilburg is meer een stad van grote evenementen en leuke uitgaansmogelijkheden dan een stad met een bijzondere binnenstad.

Een bijzonder gebouw is het voormalige paleis van Willem II in het centrum van Tilburg op het Stadhuisplein. Dit paleis was ooit de HBS waar Vincent van Gogh op school zat. Aan de achterkant van het paleis van Willem II vindt u een reconstructie van het toenmalige tekenlokaal.

overnachten

Het Paleis-Raadhuis op het Stadhuisplein.

Muziek en theater.

Er zijn in Tilburg relatief veel muziekcentra en theaters. Het grootste complex is Theaters Tilburg aan de Schouwburgring. In dit grote centrum vindt u een concertzaal, een schouwburg, een studio en de Filmfoyer. Ieder jaar zijn er zo'n 300 voorstellingen en er worden meer dan 600 films vertoond.

Behalve in Theaters Tilburg worden er ook voorstellingen en concerten gegeven in Poppodium 013 en het muziekpodium Paradox.

winkelstraat Tilburg

De Tilburgse Kermis.

De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van Nederland. Op de kermis staan meer dan 230 attracties in een lange lint door het centrum van Tilburg. Ook treden er artiesten op.
Enkele pleinen waar de kermis staat zijn o.a. het NS-Plein, Heuvel, Piusplein, Stadhuisplein en Willemsplein.

De Tilburgse Kermis is dan ook één van de grootste evenementen van Nederland. De kermis duurt 10 dagen en vindt plaats vanaf tien dagen voor de laatste zondag in juli. Op maandag is er Roze Maandag.

De grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland.

Ieder jaar wordt op de laatste zondag van augustus bij het Paleis-Raadhuis op het Willemsplein, het Stadhuisplein en het Koningsplein een boekenmarkt gehouden waar driehonderd kraampjes met nieuwe en tweedehandsboeken staan.

Dierenpark de Oliemeulen.

Dierenpark De Oliemeulen is een kleine dierentuin.
Adres: Reitse Hoevenstraat 30, 5042 EH Tilburg

Noord-Brabant

Tilburg Ten Miles

De Tilburg Ten Miles is een jaarlijks terugkerend atletiekevenement in september. Amateurs en professionele renners lopen 10 mijlen (mannen) of 10 km (vrouwen).

Enkele andere tips.