Weekendplanner Kaartjes

Een weekend naar Oisterwijk in Noord-Brabant.

Oisterwijk ligt in één van de mooiste bossen van Noord-Brabant. U kunt in Oisterwijk fietsen huren en langs de vele bosvennen fietsen. Onderweg kunt u uitrusten in één van de herbergen in het bos.

In Oisterwijk kunt u overnachten en er zijn een aantal gezellige restaurants.

De omgeving van Oisterwijk.

Noord-Brabant

Een paar dagen in Oisterwijk.

Oisterwijk is een mooie plaats in de bossen van Noord-Brabant. Door haar mooie ligging trekt Oisterwijk toeristen. In het centrum van Oisterwijk vindt u dan ook een aantal goede restaurants en gezellige cafés. In de lente en de zomer is het op de terrasjes in het weekend altijd gezellig druk.

Er zijn een aantal luxe hotels in Oisterwijk. Zo is er het historische viersterrenhotel Mansion Hotel Bos & Ven en iets buiten Oisterwijk ligt hotel Landgoed de Rosep.

Het centrale plein de Lind.

In het centrum van Oisterwijk staat een prachtige oude linde. In 1388 werd al melding gemaakt van een linde in het centrum van Oisterwijk dat als door een wonder door een brand gespaard was. De linde die nu in het centrum van Oisterwijk staat is een loot van de oude boom.

Het plein heeft nog steeds de naam De Lind. Aan de Lind vindt u veel restaurants en terrasjes. Er staat ook een hotel aan het plein.

Op de Lind in het centrum van Oisterwijk vindt u ook het raadhuis uit 1899 met de opvallende toren. Het raadhuis is een populaire locatie voor trouwerijen.

attracties

Deze Linde is een loot van de linde uit 1388.

Vervoer naar Oisterwijk

Oisterwijk is met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Het dorp heeft een eigen treinstation. Er rijden treinen naar Breda en Eindhoven.

Vanuit Oisterwijk kunt u met de bus naar Den Bosch of Tilburg reizen.

U kunt o.a. parkeren op het parkeerterrein bij het station aan de Spoorlaan. In het centrum van Oisterwijk kunt u betaald parkeren.

Lind Oisterwijk

Het raadhuis van Oisterwijk, op De Lind.

De bossen bij Oisterwijk.

Oisterwijk ligt aan de rand van de bossen. De Oisterwijkse Bossen en Vennen zijn dan ook lopend of fietsend te bereiken.

Een groot deel van het natuurgebied is afgesloten voor auto's. U kunt echter wel bij het bezoekerscentrum parkeren en vandaar gaan wandelen.

De Oisterwijkse Bossen en Vennen.

bossen Oisterwijk

Fietsverhuur in Oisterwijk.

Aan de rand van de Oisterwijkse Bossen en Vennen ligt het recreatiebedrijf Piet Plezier. Hier kunt u fietsen, tandems en trapkarren huren.

Piet Plezier is gevestigd in het Vakantiepark Streekpark Klein Oisterwijk. Het is een mooie plek voor fietstochten, puzzelritten en fotozoektochten in de bossen.

Op het vakantiepark kunt u overigens een chalet, caravan of villa huren.

Adres: Oirschotsebaan 6, Streekpark Klein Oisterwijk, Oisterwijk

Vissen bij Oisterwijk.

Ga eens naar Herberg De Schutskuil bij Oirschot. De afstand van Oisterwijk naar de herberg is maar 10 km. Hier, in de bossen niet ver van Boxtel, is een forellenvijver waar u kunt vissen. Ze verkopen er ook lekkere vers gerookte forellen.

Bij Herberg de Schutskuil kunt u ook een blokhut huren voor een visweekend. In de bossen kunt u ook wandelen en fietsen.

De forellenvijver van Herberg de Schutskuil.

Overnachten