Weekendplanner Kaartjes

Een weekend naar Hoek van Holland.

Hoek van Holland is een kleine plaats in Zuid-Holland, niet ver van Rotterdam. Toeristen komen naar Hoek van Holland voor de veerboot naar Engeland en het strand.

In het dorp zijn enkele hotels en pensions waar u kunt overnachten. Buiten Hoek van Holland vindt u een aantal vakantieparken.

1. Het strand van Hoek van Holland.

Ongeveer twee kilometer van Hoek van Holland ligt een breed strand. Hier kunt u zowel zonnebaden, zwemmen als surfen. Bij het strand zijn veel strandpaviljoens en restaurants die het hele jaar open zijn.

In de winter kunt u dus na het uitwaaien bij zee een kop warme chocolademelk drinken op een verwarmd terras.

Overnachten bij Hoek van Holland.

Overnachten

2. De bunkers van Hoek van Holland.

Tijdens de tweede wereldoorlog bouwden de Duitsers veel bunkers aan de kust bij Hoek van Holland. Deze bunkers maakten deel uit van de Atlantikwall. Veel bunkers bij Hoek van Holland zijn nog steeds te bezichtigen.

Het Atlantikwall Museum is gevestigd in een Duitse bunker. Het museum is op veel zondagen en een enkele zaterdag open van 12:30 en 17:00 uur.

3. De Fast Ferry van Hoek van Holland.

De Fast Ferry vaart tussen Hoek van Holland, de Maasvlakte, Pistoolhaven en de Landtong. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de Nieuwe Waterweg. In de winter vaart de veerboot tot maart alleen tijdens de spits.

Uitwaaien Hoek van Holland

Uitwaaien op het strand van Hoek van Holland.

Hoek van Holland

Hoek van Holland gezien vanuit de veerboot.

4. De veerboot van Hoek van Holland.

De terminal van de veerboot van Hoek van Holland naar Harwich ligt bij het dorp.

Twee keer per dag vertrekt er vanuit Hoek van Holland een veerboot van de Stena Line naar Harwich in Engeland. Op de veerboot kunt u zowel als voetpassagier of met de auto reizen.

De veerboot Hoek van Holland-Harwich.

5. De restaurants van Hoek van Holland.

Op het strand van Hoek van Holland zijn enkele restaurants met terras die het hele jaar geopend zijn. Hier kunt u uitstekend eten met uitzicht op de zee en de passerende grote zeeschepen.

In het centrum van Hoek van Holland zijn ook enkele restaurants te vinden.

attracties
Hotel Hoek van Holland

Het uiterste punt van Hoek van Holland.

Atlantic Wall Museum

In deze bunker is het Atlantikwall Museum gevestigd.

6. Fietsen en wandelen rond Hoek van Holland.

Hoek van Holland ligt aan de Nieuwe Waterweg en twee kilometer van het strand en de duinen. In de duinen lopen veel wandelpaden en fietspaden. U kunt via de duinpaden tot in Scheveningen komen.

In Hoek van Holland kunt u fietsen en E-bikes huren bij bij twee fietsenwinkels in de Prins Hendrikstraat in het centrum van Hoek Van Holland.
Bij het strand kunt u fietsen en E-bikes huren bij Op de Fiets BV
Adres: Wierstraat 71, Hoek van Holland, Tel. 06-83303664. Ook op zondag.

Overnachten in Hoek van Holland.

In het centrum van Hoek van Holland vindt u een paar kleine hotels. Vanuit deze hotels is het maar een paar minuten lopen naar de veerboot terminal.

Als u bij de duinen en het strand wilt overnachten kunt u een strandhuis bij Landal Beach Villa's huren. Ook kunt u voor twee dagen of langer een bungalow huren op Vakantiepark Vlugtenburg.

De hotels en vakantieparken in Hoek van Holland.

Fietsen Hoek van Holland

Vervoer naar Hoek van Holland.

Het dorp ligt vlakbij de terminal van de veerboot. Met metro B kunt u vanuit het centrum van Rotterdam naar Hoek van Holland Haven rijden. Er rijden meerdere treinen per uur. De metro rijdt o.a. via Schiedam Centrum, Blaak, Beurs en Alexander.

Vanuit Hoek van Holland kunt u verder reizen naar het strand met bus 611. Het metrostation Hoek van Holland Haven is ongeveer een kilometer van het strand. U kunt dus ook gaan lopen.