Weekendplanner Kaartjes

Met de veerboot van Calais naar Dover

Als u goedkoop met de auto naar Engeland wilt is de veerboot van Calais naar Dover een goed alternatief voor de Kanaaltunnel. De overtocht duurt ongeveer anderhalf uur.

Hier vindt u informatie over de veerdiensten vanuit Calais naar Engeland en u kunt reserveren.

Vertrektijden Calais - Dover en reserveren.

Met de veerboot naar Engeland

Haven Calais

Tips voor een goedkopere overtocht

Als u goedkoop een ticket voor de overtocht wilt boeken dan kunt u het beste op tijd boeken. Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper de aanbiedingen kunnen zijn. Kijk altijd of omliggende dagen en vertrektijden niet goedkoper zijn als uw vertrekdatum niet zo vast staat.

P&O Ferries biedt regelmatig kaartjes met een flinke korting aan.

De veerboten naar Groot-Brittannië.

De autoboot van Calais naar Dover.

Tussen Calais en Dover onderhouden DFDS Seaways, P&O Ferries en Irish Ferries de veerdiensten. Als u met de bus van het station van Calais gekomen bent dan zet de bus u bij de terminal af.

Rederij P&O Ferries heeft maximaal 46 overtochten per dag en er zijn regelmatig aanbiedingen. Als u een flexibel ticket neemt kunt u altijd uw reisplannen veranderen. En mocht u te laat komen en de boot missen dan kunt u gewoon meevaren op de volgende boot.

Een overtocht duurt ongeveer anderhalf uur en aan boord is veel te doen. Met de auto de boot op en af rijden gaat heel ontspannen.

Met P&O Ferries, Irish Ferries en DFDS Seaways.

Veerboot P&O

Aan boord van de veerboot van P&O Ferries naar Dover.

Rederij DFDS Seaways.

Overdag vaart in de regel iedere twee uur een veerboot van DFDS Seaways van Calais naar Dover. De autoboten zijn snel en comfortabel.

Met DFDS Ferries naar Dover.

veerboot Engeland Calais

Rederij P&O Ferries.

Iedere dag varen zijn er 25 afvaarten vanuit Calais van P&O Ferries naar Engeland. De veerboten van P&O varen net zoals die van DFDS Seaways in 90 minuten naar Dover. U kunt bij P&O Ferries ook als voetpassagier meevaren.

Vertrektijden en reserveringen.

De haven van Calais.

Als u met de auto komt kunt u via de poortjes naar de boot rijden. U moet een half uur van te voren aanwezig zijn om in te checken. Er wordt gecontroleerd door de douane en als het druk is heeft u kans op vertraging.

Er varen veel boten naar Dover dus als u te laat bent en er is plaats dan is het met een flexibel ticket geen probleem om een boot later te vertrekken. Soms moet er iets bijbetaald worden. Iets ruimer op tijd zijn op drukke dagen is aan te raden maar in principe is er bijna altijd plaats op een boot.

Overnachten in Calais.

Adres van de terminals: P&O Ferries Ltd, Terminal Car Ferry, 62100 Calais.

Calais veerboot

Één van de restaurants op de Pride of Burgundy van P&O Ferries.

Veerboot

De overtocht tussen Calais en Dover duurt 90 minuten. Tijd om over het kanaal te kijken en na te denken.

Haven van Dover

De haven van Dover. Hier komen veerboten uit Calais en Duinkerken aan.

Haven Calais

De aankomst in de haven van Calais.

Dover

De haven van Dover gezien vanaf de White Cliffs of Dover.

De omgeving van Dover.

Vanuit Dover moet u nog ongeveer anderhalf uur met de auto of de trein reizen om in Londen te komen. Het beroemde middeleeuwse stadje Canterbury ligt ongeveer 45 minuten van Dover.

De mooie kust rond Dover en het kasteel van Dover zijn ook een bezoek waard.

De aankomst in Dover.

haven Calais