Weekendplanner Kaartjes

Met de auto op de snelwegen van Groot-Brittannië.

In Groot-Brittannië mag u op de snelwegen maximaal 112 km per uur rijden. Tanken doet u in de service stations langs de snelwegen.

Bij veel service stations kunt u onderweg ook goedkoop overnachten in motels en hotels van hotelketens als Etap, Travelodge, Premier Inn en Days Inn.

Autosnelweg in Kent.

metro

U rijdt vanaf de veerboot over de A2 en de M2 van Dover naar Londen door het fraaie landschap van Kent.

De snelwegen van Groot-Brittannië.

In Groot-Brittannië zijn de autowegen aangegeven met een A en de autosnelwegen met een M (Motorways).

Zo is de A1/M1 de langste autoweg van Groot Brittannië die loopt van Londen naar Edinburgh in Schotland. De drukke snelweg M4 loopt van Londen naar South-Wales (en passeert o.a. Heathrow Airport en Reading).

De maximum snelheid in Engeland is 112 km (70 miles) per uur. Op autowegen mag u maximaal 97 km (60 miles) per uur rijden.

Autorijden in Engeland, Wales en Schotland.

Overnachten onderweg.

Overnachten

Service stations aan de snelwegen van Groot-Brittannië.

Tankstations zijn in Groot-Brittannië niet altijd vanaf de snelweg te zien. Meestal verwijzen borden met de tekst Service Station of Services langs de snelweg naar een zogenaamde Motorway Service Station. Op de Motorway Service Stations vindt u meer winkels, restaurants en andere voorzieningen als u in Nederland of België gewend bent.

Er is op een service station meestal één of meerdere cafés en/of fastfood restaurants, een tankstation, één of meerdere winkels en vaak een hotel of een motel aanwezig. De Motorways Service Stations zijn iedere dag in de week 24 uur per dag geopend.

Bekende exploitanten van service stations in Engeland zijn Moto, Extra, Welcome Break en Road Chef.

kaartjes OV Londen

Een typisch Service Station.

De tolwegen in Engeland

In Groot Brittannië zijn slechts enkele tolwegen en tunnels. De meest bekende tolwegen liggen op de ringweg van Londen, de M25. Het gaat om de Dartford Tunnel en de Queen Elisabeth Tunnel. Alle tolwegen, tunnels en bruggen kosten maar een paar pond.

U moet soms online betalen als u een tolweg passeert. U moet daar zelf aan denken. U kunt een flinke boete krijgen als u niet op tijd online betaalt.

Als u het centrum van Londen binnengaat moet u ook online tol betalen, de zogenaamde Congestion Zone en eventueel de T-charge.

De Congestion Zone van Londen

De motels in GB

brasserie

Een hotel van de hotelketen Etap bij een Service Station aan de snelweg.

Overnachten langs de snelweg.

U mag in Engeland onderweg niet op een parkeerplaats langs de openbare weg in uw auto, caravan of camper overnachten. Langs de meeste snelwegen zijn motels en hotels te vinden.

Bij veel Motorway Service Stations staan hotels en motels van hotelketens als Travelodge, Premier Inn en Days Inn.

Rond de vliegvelden in Groot-Brittannië vindt u ook altijd een ruim aanbod van hotels aan de snelweg.

Overnachten in Groot Brittannië.

De veerboot en de Kanaaltunnel

veerboten Engeland

De veerboten naar GB.

Met de veerboot of de autotrein naar Engeland

Er zijn een groot aantal veerdiensten vanuit Nederland, België en Frankrijk naar Engeland. De meest bekende veerdienst is waarschijnlijk wel die van Calais naar Dover. Andere veerdiensten vertrekken o.a. vanuit IJmuiden, Hoek van Holland en Rotterdam.

U kunt ook met de autotrein door de Kanaaltunnel tussen Calais en Folkestone. De prijs voor een overtocht is ongeveer gelijk aan die van de veerboot van Calais naar Dover. Auto's met een LPG tank worden overigens niet op de autotrein door de Kanaaltunnel toegelaten.

Veerboten naar Engeland

stedentrips Engeland
Kent

Vakantie in Kent

In de buurt van Londen.

Dagtrips Londen

Dagtrips vanuit Londen