Weekendplanner Kaartjes

Het huren van een camper.

Reizen met een camper wordt steeds populairder, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Een camper biedt veel vrijheid en flexibiliteit en is goedkoper dan een vakantie in een hotel of vakantiehuis.

Als u nog niet zo vaak met een camper op gereden heeft kunt u misschien eerst een weekend een camper in Nederland, Duitsland of België huren. Neem niet direct een grote camper maar ervaar eerst hoe het is om met een kleinere camper te rijden en te kamperen.

U kunt natuurlijk een camper in Nederland of België huren en daarmee naar uw vakantiebestemming rijden. U kunt er echter ook voor kiezen om een camper op uw bestemming te huren en er naartoe te vliegen. Ter plekke kunt u dan te camper ophalen voor uw roadtrip.

Huur een camper in Europa.

Autoverhuur in Europa

Huur een camper via Camperdays.

Waar moet u op letten als u een camper huurt.

  1. Huur bij een keten van camperverhuurders. U kunt dan uw camper op een andere plaats inleveren dan waar u de camper heeft opgehaald.
  2. Type kampeerwagens: Er zijn verschillende soorten campers, zoals busjes, alkoofcampers en integraalcampers. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Tip: camperbusjes zijn ideaal als u nog weinig ervaring hebt in het besturen van een camper.
  3. Let op eventuele extra kosten zoals verzekeringen, kilometers, gas en schoonmaakkosten.
  4. Controleer of u een geldig rijbewijs hebt dat vereist is om een kampeerwagen te besturen. Dit kan afhankelijk zijn van het gewicht en het type camper dat je huurt.
  5. Controleer of de grootte van de camper geschikt is voor het aantal personen dat ermee reist en of hij past bij de omgeving waar u naartoe gaat.

Een alkoof camper.

camper

Een alkoof camper heeft op de cabine nog een slaapplek.

Enkele voordelen van het huren van een camper.

  1. Als u nog niet zo vaak met een camper gereden heeft kunt u misschien eerst een weekend of langer een camper huren. U kunt dan ervaren of een campervakantie iets voor u is.
  2. Met het huren van een camper bent u vrij om te gaan en staan waar u wilt. Zo kunt u met het vliegtuig naar leuk land reizen en ter plekke een camper huren voor een rondreis.
  3. Als maar een paar maanden per jaar een camper wilt gebruiken is huren goedkoper want dan hoeft u de camper niet een heel jaar te verzekeren, er belasting over te betalen, te onderhouden en te zorgen voor opslag.
  4. U bent niet gebonden aan dezelfde camper voor elke vakantie. U kunt verschillende campers uitproberen om te zien welke het beste bij u past.

Eropuit in een kampeerbusje.

De kleinste campers die u kunt huren zijn de camperbusjes. Deze busjes zijn wendbaarder dan de grotere campers. Ideaal dus voor rijden op smalle wegen en in stadscentra. Ook kunt u ermee afgelegen en minder toegankelijke plekken verkennen.

De busjes zijn handig voor kortere reizen over B-wegen. Als u veel bagage wilt meenemen of met een groot gezin reist is een kampeerbus minder geschikt.

Een camper op de camping.

camper op camping

Bron: Gernot Reipen via Pixabay

De voordelen van een alkoof camper.

Een alkoof camper is een groter type camper met een ruimte boven de cabine. U kunt dat gebruiken als een afgescheiden slaapruimte en als opbergplaats van bagage. Omdat de ruimte boven de cabine afgescheiden is van de rest van de camper heb je hier meer privacy.

Een alkoof camper heeft dor de ruimte boven de cabine een hoger zwaartepunt en is vaak wat minder stabiel op de weg. Ook is het brandstofgebruik wat hoger.

camper overnachting

Bron foto: Siggy Nowak via Pixabay

Wat is een integraal camper?

Integraal campers zijn campers waarbij de cabine en de woonruimte geïntegreerd zijn in één voertuig. Het gehele voertuig is speciaal gebouwd voor het leven op de weg. Deze campers zijn meestal luxueuzer en bieden meer ruimte dan andere campers.

Wat is een half-integraal camper?

Half-integraal campers hebben een geïntegreerde woonruimte, maar de cabine daarvan afgescheiden. Je hebt dus minder ruimte in het woongedeelte. Deze campers zijn groter dan een camperbus maar kleiner dan een integraal camper of een alkoof camper.

Camperverhuurder Roadsurfer.

Deze camperverhuurder verhuurt campers vanaf drie dagen. Ideaal dus voor een roadtrip van een lang weekend. Roadsurfer verhuurt in Nederland vanuit Rotterdam en Amsterdam.

Roadsurfer heeft vestigingen in o.a. Duitsland, Frankrijk, Scandinavië, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje.

Tip: Huur in Nederland en lever de camper ergens anders in Europa weer in. Dit is ideaal voor een roadtrip.

Een kampeerbus is gemakkelijk parkeren.

camper op camping

Bron foto: Melanie Erhard via Pixabay

Een camper huren via Paulcamper.

PaulCamper is een online platform voor het verhuren en huren van campers en caravans. Het doel van PaulCamper is om particuliere camper- en caravanbezitters in contact te brengen met mensen die op zoek zijn naar een voertuig om mee op vakantie te gaan.

PaulCamper zorgt voor een veilige en betrouwbare transactie door middel van een verzekeringspakket en een betalingssysteem. Zo kunt u veilig een camper huren of verhuren.