Weekendplanner Kaartjes

Een vakantie op Cyprus

Cyprus staat bekend om haar prachtige kust. Er zijn stranden met witte rotsen en er zijn kiezelstranden zoals bij Akamas en Karpasa.

In Nicosia, oftewel Lefkos, kunt u goed shoppen. Er zijn trendy boetiekjes en leuke winkels. De stad is nog wel verdeeld in een Turks en Grieks gedeelte.

Een kaart van Cyrpus

Cyprus

Leuke plaatsen op Cyprus

Vervoer vanaf het vliegveld

De vliegvelden van Cyprus zijn Larnaca Airport en Paphos International Airport. De meeste toeristen zullen op Larnaca International Airport landen.

Er gaan bussen naar o.a. Nicosia en Larnaca. Meestal zul je echter een taxi, minibus of huurauto nemen om naar je hotel te gaan.

Zoek een overnachting op Cyprus.

Overnachten

De hoofdstad Nicosia.

Nicosia is de hoofdstad van zowel Cyprus en Turks Cyprus. Een bekende winkelstraat in Nicosia is Ledra Street. Jarenlang stond is deze winkelstraat een muur dat Turks Cyprus scheidde van de rest van Cyprus.

Tegenwoordig is hier in Ledra Street een doorgang naar Turks Cyprus.

De hotels en appartementen in Nicosia.

tickets voor attracties en vervoer op Cyprus.

Temperatuur in de winter op Cyprus.

nov. dec. jan. feb. mrt
Max. 21°C. 16°C. 14°C. 15°C. 17°C.

De badplaats Limassol.

Limassol is in grootte de tweede stad van Cyprus. De stad ligt aan de zuidkust van het eiland aan een baai. Limassol heeft een heerlijk klimaat en mooie stranden. In de zomer, die zo'n 8 maanden duurt, is het ongeveer 25 C. In de winter is dit deel van Cyprus het warmste gebied van Europa. Zelfs in december en januari is het zelden kouder dan 18 C.

Limassol trekt jaarlijks miljoenen toeristen die op de mooie kust, de stranden en de historische bezienswaardigheden afkomen.

De hotels en appartementen in Limassol.

kanoverhuur

Kanoverhuur en boottochten op Cyprus.

De badplaats Larnaca.

Larnaca is in grootte de derde stad van Grieks-Cyprus. De stad ligt vlakbij het internationale vliegveld van Cyprus. Larnaca ligt aan een baai. In het plaatsje zijn veel appartementen en hotels met zwembaden te vinden.

Ieder jaar trekt Larnaca miljoenen toeristen. Larnaca heeft een mooie promenade en goede stranden.

De hotels en appartementen in Larnaca.

tickets voor attracties, scooterverhuur en dagtrips op Cyprus.

De stranden van badplaats Agia Napa.

De badplaats Agia Napa ligt aan de zuidoost kust van Cyprus. De kust bij Agia Napa staat bekend om haar zandstranden. Alle stranden in Agia Napa zijn bekroond met een blauwe vlag.

Aan Nissi Road vindt u verschillende goede hotels en appartementen. Één van de mooiste plekjes aan de kust van Cyprus, Cape Greco, ligt op tien minuten rijden van Agia Napa.

De hotels en appartementen in Agia Napa.

Enkele tips:.