Weekendplanner Kaartjes

Eilandhoppen bij Athene: De Saronische Eilanden.

Als u in Athene bent denkt u er misschien niet aan om te gaan eilandhoppen. Vlakbij de kust van Athene en Piraeus liggen echter de Saronische Eilanden.

Deze eilanden zijn in de zomer populair bij de inwoners van Athene als weekendbestemming.

De Saronische Eilanden.

Saronische eilanden

De eilanden Egina, Angistri, Hydra en Poros
liggen dichtbij Athene.

De Saronische Eilanden.

Ongeveer dertig kilometer van Athene en zijn havenplaats Piraeus liggen een aantal mooie eilanden, de Saronische Eilanden.

De heldere blauwe zee, de witte stranden en de pittoreske dorpen op de eilanden trekken in de zomer veel toeristen. En vanuit Piraeus vaart u met een veerboot in veertig minuten naar Aegina. Ook de eilanden Angistri, Hydra en Poros zijn vanuit Piraeus snel te bereiken.

Dus zelfs als u maar een paar dagen in Athene bent kunt u toch eilandhoppen op de Griekse eilanden.

haven Egina

De haven van Aegina (Egina).

Angristi

Het eiland Angistri

Overnachten op deze eilanden.

Overnachten

Het Griekse eiland Aegina.

Aegina (Egina) is een mooi en vanuit Piraeus gemakkelijk te bereiken eiland. Op het eiland zijn een aantal lage bergen en een mooie kust met stranden en vissersdorpjes. De hoofdplaats met de haven is Aegina-stad.

Vanuit Aegina kunt u naar eilanden als Angistri en Hydra varen. Ook kunt u met een veerboot verschillende badplaatsen in de Peloponessos bereiken.

Op het eiland kunt u wandelen, fietsen, witte stranden en er zijn veel restaurants. Bezienswaardigheden van het eiland zijn de tempel van Aphaia en de ruïnes van de middeleeuwse stad Palaiohora.

De hotels en appartementen op Egina.

Het Griekse Eiland Angistri.

De veerboot vanuit Piraeus legt eerst aan op het eiland Aegina en vaart dan in 15 minuten door naar Angistri (ook wel Agistri genoemd).

Angistry is vooral een rustig eiland. Buiten het toeristenseizoen is er op Angistri niet veel te doen en zijn veel restaurants en hotels gesloten.

Op het eiland kunt u naast zwemmen, wandelen en fietsen ook rijden in quads.

De hotels en appartementen op Angistri.

veerboot Pireus

De snelle veerboot vaart van Piraeus naar de eilanden Aegina en Angistri.

Het eiland Hydra.

Hydra is een klein rotsachtig eiland met veel 18de en 19de-eeuwse herenhuizen bij de haven. Hydra heeft een rotsachtige kust maar u kunt wel zwemmen bij de rotsen in Kaminia, Vlichos, Molos en Mandraki.

Het is een prachtig eiland dat sinds de zestiger jaren artistieke en kosmopolitische bezoekers trekt. De bekendste bewoners uit die tijd waren Leonard Cohen en Marianne Ihlen.

De hotels en appartementen op Hydra.

Saronische eilanden

Het eiland Poros.

Het eiland Poros bestaat eigenlijk uit twee samengevoegde eilanden. Het eiland is van oorsprong vulkanisch en heeft dus een bijzonder landschap.

Op het eiland vindt u het mooie Poros-stad met veel Venetiaanse gebouwen en veel pittoreske Griekse dorpjes.

Het eiland ligt zo dichtbij het vaste land van Griekenland dat u in een paar minuten in een bootje kunt overvaren.
Er gaat een veerboot naar Pireus.

De hotels en appartementen van Poros.