Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Griekse eilanden: de Cycladen
Overnachten op de Griekse eilanden: de Cycladen

De Cycladen is een eilandengroep in Griekenland, niet ver uit de kust van bij Athene. Populaire eilanden zijn Santorini, Paros, Naxos, Mykonos, Mylos en Ios.

De hotels, studio's en appartementen op de Cycladen zijn relatief goedkoop.

     
Eropuit > Griekenland > Cycladen
Een vakantie in Griekenland De haven van Piraeus Veerboten naar Griekse eilanden
Op reis in de Cycladen
 
 
Kaart van de Cycladen in Griekenland
 
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Kaart van de Cycladen in Griekenland
 
 
Piraeus en de Saronische eilanden
De haven Piraeus en de Saronische eilanden.
 
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
De Cycladen

Ongeveer vier a vijf uur varen van
Piraeus ligt de Griekse eilandengroep de Cycladen. De Cycladen bestaan uit ongeveer 220 eilanden waarvan de meeste kleine eilanden onbewoond zijn.

Alle hoofdsteden op de eilanden hebben een eigen naam maar op de Cycladen wordt de hoofdplaats op ieder eiland ook Chora genoemd. Zo zijn er Naxos Chora, Andros Chora en Ios Chora. Dit zijn ook de plaatsen waar veerboten aanleggen.

De grotere eilanden trekken het hele jaar door veel toeristen. Als in het hoogseizoen de veerboot bij de eilanden aanleggen wordt u vaak begroet door mensen die een kamer aanbieden. U kunt echter ook online een overnachting bij particulieren regelen.

Hieronder ziet u de meest populaire eilanden van de Cycladen met het nummer op de kaart:

De Centrale Cycladen
1.
Paros
2. Naxos
3. Amorgos
4. Antiparos
Noordelijke Cycladen
5. Andros
6. Tinos
7. Syros
8. Mykonos
Westelijke Cycladen
9. Kythnos
10. Milos
11. Serifos
12. Sifnos
Zuidelijke Cycladen
13. Folegandros
14. Ios
15. Santorini

Het eiland Paros (nr. 1)

Het eiland Paros ligt in het centrum van de Cycladen. Als u meerdere eilanden wilt bezoeken dan is Paros een goed beginpunt. Naast Paros ligt het kleine eiland Antiparos. Vanaf Paros vertrekt er ieder half uur een boot naar Antiparos.

De meeste toeristen overnachten op het eiland in hotels in de havenplaatsje Parikia en Náousa. U kunt er ook een kamer of appartement huren bij pariculieren.

Overnachten op het eiland Paros

Het eiland Naxos (nr. 2)

Het eiland Naxos is het grootste en meest groene eiland van de Cycladen. Het Griekse eiland is bergachtig en in de dalen wordt citrusvruchten, olijven en druiven verbouwd. Naxos heeft grote stranden en duinen. De hoofdstad is Naxos Chora.

Hotels, studio's en appartementen op Naxos

Het eiland Andros (nr. 5)

De hoofdplaats van het bergachtige en grote eiland Andros is Andros Chora. De veerhaven van het eiland ligt in de havenplaats Gavrio. Andros Chora is een levendige stad met een mooi strand. De veerboten naar Andros vertrekken vanuit de haven van Rafina (bij Athene).

Andros is minder toeristisch dan andere eilanden op de Cycladen. Het meest toeristisch is het gebied tussen Gavrio en Batsi.

Overnachten op Andros

Het eiland Tinos (nr. 6)

Op 15 augustus komen gelovigen naar Tinos voor een pelgrimage. De 800 meter tussen de veerboothaven naar de kerk wordt dan kruipend afgelegd. Door de drukte zijn er rond deze periode weinig hotels vrij.

Vanuit de havens van Tinos vertrekken veerboten naar Mykonos (35 min), Piraeus, Rafina, Andros en Syros.

Overnachten op Tinos

Uitgaan op het eiland Mykonos (nr. 8)

Mykonos is een toeristisch eiland kan dus een gevarieerd nachtleven bieden. Er zijn veel bars en nachtclubs op het eiland. ook de zandstranden trekken veel toeristen.

Twee km uit de kust van Mykonos ligt het eilandje Delos. Dit voormalige heiligdom is tegenwoordig in zijn geheel een nationaal museum.

Overnachten op Mykonos

Het vulkanische eiland Milos (nr. 10)

Milos is net zoals Santorini anders dan de andere eilanden van van Cycladen. De eilanden zijn vulkanisch van oorsprong. De Venus van Milo is op Milos gevonden.

Vanuit Pireaus vaart een veerboot naar de haven van Adamas op Milos. Vanuit Milos kunt u naar de eilanden Kreta, Sifnos, Kimolos en Folegandros varen.

Overnachten op Milos

Het eiland Ios (nr. 14)

Ios is geliefd bij jongeren en backpackers. Het eiland heeft een bergachtige kust, mooie zandstranden en goede voorzieningen voor toeristen.

Het eiland is per veerboot te bereiken via o.a. Pireaus (Athene), Paros, Naxos en het eiland Santorini. De hoofdstad van Ios is Ios Chora In de haven van Ios Chora komen ook de veerboten aan.

Het mooie vulkanische eiland Santorini (Thera) (nr. 15)

Het eiland Santorini wordt ook wel Thera genoemd. Het prachtige eiland is vulkanisch en dat ziet u aan het spectaculaire landschap. De kust van het eiland bestaat uit een lagune met hoge klippen. Tegenover de lagune ligt het eiland Therasia en wat onbewoonde eilanden.

Santorini heeft een lange en interessante geschiedenis en de opgravingen op het eiland zijn de moeite van het bekijken waard.Het eiland heeft zijn huidige vorm te danken aan een reusachtige vulkaanuitbarsting dat hier 3000 jaar plaatsvond.

Santorini is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Griekenland en het heeft dan ook een gevarieerd nachtleven. De badplaatsen op Santorini liggen vooral aan de oostkust waar u ook de typische lavazandstranden aantreft.

Uitgaan kunt u in de vele bars en nachtclubs in Fira. De hoofdplaats van Santorini is het mooie Fira. In Fira is ook de haven voor de veerboten.

Overnachten op Santorini

tickets Kaartjes voor de veerboten (met prijzen).

Overnachten op andere Griekse eilanden

Amorgos Syros Kythnos
Sifnos Folegandros Serifos
Informatie over Athene en Griekenland
Een stedentrip naar Athene Het eiland Paros
De haven van Piraeus Overnachten in Griekenland
Goedkope vliegreizen naar Athene Autoverhuur op de Cycladen
Eilandhoppen vlakbij Athene  
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media