Weekendplanner Kaartjes

Overnachten op de Griekse eilanden: de Cycladen.

De Cycladen is een eilandengroep in Griekenland, niet ver uit de kust van bij Athene. Populaire eilanden zijn Santorini, Paros, Naxos, Mykonos, Mylos en Ios.

De hotels, studio's en appartementen op de Cycladen zijn relatief goedkoop.

Overnachten Griekenland

De Cycladen.

Ongeveer vier a vijf uur varen van Piraeus ligt de Griekse eilandengroep de Cycladen. De Cycladen bestaan uit ongeveer 220 eilanden waarvan de meeste kleine eilanden onbewoond zijn.

Alle hoofdsteden op de eilanden hebben een eigen naam maar op de Cycladen wordt de hoofdplaats op ieder eiland ook Chora genoemd. Zo zijn er Naxos Chora, Andros Chora en Ios Chora. Dit zijn ook de plaatsen waar veerboten aanleggen.

Veerboten naar Griekse eilanden.
Met vertrektijden.

De kaart van de Cycladen.

Overnachten Cycladen

De eilanden van de Cycladen.

tickets voor attracties op de Griekse eilanden.

De nummers bij de eilanden verwijzen naar kaart.

 1. Paros
 2. Naxos
 3. Amorgos
 4. Antiparos
 5. Andros
 6. Tinos
 7. Syros
 8. Mykonos
 1. Kythnos
 2. Milos
 3. Serifos
 4. Sifnos
 5. Folegandros
 6. Ios
 7. Santorini

Overnachten op de Cycladen.

Overnachten

Het eiland Paros (nr. 1)

Het eiland Paros ligt in het centrum van de Cycladen. Als u meerdere eilanden wilt bezoeken dan is Paros een goed beginpunt. Naast Paros ligt het kleine eiland Antiparos. Vanaf het eiland Paros vertrekt er ieder half uur een boot naar Antiparos.

De meeste toeristen overnachten op het eiland in hotels in de havenplaatsje Parikia en Náousa. U kunt er ook een kamer of appartement huren bij particulieren.

Overnachten op het eiland Paros.

De eilanden rond Ios.

overnachten

Paros, Naxos, Amorgos en Santorini.

tickets voor een boottocht of rondleiding.

Het eiland Naxos (nr. 2).

Het eiland Naxos is het grootste en meest groene eiland van de Cycladen. Het Griekse eiland is bergachtig en in de dalen wordt citrusvruchten, olijven en druiven verbouwd. Naxos heeft grote stranden en duinen.

De hoofdstad is Naxos Chora.

Vanuit Naxos zijn veel andere eilanden met een veerboot te bereiken.

De hotels en appartementen op Naxos.

Het eiland Ios (nr. 14).

Ios is geliefd bij jongeren en backpackers. Het eiland heeft een bergachtige kust, mooie zandstranden en goede voorzieningen voor toeristen.

Het eiland is per veerboot te bereiken via o.a. Pireaus (Athene), Paros, Naxos en het eiland Santorini. De hoofdstad van Ios is Ios Chora In de haven van Ios Chora komen ook de veerboten aan.

De hotels en appartementen op Ios.

Het eiland Andros (nr. 5)

De hoofdplaats van het bergachtige en grote eiland Andros is Andros Chora. De veerhaven van het eiland ligt in de havenplaats Gavrio. Andros Chora is een levendige stad met een mooi strand. De veerboten naar Andros vertrekken vanuit de haven van Rafina (bij Athene).

Andros is minder toeristisch dan andere eilanden op de Cycladen. Het meest toeristisch is het gebied tussen Gavrio en Batsi.

De hotels en appartementen op Andros.

Het eiland Tinos (nr. 6).

Op 15 augustus komen gelovigen naar Tinos voor een pelgrimage. De 800 meter tussen de haven voor de veerboot en de kerk wordt dan kruipend afgelegd. Door de drukte zijn er rond deze periode weinig hotels vrij.

Vanuit de havens van Tinos vertrekken veerboten naar Mykonos (35 min), Piraeus, Rafina, Andros en Syros.

De hotels en appartementen op Tinos.

Paros

Het mooie vulkanische eiland Santorini (Thera) (nr. 15).

Het eiland Santorini heeft zijn huidige vorm te danken aan een reusachtige vulkaanuitbarsting dat hier 3000 jaar plaatsvond. De gevolgen van de vulkaanuitbarsting ziet u nog steeds aan het spectaculaire landschap.

De kust van het eiland bestaat uit een lagune met hoge klippen. De badplaatsen op Santorini liggen vooral aan de oostkust. Hier zijn ook de typische lavazandstranden.

Uitgaan kunt u in de vele bars en nachtclubs in de hoofdplaats van Santorini, Fira. In Fira is ook de haven voor de veerboten.

De hotels en appartementen op Santorini.

Uitgaan op het eiland Mykonos (nr. 8).

Mykonos is een toeristisch eiland met veel bars en nachtclubs. Ook de zandstranden trekken veel toeristen. Twee kilometers uit de kust van Mykonos ligt het eilandje Delos, een voormalig heiligdom.

De hotels en appartementen op Tinos.

tickets voor attracties op de Griekse eilanden.

Het vulkanische eiland Milos (nr. 10).

Milos is net zoals Santorini een vulkanisch eiland. De Venus van Milos is op Milos gevonden.

Vanuit de haven van Pireaus vaart een veerboot naar de haven van Adamas op Milos. Vanuit Milos kunt u naar de eilanden Kreta, Sifnos, Kimolos en Folegandros varen.

De hotels en appartementen op Milos.