Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen vakantie in Athene.

Athene is een heerlijke stad om te bezoeken. De vele historische attracties, het mooie uitzicht vanaf de heuvels en de vele terrasjes en restaurants maken dat u steeds weer terug wilt komen.

Populaire hotels in het centrum liggen bij het Monastiraki Plein, in de wijk Psiri, bij het Omonia Plein en aan het Syntagma Plein.

Turijn

Naast de Romeinse Agora in de wijk Monastiraki zijn veel restaurants.

Een vakantie in Athene.

Athene is één van de meest interessante steden van Europa. Als u op vakantie in Griekenland bent en aankomt op het vliegveld van Athene dan moet u zeker enkele dagen in Athene blijven.

U kunt het beste Athene in het voorjaar of in het najaar bezoeken. Het is er dan nog niet zo heet als in juli en augustus.

Athene bezoekt u voor de vele bezienswaardigheden en de goede restaurants. Leuke dagtrips vanuit Athene zijn o.a. enkele Griekse eilanden, Korinthe en Pireus.

hotel Athene

De lobby van vijfsterrenhotel Hotel Crowne Plaza in het centrum van Athene.

Overnachten in Athene.

Overnachten

De hotels en appartementen in Athene.

In het centrum van Athene zijn veel hotels en pensions. Als u een hotel bij het Monastiraki Plein of het Syntagma Plein neemt bent u in de buurt van het Akropolis en de wijk Plaka. U vindt hier zowel luxe vijfsterren hotels als de budgethotels. In de buurt van het Larissa Station zijn veel goedkope budget hotels.

Ook de hotels aan het Omonia Plein zijn erg populair. Bij het Omonia Plein kunt u goed shoppen en uitgaan en het plein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Als u van uitgaan houdt kunt u een hotel zoeken in de uitgaanswijk Psiri, vlakbij het beroemde Monastiraki Plein.

Leuke hotels en appartementen in Athene.

De bezienswaardigheden in Athene.

In Athene is zoveel te zien dat u er weken voor nodig zou hebben om alle attracties te bezoeken.

Een overzicht van de bezienswaardigheden van Athene.

Leuke dagtrips vanuit Athene.

omgeving Athene

De omgeving van Athene.

Romeinse Agora

De Romeinse en Griekse Agora's
De marktpleinen uit de oudheid.

Uitgaan en restaurants in Athene.

Athene is gewend aan mooi weer en overal kunt u buiten eten op één van de vele terrasjes. Bekend zijn de restaurants in het toeristische Plaka. Er zijn in Plaka enkele plaatsen waar u heerlijk kunt eten op een prachtige locatie.

Ook langs de Romeinse Agora bij Monastiraki zijn veel restaurants en u kunt hier bijna het hele jaar op een terrasje eten. Het uitzicht is hier prachtig en het eten uitstekend.

De wijk Psiri naast Monastiraki staat bekend om de vele restaurants die hier zijn. Het is de wijk waar u goed kunt uitgaan en tot diep in de nacht op een terrasje kunt zitten.

Als u luxer wilt uitgaan kunt u in Athene naar de wijk Kolonaki.