Weekendplanner Kaartjes

De ruïnes van het oude Korinthe.

Als u in Athene bent is het oude Korinthe, een goede bestemming voor een dagtrip. De ruïnes van het oude Korinthe liggen ongeveer 3 km van het moderne Korinthe. Als. u wilt kunt u in Korinthe of in de badplaats Loutraki overnachten.

U kunt echter vanuit Athene ook gemakkelijk in een dag heen en terug reizen.

De ruïnestad.

Korinthe

U kunt vrij door het klassieke Korinthe wandelen.

Het oude Korinthe.

Archaia Korinthos, het oude Korinthe, ligt ongeveer 3 km van het huidige Korinthe. Oud Korinthe was de stadstaat waar Athene vele oorlogen mee gevoerd heeft. Hier schreef apostel Paulus zijn bijdrage aan het Nieuwe Testament.

Romeinen. Byzantijnen, kruisvaarders, Venetianen en Turken hebben de stad bezet, verwoest en soms ontvolkt maar steeds de stad is steeds weer opgebouwd.

Ook verschillende aardbevingen hebben de stad verwoest. De aardbeving van 1858 was zo verwoestend dat de nieuwe stad Korinthe 3 km verderop gebouwd moest worden.

kaartjes Korinthe

Hier kunt u kaartjes kopen voor de ruïnes.

dorp Oud Korinthe

Er ligt een dorp naast de ruïnestad.
Hier zijn vakantiehuizen en kamers te huur.

>Klassiek Korinthe

U kunt vrij door het oude Korinthe dwalen.

Korinthe Peloponnesos
Overnachten

Ruïnes van winkels. Op de achtergrond is de berg Akrokorinthos.

Vervoer naar de ruïnes van Korinthe.

De huidige stad Korinthe ligt ongeveer 78 km van Athene en is nog steeds de toegangspoort naar de Peloponesos. De stad is met trein of bus gemakkelijk te bereiken. Er vertrekt ieder uur een trein van Larissa Station.

De trein stopt op een station buiten Korinthe. Hier moet u de bus naar het centrale plein van de stad nemen. Als u naar Oud Korinthe wilt kunt u een taxi of bus nemen. Taxi's zijn in Korinthe niet zo duur, vooral niet als u van te voren een bedrag afspreekt.

De stadsbussen en regionale bussen in Korinthe zijn comfortabel. U kunt dus ook met de bus naar het klassieke Korinthe reizen.

Tickets voor een bezoek aan Archaia Korinthos.

U kunt bij de ingang van Oud Korinthe een kaartje kopen. Dit kaartje is ook geldig voor het museum op het terrein van de oude stad.

Als u een ticket heeft kunt u vrij rondlopen tussen de ruïnes en de opgravingen.

tickets voor vervoer vanuit Athene.
Akrokorinthos

Beklim ook de berg Akrokorinthos bij Oud Korinthe.

De berg Akrokorinthos.

De berg Akrokorinthos is een 575 meter hoge tafelberg dat vroeger met verdedigingsmuren verbonden was met de oude stad en de haven. De oude vestingwerken zijn zelfs vanuit Oud Korinthe goed te zien.

Het is een flinke klim naar de ingang naar de poorten op de berg maar het uitzicht op de top is adembenemend en zeker de moeite waard.

kaartjes museum Korinthe

Het museum met archeologische vondsten.

Tempel van Aphrodite

Beklim te berg Akrokorinthos en bezoek de Tempel van Aphrodite.

>Klassiek Korinthe

U kunt vrij door het oude Korinthe dwalen.

Korinthe

De huidige stad Korinthe heeft weer een haven aan de Golf van Korinthe.

Korinthe

Het treinstation van Korinthe ligt net buiten de stad.

Op de top van de berg Akrokorinthos.

Op de berg is een vestingmuur met een omvang van vijf kilometer. Er zijn toegangspoorten van de Turken, de Franse kruisvaarders en de Byzantijnen die het ooit bezet hebben. Achter de poorten op de berg liggen de ruïnes van een stad dat hier ooit door de Turken is gebouwd.

Op het hoogste punt op de berg liggen de resten van de Tempel van Aphrodite. Volgens de overlevering werd de tempel onderhouden door het geld dat honderden priesteressen (slavinnen) verdienden met prostitutie.

Paulus was hier geen voorstander van en roerde het probleem dat hij daarmee had aan in zijn brieven.