Weekendplanner Kaartjes

De hotels en appartementen in Portugal.

De hotels en restaurants in Portugal zijn veel goedkoper dan die in andere Zuid-Europese landen. Een vakantie in Portugal kan dan ook voordelig zijn t.o.v. een ander vakantieland in Zuid-Europa.

Lissabon is een stad die ideaal ligt voor een vakantie of een stedentrip. Ook de stad Porto in Noord-Portugal en de badplaats Faro in de Algarve zijn met een vliegtuig in drie uur te bereiken.

Een hotelkamer in Lissabon.

Portugal

Het Tryp Hotel bij het vliegveld van Lissabon.

Een stedentrip naar Lissabon.

Lissabon ligt ideaal voor een korte stedentrip. Het vliegveld van Lissabon ligt vlakbij het centrum dus naast uw vlucht heeft u weinig reistijd om uw hotel in de binnenstad te bereiken.

Wij overnachten zelf bij een korte stedentrip graag in het Tryp Hotel bij het vliegveld van Lissabon. Vanuit de aankomsthal loopt u zo naar het hotel. Er is een metrostation met een metro die u voor anderhalve euro in een half uur naar het centrum van Lissabon brengt. En het hotel heeft een binnenzwembad en een buitenzwembad.

Als u in het centrum van Lissabon wilt overnachten kunt u kiezen voor een hotel rond de metrostations Baixa-Ciado en Rossio.

Zoek een overnachting in Portugal.

Overnachten

Porto in Noord-Portugal.

De stad Porto ligt aan de rivier de Douro. Het meest centrale plein in de binnenstad van Porto is Praça da Liberdade. Ook in de buurt van de Douro is het goed toeven. Hier zijn veel leuke hotels, restaurants en terrasjes.

Op de andere oever van de Douro ligt de plaats Vila Nova de Gaia. Hier wordt de beroemde Port gemaakt en opgeslagen. Zowel Porto als Vila Nova de Gaia zijn een bezoek waard. Bezoek bijvoorbeeld eens de wijnkelders van Vila Nova de Gaia.

Vanaf station Campanhã in Porto reist u met de trein naar Lissabon (in drie uur), Coimbra en Aveiro (in één uur). Via station Contumil kunt u naar Braga reizen.

Een weekend in Porto.

Portugal
Cascais

Een hotel bij het strand in het centrum van de badplaats Cascais.

Aveiro

De stad Aveiro

De stad Aveiro aan de kust.

De stad Aveiro is prachtig gelegen aan de kust en aan een groot meer. Door de stad lopen veel kanalen. In de omgeving van Aveiro zie je grote bassins waar zeezout gewonnen wordt. Vlakbij Aveiro liggen prachtige stranden.

Met de trein of de bus reist u rechtsreeks van Aveiro naar o.a. Porto, Coimbra en Lissabon.

Overnachten in Aveiro

Aveiro boten

De universiteitsstad Coimbra

De stad Coimbra is een universiteitsstad stad met veel smalle steile straatjes en eeuwenoude gebouwen en ligt aan de rivier de Mondega.

Het historische centrum van de stad ligt ten oosten van de rivier. Dit is dan ook de beste plaats voor een hotel.

Overnachten in Coimbra

tickets vervoer, attracties en boottochten.

Braga

Bom Jesus do Monte in Braga.

Het bedevaartsoord Fatima.

Het bedevaartsoord Fatima ligt ongeveer 130 km van Lissabon. Het is een kleine stad die echter heel veel Rooms-katholieke pelgrims trekt. In 1916 en 1917 zagen drie kinderen hier verschijningen van een engel en van Maria.

Het belangrijkste heiligdom in Fatima is het grote gebouwencomplex Santuário de Fátima.

Overnachten in Fatima.

Het bedevaartsoord Bom Jesus.

In Noord-Portugal ligt het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte in Braga.

tickets vervoer, attracties en boottochten.

Leuke plaatsen in de Algarve

In het zuiden van Portugal ligt de rotsachtige kust van Algarve.

Ten westen van de stad Faro liggen de bekende rotsformaties en de kleine strandjes die Algarve een populaire vakantiebestemming maken. Hier liggen badplaatsen als Albufeira en Lagos.

Ten oosten van Faro liggen de lagunes en zandstranden.

De Algarve.

Algarve

Leuke badplaatsen in de Algarve.

De omgeving van Lissabon.

Omgeving Lissabon

Leuke plaatsen bij Lissabon.

Tip: De attracties van Sintra.

Leuke plaatsen bij Lissabon.

Als u in Lissabon bent moet u zeker eens naar het strand van de badplaats Cascais gaan. Het is maar 35 km en met de trein reist u voor een paar euro in ongeveer een half uur langs de oevers van de Taag naar de stranden van Cascais. Er gaat iedere twintig minuten een trein en het is een mooie rit.
Tip: Neem een hotel in Cascais of Estoril voor een verblijf in Lissabon.

Het bijzondere plaatsje Sintra is ongeveer een half uur reizen met de trein vanaf station Rossio in Lissabon. Sintra staat bekend om zijn sprookjesachtige kasteel, de paleizen en het prachtige Nationale Park: Parque Natural de Sintra-Cascais.