Weekendplanner Kaartjes

Winkelen in Lissabon.

In Lissabon kunt u goed winkelen. Er zijn lange winkelstraten en grote winkelcentra in en rond de binnenstad.

De winkelstraten in de binnenstad zijn allemaal te bereiken via metrostation Baixa-Chiado.

In Portugal is bijna alles goedkoper dan hier. U kunt dus goedkoop shoppen. In de straten en luxueuze winkelcentra van Lissabon heeft u ook nog een ruime keus.

De restaurants in Parijs.

Baixa Lissabon

De winkelstraat Rua Augusta.

De winkelstraten van Lissabon.

In de Benedenstad Baixa zijn de winkels in de winkelstraten vooral gericht op toeristen. De Rua Augusta in de binnenstad is de belangrijkste winkelstraat. Ook in de straten die evenwijdig lopen aan de Rua Augustra zijn veel goede winkels.

In de wijk Chiado, dat naast Baixa ligt, zijn de luxueuze winkelstraten Rua do Carmo en Rua Garrett populair. Deze straten staan bekend om de winkels die al meer dan 100 jaar nauwelijks veranderd zijn. Er zijn juweliers, porseleinwinkels en modeontwerpers.

winkelcentrum Colombo

Het winkelcentrum Colombo.

Het Amoreiras Shopping Center

Het Amoreiras Shopping Center.

Avenida da Liberdade

Het modehuis Stivali aan de Avenida da Liberdade.

Amadora

Het winkelcentrum Dolce Vita Tejo ligt in Amadora.

Het winkelcentrum Colombo..

lissabon

De winkelcentra van Lissabon.

Lissabon had een grote achterstand op het gebied van winkelcentra vergeleken met andere Europese landen maar heeft dat inmiddels volledig ingehaald met een aantal moderne winkelcentra in het centrum van de stad.

De meeste winkels zijn in de winkelcentra zelfs tot middernacht open. Als u dus in de avond na een bezoek aan een bioscoop of restaurant nog wilt winkelen kan dat dus.

1. Het winkelcentrum Centro Comercial Colombo.

In dit winkelcentrum zijn 400 winkels, Een Food Court met 65 restaurants en een bioscoop met 10 schermen. Het metrostation Colegrio Militar/Luz ligt onder het winkelcentrum. Adres: Avenida Lusiada, Lissabon.

2. Het winkelcentrum Armazéns do Chiado.

Het winkelcentrum Armazéns do Chiado is relatief klein maar het ligt wel in de binnenstad van Lissabon. Als u ergens wilt afspreken is dit een goede plek.

Het winkelcentrum ligt op de grens van de Benedenstad Baixa en de wijk Chiado. De winkelstraat Rua do Carmo loopt voor het winkelcentrum langs.

In het winkelcentrum Armazéns do Chiado zijn 54 winkels, 12 restaurants en er is één hotel, Hotel do Chiado.

Adres: Rua do Carmo 2, Lissabon. Metrostation: Baixa/Chiado.

Centro Comercial Vasco da Gama

brasserie

Foto's van Centro Comercial Vasco da Gama in Lissabon.

3. Centro Comercial Vasco da Gama

Dit mooie winkelcentrum ligt bij het station Gare do Oriente bij het district van Expo 98, Parque das Nações. Het is een winkelcentrum met drie verdiepingen. Er zijn vooral veel modewinkels in dit winkelcentrum en er is Worten, een soort Portugese versie van de Mediamarkt.

Er is een grote Food Court met een grote diversiteit aan restaurants en eethuisjes. Veel restaurants hebben aan de buitenzijde een terras. Ook is er een bioscoop.

Het metrostation Oriente ligt naast het winkelcentrum en er is ook een halte voor Hop-on Hop-off bussen.

Food Court

Lekker eten in het Food Court in het winkelcentrum bij station Oriente.

winkelcentrum Colombo

Het mooie winkelcentrum Colombo.

Colombo

Het mooie winkelcentrum Colombo.

Rua Garrett

De winkelstraat Rua Garrett en winkelcentrum Armazéns do Chiado.

4. Het Amoreiras Shopping Center.

Dit is een groot winkelcentrum met 238 winkels en een bioscoop. In het Amoreiras Shopping Center zijn de meer luxueuze winkels te vinden.

Adres: Avenida Engenheiro Duarte Pacheco, Lissabon.

Metro: Marquês Pombal. U moet dan nog wel 15 minuten lopen of de bus nemen.

5. Het winkelcentrum Dolce Vita Tejo.

Het winkelcentrum Dolce Vita Tejo ligt in Amadora, een buitenwijk van Lissabon. Het is het grootste winkelcentrum van Lissabon maar met het openbaar vervoer is het nogal een expeditie om er te komen..

De Avenida da Liberdade.

De Avenida da Liberdade is een brede boulevard met een lang park in het midden. De winkels en de sfeer van deze meer dan een kilometer langer winkelstraat doet wel wat denken aan de Champs-Elysées.

Hier zijn de Louis Vuitton, de Prada, de Gucci, de Versace en de D&G van Lissabon te vinden. Er zijn verschillende goede hotels en veel chique restaurants in de Avenida da Liberdade.

De openingstijden van de winkels in Lissabon

Openingstijden van de winkels in het centrum van Lissabon: Van maandag tot en met zondag tussen 9.00-19.00 uur. De winkeliers zijn vrij in het bepalen van de openingstijden. Sommige kleine winkels zijn tussen 13.00 uur en 15.00 uur gesloten.

De winkels in de winkelcentra zijn iedere dag tot 23.00 uur of zelfs tot middernacht geopend.