Weekendplanner Kaartjes

Plaatsen met een mooi uitzicht over Lissabon.

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels aan de rivier de Taag. Door het hoogteverschil zijn er verschillende plaatsen waar u een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Dit zijn de uitzichtpunten van Lissabon, de Miradouros.

tickets voor attracties en rondleidingen.

Miradouro São Pedro de Alcântara.

metro

Het uitzichtpunt Miradouro São Pedro de Alcântara geeft het mooiste uitzicht op het kasteel.

De uitzichtpunten op de heuvels van Lissabon.

De Miradouros of uitzichtpunten van Lissabon zijn bijna altijd toeristische attracties. Op veel Miradouros staan bankjes zodat u kunt zitten. Ook zijn er vaak cafés en restaurants zodat u er op een terras kunt zitten met een drankje.

Hieronder vindt u de mooiste uitzichtpunten in Lissabon die u gratis kunt bezoeken.

Tip: Een bezoek in de avond kan heel romantisch zijn. De vele bezienswaardigheden van Lissabon worden in de avond verlicht en dat is vanaf de uitzichtpunten mooi te zien.

kaartjes OV Londen

Als u bij het uitzichtpunt Miradouro das Portas do Sol naar beneden loopt komt u in de smalle straatjes van Alfama.

1. Miradouro São Pedro de Alcântara.

Het kleine park Jardim de São Pedro de Alcântara ligt hoog op de heuvel in Bairro Alto. Het park is maar misschien niet zo indrukwekkend maar het uitzicht wel. Vanaf dit uitzichtpunt heeft u een prachtig uitzicht op de Benedenstad, Baxia, en op het kasteel in Alfama.

Overdag is het een parkje met eetstalletjes en toeristen die van het uitzicht genieten. In de avond komt het uitgaansgebied van Bairro Alto op gang en is het een romantische plek om na een avondje stappen nog even te genieten van de verlichte stad.

Er rijden trams naar deze Miradoura en u kunt met Funicolar Gloria vanaf het plein Praca dos Restauradores in de binnenstad, Baixa, in het parkje in Bairro Alto komen.

attracties Lissabon

Bij het uitzichtpunt in het parkje Jardim de São Pedro de Alcântara staan dit soort eetstalletjes.

vervoer

Met dit soort kabeltreinen kunt vanuit het benedenstad naar boven.

2. Miradouro das Portas do Sol.

Op het plein Largo Portas do Sol in de wijk Alfama heeft u een prachtig uitzicht over de daken van Alfama en de Taag. U kunt er ook op een terras zitten en met een drankje genieten van het uitzicht.

Naast het uitzichtpunt kunt u via een trap afdalen naar de smalle straten en de fadohuizen van Alfama. Er is ook een trap naar boven om bij het kasteel te komen.

De gele trams 12 en 28 en de Hop-on Hop-off trams hebben op het plein een halte.

brasserie

Het uitzichtpunt Miradouro das Portas do Sol in de wijk Alfama.

3. Miradouro de Santa Luzia.

Dit uitzichtpunt biedt een mooi uitzicht over de daken van Alfama en de rivier de Taag.

Het Miradouro de Santa Luzia is mooi betegeld en het heeft een afdakje voor wat schaduw. Dit uitzichtpunt ligt vlakbij Miradouro das Portas do Sol.

Tram 28 en tram 12 hebben er een halte.

Het kasteel Castelo de São Jorge.

Miradouro de Santa Catarina

In het kasteel Castelo de São Jorge is een restaurant met dit uitzicht.

4. Miradouro da Nossa Senhora do Monte.

Dit is het hoogste en meest romantische uitzichtpunt van Lissabon. Vanaf dit plein heb je een uitzicht van 250 graden over de oude wijken van Lissabon, het kasteel en de oude binnenstad Baixa.

Op het pleintje staan naaldbomen met bankjes. Wel zelf iets te drinken meenemen want er is geen café of restaurant op het plein. Het is de beste plek voor een zonsondergang.

Vanaf de halte van Tram 28 op de Rua da Graça loopt u westwaarts naar boven om bij het uitzichtpunt te komen.

5. Miradouro da Graça.

Dit uitzichtpunt met volop schaduw op het plein Largo da Graça. Onder de bomen is een openluchtcafé dat in de zomer tot diep in de nacht open is.

Vanaf deze Miradouro heeft u een mooi uitzicht op het kasteel en de binnenstad. Vlakbij dit uitzichtpunt ligt overigens een nog hoger uitzichtpunt, namelijk Miradouro da Nossa Senhora do Monte.

De gele tram 28 heeft een halte op de Rua da Graça.

Miradouro de Santa Catarina.

attracties Lissabon

Hier kijkt u uit over de Taag.

6. Miradouro de Santa Catarina.

Het uitzichtpunt Miradouro de Santa Catarina ligt vlakbij Bairro Alto in de wijk Santa Catarina. Vanaf dit uitzichtpunt heeft u een uniek uitzicht op de Taag en de rode brug. Op het pleintje is een café met een terras.

Het pleintje ligt ongeveer vijf minuten lopen van het kabeltreintje Elevador da Bica. U kunt ook gewoon naar het uitzichtpunt lopen vanaf metrostation Baixa-Chiado.

Het terras van warenhuis Pollux.

Miradouro de Santa Catarina

Hier heeft u een prachtig uitzicht over de binnenstad. Het is de beste plaats om de Santa Justa Lift te bekijken.

Op de Santa Justa Lift.

Op de Santa Justa Lift in de binnenstad is een platform waar u een mooi uitzicht over de stad heeft. U moet wel een kaartje voor de lift kopen.
Adres: Rua do Ouro. Metro: Rossio.

Vanuit het kasteel Castelo de São Jorge.

Als u het kasteel Castelo de São Jorge bezoekt komt u eerst op dit grote uitzichtpunt. Hier stond ooit een paleis. U moet wel een kaartje voor het kasteel kopen.

tickets voor attracties en rondleidingen.
Overnachten