Weekendplanner Kaartjes

De rondritten en rondvaarten door Lissabon.

Als u in korte tijd een goede indruk van een stad wilt krijgen is een dagkaart voor de Hop-On Hop-Off bussen, de historische trams en soms zelfs boten een aanrader.

Hier vindt u de mogelijkheden voor een leuke tour of een boottocht door Lissabon.

De rode Hop-on Hop-off bussen.

Er rijden ook rode dubbeldekkers door Lissabon. Deze Hop-on Hop-off bussen vertrekken van het plein Marques do Pombal.

Er is een rode route vanaf het plein via Belém gaat. Er is ook een blauwe route die door de binnenstad en langs het Expo 98 terrein bij het station Oriente loopt.

Kaartjes voor rondritten en boottochten.

De Yellow Bus.

Bij de Yellow Bus krijgt u ook een gratis rondvaart en twee tours met de historische trams door de oude wijken Alfama, Baixa en Chiado & Bairro Alto.

Verder maak je gratis gebruik van de Aerobus, de bus die vanaf het vliegveld naar het centrum rijdt en je kunt gratis in de Santa Justa Lift en de kabeltreinen.

  • Olisipo Route gaat van het plein Praça da Figueira naar Parque das Nações, de wijk bij Station Oriente waar Expo 98 gehouden is.
  • De Taag Route gaat door het centrum van Lissabon naar de Taag en rijdt langs de Taag naar Belém. Deze route duurt ongeveer 1 uur en veertig minuten.
  • De Belém Tour is een kortere route van 45 minuten en gaat door Belém. Het is een aanvulling op de Taag Route.

stranden Lissabon

De stranden van Lissabon

attracties

Bij het plein Marques do Pombal staan de rode Hop-on Hop-off bussen.

Hippotrip

De Hippotrip is een rondrit en boottocht met een amfibievoertuig.

De Yellow Boats.

De Yellow Boats over de Taag als Hop-on Hop-off boten. Het beginpunt is bij het plein Praça do Comércio in het centrum van Lissabon. De boot legt aan in Terreiro do Paço, Cacilhas en Belém.

Kaartjes voor de Yellow Boat worden vaak gecombineerd met de Hop-on Hop-off bussen en trams. Deze 2-in-1 of 3-in-1 kaartjes zijn voordelige dan de kaartjes afzonderlijk.

boottochten

Rondvaarten over de Taag.

Behalve de Yellow Boats zijn er meer rondvaartboten op de Taag. De meeste boten varen alleen tussen begin april en eind oktober. Er zijn motorboten en zeiljachten waar u mee kunt varen.

Heel romantisch zijn de rondvaarten bij zonsondergang.

Er is een aanlegsteiger van de Yellow Boat in de Taag bij het plein Praça do Comércio.

Hop-on Hop-off bus Belem

De rode Hop-on Hop-off bussen rijden ook naar Belém.

tram

De rode tram is een Hop-on Hop-off tram over de zeven heuvels van Lissabon.

rondrit

Met deze elektrische Eco tuktuk krijgt u een rondleiding door Lissabon.

groene tram

De groene tram passeert de kathedraal in de wijk Alfama.

De gele en de groene trams van Lissabon.

De gele trams van lijn 12 en 28 maken deel uit van het openbaar vervoer van Lissabon en zijn populair bij toeristen. Ze zijn goedkoop maar deze trams zijn vaak overvol. De tram 28 rijdt tussen Alfama, Baixa en Bairro Alto. Het beginpunt c.q. eindpunt van Tram 28 is op het plein Praça Martim Moniz.

De groene trams zijn de oudste trams in Lissabon. Ze rijden van het plein Praça da Figueira naar Alfama en passeren daarbij o.a. de kathedraal en komen in de buurt van het kasteel Castello São Jorge.

Met de rode trams over de zeven heuvels.

De rode trams rijden over de zeven heuvels van Lissabon door de wijken Mouraria, Alfama, Chiado, Sao Bento en Estrela. Het zijn Hop-on Hop-off trams. U kunt dus overal instappen en uitstappen. Iedere dertig minuten gaat er een rode tram en de hele route duurt ongeveer anderhalf uur.

Een goede plaats om in te stappen in de rode tram is bij het beginpunt aan het plein Praça do Comércio. Hier heeft u de meeste kans op een zitplaats.

Als u tijdens het hoogseizoen tijdens de route onderweg de tram verlaat voor bezienswaardigheden heeft u echter een grote kans dat u in de volgende tram geen zitplaats meer krijgt.

brasserie

Bij het plein Praça do Comércio kunt u Gocars huren.

tickets verhuur, rondritten en boottochten.

De Hippotrip

In dit amfibievoertuig rijdt u eerst door het centrum van Lissabon en dan plonst de bus in Belém in het water en vaart dan nog 20 minuten op de Taag. Deze tour duurt ongeveer 90 minuten.

De tours beginnen bij de rode hangbrug over de Taag, de Ponte 25 de Abril.

Rondritten in een tweepersoons GoCar.

U rijdt zelfstandig in deze gele tweezitters door de stad. Er zijn verschillende routes door Lissabon. U vindt GoCar Tours aan de rivier de Taag bij het plein Praça do Comércio.